Оленів з Микулинецької, в яких врізалось авто, просять перенести в парк

Оленів з Микулинецької, в яких врізалось авто, просять перенести в парк
  • Скульптуру оленів потрібно відреставрувати та забрати з Микулинецької. Її місце на Набережній або біля зоокутка, вважають деякі тернополяни. 
  • Проте на чиєму балансі скульптура, ніхто не знає. Якщо вона нічия, то тернополяни можуть звернутись з проханням в управління культури, щоб її прийняли на баланс. 

Після аварії, яка трапилась в понеділок 20 листопада, тернополяни у соцмережах почали активно обговорювати, щоскульптуру оленів потрібно забрати з Микулинецької. Нагадаємо, водій одного з авто врізався в скульптуру. На місці аварії 23 листопада ще лежить вибите лобове скло з авто та інші деталі. А частина скульпутури пошкоджена, деякі її частини лежать неподалік.

- Не знаю як для кого, але мені хотілося б, щоб скульптурну композицію Олені 60-тих років, які стоять напроти колишнього цукрового заводу повернули на місце, де вони стояли, - каже тернополянин Віктор Мадрі. - Зі слів старожилів вони були там, де зараз стоїть готель «Тернопіль». Це б була ще одна родзинка для Тернополян і гостей міста. Шановні керівники нашого міста - по мірі Ваших можливостей посприяйте перенесенню цієї композиції і думаю, що більшість тернополян будуть вдячними. 

Олені нічиї?

В управлінні культури і мистецтв міськради кажуть, що скульптура не на їхньому балансі. Але тернополяни можуть звернутись з таким зверненням, і тоді управління нею займеться. Не зможе управління взяти скульптуру на баланс лише у тому випадку, якщо це приватна власність. Журналісти намагались знайти, кому ж належать ці олені, проте пошуки безрезультатні. Всюди кажуть – не знаємо.

-    Ці олені точно не наші, але чиї, на жаль, теж не знаємо, - каже заступник начальника управління культури і мистецтв Василь Кармазин. – Якщо б скульптуру офіційно встановлювали, то вона була б на обліку в нашому управлінні. Але на обліку вона ніколи в нас не була. 

За словами пана Кармазина, на його думку найкраще місце для скульптури поруч з зоокутком у парку "Топільче". 

"Реставрувати та перенести"

Як розповів старожил пан Андрій, 50 років тому ця скульптура стояла в сквері за школою № 8, що в Березовиці. Згодом її перенесли на вул. Микулинецьку, розповіла пані Марія, яка живе в цьому районі з 1984 року. Тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк розповів, що про історію цих скульптур мало що відомо. 

-    Була ціла група скульптур, які стояли на Набережній, - каже він. – І, по-моєму, ці олені якраз звідти. Єдине, що точно можу сказати – це було масове виробництво скульптур 50-60-х років, які прикрашали парк. А потім вони втратили актуальність і напевно десь у 80-90-х роках рішенням міської ради їх позабирали. 

За словами радника міського голови Антона Марчевського, він ініціюватиме, щоб скульптуру відреставрували та перенесли в інше місце.

-    Так, вони дуже постраждали після нещодавної аварії, коли в них врізалось авто, - каже чоловік. - Але вони ще піддаються ремонту. Я б їх поставив у парку "Топільче" біля зоокутка. 

Довідка

Управління культури і мистецтв працює за адресою бульв. Т.Шевченка, 1, 3-й поверх. Контактрний телефон 42-06-72.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Helga Soloha

    кощунство! пусть водитель востанавливает за свой счет
  • тойво

    Колись цементу не шкодували.машина в хлам.в оленя тіко 2 ноги відвалилось.
  • Петро Білецький

    То не вони олені а той шо в машині їхав

    Петро Білецький reply Петро Білецький

    Оленів залишити, шофера перенести в парк, там йому і місце

    Helga Soloha reply Петро Білецький

    во-во, вместо оленей пусть стоит
  • Iryna Vakhriv

    ніхто б за них і не згадав,якби лось не заїхав в оленів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up