Операція "Безпечна любов": як тернополянам презервативи роздавали (є фото)

Операція "Безпечна любов": як тернополянам презервативи роздавали (є фото)

Журналісти «RIA плюс» перевірили, що тернопільська молодь думає про безпечну любов, і наскільки серйозно ставиться до свого інтимного захисту. Безкоштовні презервативи перехожі брали залюбки, навіть якщо пари не мали.

День святого Валентина – чудовий привід провести незабутній вечір з коханою людиною. Але любов повинна бути не лише приємна, а й безпечна. Саме тому журналісти «RIA плюс» вирішили провести невеличку соціальну акцію та безкоштовно роздати засоби контрацепції.

«Операція кондом» - звучить трохи іронічно. Але тим не менш, сексуальний інстинкт – один із базових. І як говорять психологи та медики, краще відверто говорити з молодими людьми на інтимні теми, ніж потім думати, як боротись з різними інфекційними захворюваннями чи небажаними ранніми вагітностями.

Задля невеликого експерименту журналіст купила лише 20 презервативів. Метою було не лише роздати ці засоби контрацепції, а й дізнатись, що тернополяни думають про безпечну любов, наскільки відповідально ставляться до свого здоров’я та що взагалі думають про День Валентина, чи святкуватимуть його.

Відео дня

Молоді цікавились, старші соромились

Для проведення опитування обрали одне з найбільш «прохідних» місць Тернополя – п’ятачок біля ЦУМу. Тернополяни з цікавістю вдивлялись в табличку з написом: ««RIA плюс» і «20 хвилин» - за безпечну любов». Молодь посміхалася, а старші люди, насупивши брови, швиденько відвертали голови і пробігали повз.

Першими, хто насмілився взяти презервативи, була закохана пара – Юлія та Йосиф. Дівчина зауважила, що вони чекають День святого Валентина, адже вірять у справжнє кохання та магію цього свята.

- Звісно, закохані люди хочуть провести цей день якось по-особливому, - каже Юля. – Про безпечну любов ми також дбаємо, щоб потім то не призвело до непотрібних наслідків – і вагітності, і різних хвороб.

На презервативи реагували зі сміхом, але взяли. Кажуть – на майбутнє.

Сімейні тернополяни, яким вже за 30, більше соромились. Та й справді – які вже там засоби контрацепції, якщо люди мають постійних партнерів, навіть дітей, навряд їм потрібні презервативи. На коментарі старші жінки скупилися, відмахувались, який там Валентин. А от чоловіки з цікавістю реагували. Один з перехожих: «День Валентина, о, йдуть Валентини..»» і показує посміхаючись на жінку та двох дітей».

Ще один тернополянин, років за 35, сказав, що День святого Валентина святкувати буде. А от презервативи йому вже ні до чого, бо давно одружений.

Ще троє юнаків, які зацікавлено вдивлялись в табличку та заглядали в пакетик, може б і взяли презервативи, але почали втікати, коли зрозуміли, що то преса.

Самотні хочуть зустріти любов

Але були і серед опитуваних сміливці. Групами молоді хлопці охоче брали презервативи, здивовано запитуючи: «То що безкоштовно?» Якщо «на халяву», то можна і взяти. Про безпечний секс, кажуть дбають. І то добре.

Жіночки, яким з вигляду років 30, чомусь досить скептично реагували на питання, чи святкуватимуть Валентинів день.

- Який там Валентин – маємо маленьку дитину, то будемо зайняті, - сказала одна із тернополянок.

Може, і лукавлять, адже якщо не святкувати, то отримати подарунок від коханої людини, певно, хоче кожен.

Перехожі, які наразі не зустріли свою любов, на акцію реагували по-різному. Хто відвертався і йшов геть, кажучи, що немає з ким святкувати. Але були й такі, котрі залюбки ділились враженнями.

Двоє друзів – Роман та Володимир зауважили, що незакохані, але якби мали дівчат, то проводили б цей день в романтичній атмосфері.

- Не дивлячись на те, що я ще не зустрів ту єдину, вірю, що якась магія таки існує, що цей день не є звичайним, буденним. Тож його потрібно проводити у приємній атмосфері. Насправді то цікаво, коли люди масово готуються до святкування, купують подарунки, у магазинах розвішені сердечка, кульки, - розповідає 32-річний Роман.

Його товариш Володя додав, що кожен чоловік повинен мати свою голову на плечах, коли мова заходить про інтим.

- Звісно, коли довіряєш партнеру, коли зустрічаєшся з дівчиною тривалий час, то натуральніше якось приємніше, але, якщо це стосунки на одну ніч – краще подбати про захист, адже різне трапляється, - говорить він.

Презервативи – для сухих ніг

Студенти-медики – 20-річна Наталя та 23-річний Павло позитивно сприйняли таку міні-акцію. Адже вони досить велику увагу приділяють своєму здоров’ю. Зустрічаються вже більше двох років, кохають та довіряють один одному. На інтимні теми говорити не соромляться.

- Ми досить позитивно сприймаємо це свято. Може, воно і трохи надумане. Але кому із закоханих не хочеться провести цей день якось незвично? – запитує хлопець. – Усе починається з масової ейфорії, коли всі купують подарунки. Уже коли починаєш готувати сюрприз, зароджується романтичний настрій.

Дівчина додала, що це буде подвійне свято. Адже 13 лютого в неї День народження, а 14 – якраз День Святого Валентина.

Тернопіль – таки місто, яке приваблює туристів. За годину, поки журналіст роздавала презервативи та спілкувалась із перехожими, вдалось познайомитись із жителями Києва та Херсона, які прихали сюди у справах чи просто, аби поглянути на місто.

 

У Святого Валентина вірять, але не святкують троє туристів з Херсону. Вони повертались з Буковелю і заїхали на екскурсію в Тернопіль. Презервативи беруть охоче.

- Дайте мені ще один, а то в мене ноги намокли, а тепер хоч сухі будуть, - жартома говорить чоловік, який представився Стасом.

Товариш Тимур зауважив, що захищатися потрібно, тому від безкоштовної контрацепції не відмовився. Їх супутниця Олена на подарунок відреагувала жартома і пообіцяла віддати його хлопцям. Мовляв, вона вже заміжня.

- А на рахунок Валентина, то скажу так: коханих треба тішити кожен день, я не люблю коли мені дарують квіти лише на свята, чи в День народження, - наголошує вона.

Якщо тернополяни, яким з вигляду років за 40 років, від презервативів відхрещувалися і свята ніякого знати не хочуть, то кияни – інакшої думки.

- Я свято чекаю, і подарунок – теж, - зауважила  Вікторія.

Жінка розповіла, що в Тернопіль зі столиці привезла дітей на змагання.

- От я би хотіла провести цей день у гарному ресторані, або в Буковелі, або взагалі поїхати в Туреччину, - посміхаючись говорить вона. – Люди отримують те, у що вони вірять. А в любов вірити завжди потрібно!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    секс з презервативом то не секс
  • Петро Білецький

    Не беріть їх, вони проколіті або заражені СНІДом !!!

    Наталия Бурлаку reply Петро Білецький

    Усе з ними добре) І чек є, і "сертифікат якості")))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up