Партнер рубрики Події

Одні чисті, на деяких - росте трава. В якому стані решітки для забору дощової води?

Одні чисті, на деяких - росте трава. В якому стані решітки для забору дощової води?
  • Тернополяни тішаться ясною та відносно теплою погодую останніми днями, однак уже з п'ятниці синоптики прогнозують похолодання та дощі. У міській раді розповідають, що система відведення дощової води на вулиці регулярно прочищається і проблем з нею немає.
  • Журналіст «20 хвилин» перевірив, в якому стані решітки для відведення води та чи дійсно всі вони прочищені.

Чимало тернополян скаржаться, що псля дощів деякі вулиці підтоплює, а щоб перейти дорогу і не промочити ноги потрібно обходити за кілька десятків метрів від переходів.

- В деяких місцях перейти дорогу під час дощу важко, бо поруч немає решіток для водовідведення, або вони забиваються, - каже студент Денис. – Особисто я постійно помічаю ід час дощу, як вона збирається на пішохідних переходах на Живова, Шептицького, Острозького, Руській, В'ячеслава Чорновола. Таких проблемних місць багато. Якщо дощ застав зненацька і немає хорошого взуття – ноги обов'язково промочу.

Остання сильна злива, яка надовго запам'яталась тернополянам, сталась 6 жовтня. Тоді по вулицях плавали автівки, деякі будинки підтопило. У міській раді тоді запевнили – система дощової води була прочищена, однак вона не змогла впоратись з аномальною кількістю води.

Відео дня

«Систему перевіряють кожних три місяці»

В упраплінні ЖКГ міської ради пояснюють – у Тернополі система відведення дощової води працює, а решітки регулярно чистять. Однак під час сильних злив та воени вони можуть забиватися листям, сміттям, щебнем, тощо.

- Проблем з системою водовідведення у нас немає, система працює налагоджено, - пояснює начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. – Звичайно, вона має свою пропускну здатність, і вона просто не змогла прийняти стільки води, як це було 6 жовтня. Система була прочищена і до повені. Цим займається відповідна фірма, з якою ми уклали договори.

Як пояснив Олег Соколовський – решітки перевіряють кожних три місяці, однак після сильних дощів це роблять швидше.

Однак в місті є деякі проблемні місця. На деяких вулицях водії паркують автівки на узбіччі і перекривають доступ до решіток. Якщо вона заб'ється під час зливи – комунальники не матимуть доступ до решітки, щоб її прочистити.

Чи справді система прочищена?

Журналіст «20 хвилин» обійшов кілька центральних вулиць міста та оглянув решітки для прийому води щоб перевірити, чи дійсно за системою стежать.

На вулиці Руській решіток не так багато. Ми помітили кілька біля пішохідних переходів. На перехресті бульвара Тараса Шевченка та Руській є дві решітки для прийому дощової води. Вони не забиті.

Біля ОДА решітки також прочищені. Вони є біля пішохідних переходів, на розвилках, вздовж доріг та навіть на тротуарах.

К розповів Олег Соколовський, під час зливи 6 жовтня комунальники зіштовхнулись з проблемою на вулиці Соломії Крушельницької. Там забились решітки доступ до яких закривали припарковані автівки. Як помітив журналіст, на вулиці дійсно є багато решіток, над якими стоять автівки. Зовні на них сміття немає, одак побачити, чи не забиті вони всередині, на жаль, не вдалося.

На вулиці Богдана Хмельницького ближче до вулиці Соломії Крушельницької, решіток майже немає. Вулиця під нахилом. Однак ближче до залізничного вокзалу є багато решіток. Майже всі вони прочищені. Є лише кілька, де почало забиватись борото та каміння.

На переході вулиці Чорновола решітки розташовані паралельно пішохідному переходу. Там на переході під час дощу часто є калюжі і люди йдуть або по решітках, або спускаються трохи нижче, щоб минути калюжі.

На вулиці Митрополита Шептицького чи не після кожного сильного дощу стаються підтоплення, які не дають спокійно переходити дорогу пішоходам. Вулиця знаходиться на схилі, тому там часто є великі калюжі. Решітки на дорогах прочищені, однак біля деяких переходів їх немає взагалі. Над деякими паркуються автівки.

А от вздовж вулиці Анатолія Живова ситуація гірша. Там на багатьох решітках стоять машини. До того ж, вони швидко забиваються сміттям під час дощів.Решітки забиваються пакетами.

На вулиці Перля неподалік торгового центру також під час дощів великі калюжі на пішохідних переходах. Там ми знайшли решітки, які забиті землею. На деяких навіть почала рости трава.    

   

А яка ситуація на ваших вулицях та біля ваших будинків? Чи прочищають у вас систему відведення дощової води та чи може вона впоратись під час зливи? Проголосуйте та пишіть у коментарях!

Опитування

Чи прочищені на ваших вулицях решітки?

Однак якщо решітки на дорогах майже всі виявились прочищеними, то на тротуарах багато систем відведення води з дахів будинків забиті землею. В тих місцях часто з'являються калюжі під час дощів.

На деяких тротуарах є невеликі заглиблення, по яких вода стікає на дороги.

А який стан решіток для водовідведення біля ваших будинків та вулиць? Пишіть у коментарях та надсилайте свої фотографії!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Teren Teren

    Блін, ідіоти. Решітки тут при чому, якщо майже всі підземні зливні колектори  вмісті перекопані і перебудовані. Куда ж та вода з тих решіток має текти?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up