Партнер рубрики Події

Ось-ось був у відпустці, а невдовзі загинув на фронті! У Бучацькій громаді попрощались з бійцем Іваном Паньківим

Ось-ось був у відпустці, а невдовзі загинув на фронті! У Бучацькій громаді попрощались з бійцем Іваном Паньківим
  • З перших днів повномасштабного вторгнення він не злякався, нікуди не втік, а сміливо пішов захищати свою Батьківщину на передовій. Іван Паньків воював на Запорізькому напрямку, брав активну участь у бойових діях, виганяв ворога з нашої землі.
  • Йому було 50 років, коли серце хороброго військовика зупинилось навіки…
  • Звістка про смерть краянина сколихнула Бучаччину кілька днів тому.

Трагічну новину про загибель Івана Паньківа  повідомили на офіційній Фейсбук-сторінці Бучацької міської ради. Влада громади звернулась до людей, аби гідно віддати останню честь полеглому, зустрівши його тіло «живим» коридором.

– Бучацька громада втратила ще одного славного воїна. Від серцевого нападу на фронті помер 50-річний житель села Переволока Іван Паньків. Він з перших днів війни обороняв нашу землю від ворогів. Брав участь у бойових діях у Запорізькій області. Просимо, по-можливості, утворити живий коридор та віддати шану Герою, – написали від Бучацька міська рада - територіальна громада.

Відео дня

– Царство небесне. Вічний спокій і вічна пам’ять. Герою слава. Низький уклін тобі, воїн! Співчуття рідним та близьким! – пише під дописом Светлана Маслий.

– Вічна і світла пам’ять Героєві! Царство Небесне і низький уклін за службу! Найщиріші співчуття рідним. Дуже шкода! – додає Олександра Керницька.

– Нехай спочиває з Богом! Вічна пам’ять Герою України! Щирі співчуття рідним і близьким. Це велика втрата для нас усіх! – висловлює скорботу Галина Смий.

У Бучацькій об’єднаній територіальній громаді кортеж із тілом Героя Івана Паньківа зустріли 10 жовтня. Односельчани стояли на колінах, зі сльозами на очах, осипаючи квітами дорогу, по якій рухалась процесія із померлим бійцем.

Ввечері того ж дня у рідному селі захисника пройшов поминальний парастас. В останню путь військовослужбовця провели 11 жовтня. Зібрались десятки людей, для яких Іван був найріднішим, відіграв вагому роль у житті. Спершу з ним прощалися у Церкві святого великомученика Юрія Переможця (Переволока), а тоді, о 13:00, поховали з усіма почестями на місцевому кладовищі.

У зв’язку зі смертю бійця Збройних Сил України Івана Паньківа, 11 жовтня у Бучацькій ОТГ оголосили Днем жалоби. Державний Прапор приспустили на будівлях підприємств, установ та організацій. Також заборонили проведення розважально-концертних заходів та звучання музики.

– Ще з перших днів славний Воїн не міг стояти осторонь, коли ворог плюндрує його рідну землю. Іван брав участь у бойових діях у Запорізькій області. Це нестерпний біль для рідних і близьких Івана. Адже ще зовсім недавно він перебував вдома, у відпустці. І хіба хтось міг тоді подумати, що ця зустріч буде останньою для них? Сьогодні ми платимо жахливу ціну за свою свободу та незалежність. Вічна пам’ять і слава тим, хто віддав за Україну найцінніше – своє життя, – такі слова присвятили померлому на Фейсбук-сторінці Чортківська районна державна адміністрація

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття усій родині, друзям, односельчанам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину – Івана Паньківа.

Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (62)
  • Лена Шульга

    Вічна Пам'ять Герою !
  • Ory Slava

    Вічна пам'ять герою України.
  • Оля Корнєва

    Вічна пам'ять герою України, щирі співчуття рідним
  • Ганя Ковальська

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up