Партнер рубрики Події

Онлайн екскурсії, концерти та челендж: заходи до 8 і 9 травня на Тернопільщині пропонують відвідати в мережі

Онлайн екскурсії, концерти та челендж: заходи до 8 і 9 травня на Тернопільщині пропонують відвідати в мережі

8 та 9 травня відзначають День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В умовах карантину Тернопільська облдержадміністрація пропонує відвідати заклади культури онлайн та вшанувати подвиг українського народу.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей – віртуальна екскурсія ,,Роки замирення несуть” на вебсайті та сторінці Facebook.

Тернопільський обласний художній музей – онлайн виставка живопису і графіки з фондів музею з відеопрезентацією ,,Пам’ятаємо про минуле заради майбутнього” на вебсайті, сторінках Facebook та Instargram.

Відео дня

Борщівський обласний краєзнавчий музей – інформаційний матеріал у науково-краєзнавчому збірнику ,,Літопис Борщівщини”, випуск 13 на сторінці Facebook.

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини:

  • тимчасова тематична книжкова виставка під назвою ,,Український визвольний рух у Другій світовій війні – Тернопільська сторінка”;

  • інтерв’ю із живим учасником визвольних змагань, старшим науковим співробітником музею Ігорем Олещуком на тему ,,Антинімецька діяльність УПА на Тернопільщині”;

  • інформаційний проєкт ,,Учасники Другої світової війни – вояки визвольного руху. Герої Тернопільщини” на сторінці Facebook.

Музейний комплекс ,,Лемківське село” – альманах пам’яті ,,Відлуння рідних Бескидів” на сторінці Facebook.

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека:

  • віртуальна виставка періодичних видань ,,Про мужність, героїзм та перемогу”;

  • мультимедійна презентація ,,1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”;

  • віртуальна книжкова виставка ,,За честь, за славу рідної землі” на вебсайті та сторінці Facebook.

Тернопільська обласна бібліотека для молоді – пост ,,Квітка пам’яті” на бібліотечному блозі;
відеоролик до дня пам’яті і примирення ,,Нам не треба війни”;
аудіокалендар ,,Infoday”.

Тернопільська обласна бібліотека для дітей – віртуальна виставка ,,В серцях і книгах пам’ять про війну” на вебсайті, сторінках Facebook та Instargram.

Тернопільська обласна філармонія – онлайн концерт ,,Любіть Україну” на вебсайті та сторінці Facebook.

Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т.Шевченка – онлайн вистава, народна трагедія ,,Сльози Божої Матері” (режисура заслуженого артиста України О.Мосійчука за романом Уласа Самчука ,,Марія”) на сторінці Facebook.

Тернопільський музичний коледж ім. Соломії Крушельницької – онлайн трансляція концерту з актової зали коледжу ,,Коли звучить музика, гармати мовчать” на сторінці Facebook та YouTube-каналі.

Теребовлянський коледж культури і мистецтв:

  • флешмоб ,,Маки пам’яті. Пам’ятаємо вдома”;

  • фототрейлер ,,Пам’ять про війну нам книга оживляє”;

  • творчий показ хореографічних композицій ,,Нескорені”, ,,Крик”, ,,Не твоя війна”;

  • підведення результатів конкурсу малюнка ,,Війна очима молоді”;

  • челендж ,,Мужність, відвага крізь покоління”. Сторінками архіву: пошуково-краєзнавчий показ фільму ,,Забутий таран”.

Тернопільський обласний методичний центр народної творчості – відеоконцерт ,,Пам’ятаємо…” на сторінці Facebook.

До слова, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в 2020 році в Україні не буде масових заходів до Дня пам'яті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, повідомляє Interfax-Україна.

"Ми напередодні відзначення Дня пам'яті 8 і 9 травня. У зв'язку з карантином в Україні не проводяться масові заходи, тому і тут ми не будемо зупиняти, для того щоб не наражати на ризик наших громадян. Ми не будемо проводити масових заходів", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в середу.

У зв'язку з цим прем'єр закликав голів обласних державних адміністрацій – особисто або на рівні заступників – забезпечити цього року індивідуальне вшанування ветеранів Другої світової війни, які є в областях.

"Всі інші заходи ми проводити не плануємо у зв'язку з карантином", - наголосив Шмигаль.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ненза

    Є тільки одне свято- 9 травня, День Перемоги,а 8  святкують день анального сексу лише нацисти,фашисти і їх пособнік бєндьори

    Веселий монах=) reply Ненза

    я вже скучив за тобою придурок тиб краще сказав як краще транспорту логістику під час карантину в тернополі відновити з сіл до тернополя а день примирення це добре тому твій дід може сотку махнути за здоровя народу України  тому не сміши мої тапки=))

    Ненза reply Веселий монах=)

    А тобі нащо до міста,чучело? Розвози і надалі фірою гній по селі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up