Партнер рубрики Події

Окупанти примушують українців оформлювати російські паспорти. Як спілкуватися з ворогом?

Окупанти примушують українців оформлювати російські паспорти. Як спілкуватися з ворогом?
  • Неофіційне розпорядження про пришвидшення темпів отримання українцями російських паспортів на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) Херсонської області було видане окупаційною адміністрацією.
  • Про це розповідають у Центрі Національного спротиву (Центр), посилаючись на інформацію від українського підпілля.
  • Ми продовжуємо розповідати нашим читачам важливі новини з окупованих територій. Ми єдині у нашому бажанні перемогти ворога, отже, повинні бути в курсі ситуації всієї країни. 

Наразі московське керівництво окупантів тисне на гауляйтерів та колаборантів на ТОТ, аби ті пришвидшували темпи насильницької паспортизації, повідомляють у Центрі.

За відомостями Центру Національного спротиву, спостерігається зміна підходу до даного процесу з боку окупаційних адміністрацій на більш агресивну модель.

У Центрі підкреслюють, що окупанти надають російському паспорту статус документа для виживання та вирішення найменших соціально-побутових потреб. Наприклад від виїзду за межі міст, до медичних послуг, що фактично ставить місцеве населення в обставини непереборної сили.

Відео дня

Центр національного спротиву закликає місцеве населення бути обережним та не давати окупантам можливості вас затримувати. На сайті ви можете ознайомитися з інструкцією, як спілкуватися з окупантами під час перевірки, – зазначають у Центрі.

Як себе поводити з окупантами

Покрокова інструкція від Центру:

  1. Перше, намагайтеся під час спілкування з окупантами завжди мати поруч свідків, які можуть побачити що вас затримують, якщо ситуація почне розвиватися у погану сторону. Не допускайте ситуацій, коли ви залишаєтесь із окупантами один на один. Не заходьте добровільно у приміщення, зайняті окупантами. Намагайтеся  повідомити когось із знайомих по телефону або СМС, якщо зустріч із окупантами є імовірною.
  2. Ніколи не носіть з собою речі, які можуть свідчити про будь-яку вашу діяльність проти окупаційної влади. Наприклад, відомості про противника, будь-які дані які стосуються інфраструктури, виробництва, осіб, які співпрацюють з окупантами, тощо. Це може розцінюватись противником як збір розвідувальної інформації.
  3. Не носіть з собою жодних агітаційних матеріалів, забороненої літератури, інструкцій, тощо. Цим ви можете привернути до себе увагу як особи, що має чіткі наміри організації підпілля.
  4. Слідкуйте за своїми електронними гаджетами. Зараз мобільний телефон – невід’ємна частина нашого життя. Там зберігаються наші контакти, переписки, аккаунти в соцмережах, фото, тощо. Мати абсолютно чистий телефон – теж не варіант, оскільки в сучасному світі людина без контактів та профілів в соцмережах викликає набагато більше питань на кшталт «Вам є що приховувати? Тоді ми зараз виб’єм з вас усю правду».
  5. Підписуйте важливі для вас контакти видуманими іменами. Чистіть непотрібні контакти. В профілях соцмереж не публікуйте інформації, яка може не сподобатись окупанту. Видаляйте з історії браузерів інформацію про відвідування українських ресурсів. Тобто, залишайте лише те, що не викличе в окупанта підозр або підстав зацікавитись вашою особистістю.
  6. Запам’ятайте, у будь-якій ситуації зберігайте спокій і холодну голову!

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що судитимуть двох зрадників з Тернопільщини: один працював на ФСБ, а інший примкнув до окупаційної влади Бердянська. Відповідатимуть за злочини й організатори ботоферми, які дискредитували українську владу, повідомляли про теракти і замінування.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up