Партнер рубрики Події

Судитимуть тернополянина, який працював на ворога в окупованому Бердянську

Судитимуть тернополянина, який працював на ворога в окупованому Бердянську
  • Колишній житель Тернополя, який і досі зареєстрований в обласному центрі, працював на окупаційну владу у Бердянську.
  • Він співпрацював на місцеву поліцію і проводив незаконні обшуки у помешканнях людей.
  • Зрадника судитимуть за його злочинні дії.

За даними слідства, тернополянин за пропискою ще перед початком війни переїхав до Бердянська, де 17-го травня 2022 року добровільно вступив до складу незаконного правоохоронного органу.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної прокуратури.

Так зване «управление внутренних дел по городу Бердянску и Бердянскому району», куди пішов працювати тернополянин, було створене на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Відео дня

Як розповідають у прокуратурі, зрадник обійняв посаду помічника оперуповноваженого відділу кримінальної поліції. В рамках своїх обов’язків він здійснював опитування свідків, надсилав запити до лікувальних закладів, проводив незаконні обшуки і вилучення зброї у жителів Бердянська. Виконував й інші злочинні завдання окупаційної влади.

За роботу на ворога тернополянина судитимуть. Відповідний обвинувальний акт стосовно громадянина України, що добровільно обійгняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, (частина 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України) до суду скерували прокурори Тернопільської обласної прокуратури.

У разі визнання підозрюваного винним, він може сісти за грати мінімум на 12 років.

Довідка.
Стаття 111-1. Колабораційна діяльність
Частина 7. Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.
Покарання: позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що СБУ повідомили про підозру тернополянину, який добровільно перейшов на бік ворога в тимчасово окупованому Бердянську. 6-го березня наша редакція повідомляла, що по цій справі проводиться досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області. Тепер розслідування завершено, тернополянин-зрадник чекає на вирок суду.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Фармега

    Та токажіть його рило

keyboard_arrow_up