Ось вона, українська душа! Як на сцені драмтеатру виступив легендарний хор Верьовки (ВІДЕО ДНЯ)

Ось вона, українська душа! Як на сцені драмтеатру виступив легендарний хор Верьовки (ВІДЕО ДНЯ)

У суботній вечір 3 грудня в Тернопільському драмтеатрі не було жодного вільного місця. Сотні містян завітали сюди на благодійний концерт у підтримку Збройних Сил. На сцені виступав легендарний український хор імені Григорія Верьовки. Як все відбувалося – читайте і дивіться на відео нижче.

До Файного міста славетний хор імені Г. Верьовки завітав у рамках свого туру із сольними концертами «Одна єдина Україна» в різних містах нашої держави. Тур триває упродовж 3-5 грудня. Для тернопільської публіки цей видатний колектив підготував грандіозну програму у виконанні оркестру, хору та балету. Дійство розпочалось о 19:00 і тривало півтори години.

На сцені Драмтеатру хор виступив у повному складі, під акомпанемент «живої» музики. До програми сольного концерту увійшли музично-хореографічні номери, зібрані в різних регіонах України. Зокрема, тернополяни послухали найкращі народні пісні із музичної скарбниці українців: «Несе Галя воду», «Тече річенька невеличенька» тощо.

Відео дня

Учасники й учасниці хору представили аудиторії запальний танець «Козачок з бубнами», вокально-хореографічні композиції «Аркан», «Святковий гопак», «Запорожці», власні прем’єрні роботи «Колискова», «Карпатська сюїта» тощо. Люди фотографували, знімали виступ колективу на відео, підспівували. Багато хто прийшов до театру цілими сім’ями, взяли дітей.

Під більшість патріотичних і всіма знаних пісень, які набули абсолютно нового сенсу від 24 лютого 2022 року, зал аплодував стоячи. Зі сцени звучали козацька «Ой у лузі червона калина», «Реве та стогне Дніпр широкий» на вірші Кобзаря, гімн ОУН-УПА «Зродились ми великої години» тощо. Коли наприкінці концерту хор імені Григорія Верьовки заспівав державний Гімн України, публіка гуртом приклала руку до серця і пошепки повторювала трепетні для кожного слова.

На завершення колектив виконав святкову «Многая літа» і тоді зійшов за куліси.

Подія у нашому місті мала благодійне спрямування, тому частину коштів, зібраних під час концерту хорового колективу, передадуть нашим захисникам. Після Тернополя прекрасний вечір в атмосфері одухотвореності та краси зможуть провести іванофранківці, адже хор виступатиме у їхньому місті в неділю, 4 грудня, а згодом – львів’яни (концерт у Національному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької запланований на 5 грудня).

Ми вже писали раніше, що хор імені Григорія Верьовки у час повномасштабної війни тримає культурний фронт України, виступаючи з благодійними концертами у країнах Європи та українських містах. Творчий колектив збирає кошти на відновлення пошкоджених російським ворогом архітектурних пам’яток. Серед відомих будівель, які знищив окупант, є Музеї Сковороди, Маріупольський драмтеатр, Харківські опера та філармонії, храми тощо.

Частину грошей, отриманих на виступах, передадуть у Фонд для лікування та реабілітації наших Захисників, які воюють на Луганщині і Донеччині. Також артисти співають і танцюють для дітей, які втратили батьків через вторгнення.

– У цей непростий час, так як було й у різні періоди нашої історії, ми воюємо разом з піснею! Варто тільки згадати величезну кількість стрілецьких, козацьких, повстанських пісень. У важкі моменти створювався грандіозний пласт композицій, які ми сьогодні гордо співаємо. Наша ж епоха знову створює нові твори. Це говорить про те, що ми живемо з піснею. Зараз ми повинні співати, бо у нас душа добра та світла! – так запрошують людей на концерти учасники хору.

Довідка. Творча історія Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки нараховує вже 79 років. За цей час милозвучна й щира українська пісня звучала для публіки Німеччини, Польщі, Румунії, Франції, Швейцарії, Люксембургу, Фінляндії, Бельгії, Мексики, Канади, Іспанії та інших країн світу. Сотні тисяч людей щиро закохалися у пісні й танці, що втілюють народний дух та характер, національну самобутність українців.

А як вам виступ хору імені Г. Верьовки? Напишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Любов Синютка

    Весною цього року, в Польщі у храмі Кальварії Зебжидовської  чула у їх виконанні дві пісні це було щось - мороз по шкірі, а з очей сльози самі лилися ! Шкода,  що не змогла відвідати їх виступ в Тернополі.                              

    Хор - це частинка душі  УКРАЇНСЬКОГО народу !!!!!
  • Олег Парадівський

    Олег Парадівський reply Олег Парадівський

    Anatoly Vivchar з якого дива?

    Anatoly Vivchar reply Олег Парадівський

    Олег Парадівський гонтарєва мала б сидіти, але вчасно втекла, як і грановський...
  • Олег Яцків

    Це ті шароварники, що співали "горіла хата палала"?
  • David Starr

    Був, непогано, але дуже шаблонно(привіт із 90-х, хоча то теж індивідуально), хочеться більше взаємодії із глядачем. Розумію, що не зимова програма, але все ж дуже хотів почути Щедрика )

keyboard_arrow_up