Як виглядають різні мікрорайони Тернополя з висоти пташиного польоту. Ексклюзивні фото

Як виглядають різні мікрорайони Тернополя з висоти пташиного польоту. Ексклюзивні фото
  • Кожного року місто змінюється та розбудовується. З’являються нові житлові масиви, а будинки ще радянських часів поступово розвалюються. У парках більшає будов.
  • Ми покажемо вам, як виглядають мікрорайони осіннього Тернополя з висоти пташиного польоту. Дивіться фото!

Журналіст «20 хвилин» разом з тернопільським фотографом та оператором Валентином Абрам'юком відправились в різні мікрорайони міста та з допомогою дрона зняли красоти осіннього Тернополя. Ми побували побували в дев’ятьох мікрорайонах – «Центр», «Східний», «Сонячний», «Канада», «Аляска», «Промисловий», «Новий світ», «Дружба» та «Оболоня». 

Центр

У центральній частині міста зосереджені історичні пам'ятки та основні туристичні місця. Саме тут розташований Тернопільський замок, найстаріша Надставна церква. Тут розташовані адмінбудівлі, культурні заклади. Тут працюють головні корпуси Технічного та Медичного університету. Під час війни фактично 90% міста було знищено. Розгромили під час бомбардувань навіть став, тому його греблю довелося відновлювати. 

Відео дня

Дружба

Пік розбудови мікрорайону «Дружба» припадає якраз на середину 1970-х років. У цей час активно зводили житлові багатоповерхівки, прокладали дороги, тролейбусні лінії тощо. Наприкінці 70-х на місці болота і торфових розробок почали зводити гідропарку «Топільче». Давня історична назва цієї місцевості — Загребелля. 

Східний

Масив забудований панельними багатоповерхівками (5-9 поверхів) в 1970-1980-х роках. Назва масиву пов'язана з його розташуванням у східній частині міста. Радянські будівлі в цьому районі не в найкращому стані. Фасадна плитка обсипається. Балкони — в кожного різні. Це одразу кидається в очі. 

Канада

Мікрорайон почали забудовувати наприкінці 1970-х — початку 1980-х років. Тут є кілька храмів, центр екстреної медичної допомоги, станція швидкої медичної допомоги.

Сонячний

Цей житловий масив називають часто називають «Бам». Більшість будинків - радянські панельні багатоповерхівки. Біля парку Нацвідродження будинки зводили таким чином, що з висоти вони складають напис "СССР" та сонце.

Аляска

Назву ця частина міста отримала через те, що мікрорайон знаходиться найдалі від центру. Мікрорайон забудований переважно 9-ти та 5-поверховими будинками у 1980—1990-х роках. Саме тут розташовані дачні ділянки на вулиці Тарнавського. За них уже кілька років тривають суперечки. Міська влада хоче зробити на їх місці парк та новобудови. Дачники, в користуванні яких земля, вимагають рівноцінну компенсацію.

Новий світ

Мікрорайон приєднали до міста 11 квітня 1937 року. Назва виникла в той час, коли у всіх на слуху була еміграція в Америку (Новий світ). У радянські роки виникають багатоповерхові будинки, кінотеатр «Мир», готель «Чайка», відкриті музична школа, дитячі садочки. В наші дні там побільшало сучасних багатоповерхівок. 

Промисловий

Мікрорайон у північній частині міста Тернополя. Тут розташовані найбільші промислові виробництва міста. Деякі приміщення закинуті та занедбані. 

Оболоня 

Цей мікрорайон Тернополя, розташований у південній частині міста. До Другої світової війни територія сучасного ринку була практично незабудована. Єдиним об'єктом була міська бійня (м'ясокомбінат). Ця будівля м'ясокомбінату є і досі на території Центрального ринку. За останні роки в мікрорайоні побільшало новобудов. 

А як вам місто? Який мікрорайон вам подобається найбільше? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Nataliya Wolyanska

    Все гірше та гірше...
  • chandler Raymond

    Я змусила свого колишнього любовного партнера повернутися до любові і довіряти мені більше, ніж будь-коли раніше. Все своє життя я ніколи не думав, що заклинання на любов може повернути мого колишнього коханця Мортенссона, поки мій друг не познайомив мене зі справжнім заклинанням, перш ніж я зв'язався з деякими заклинаннями, щоб допомогти мені, але знаю, що вони можуть мені допомогти, деякі вони вимагали більше грошей, поки Я дотримуюся простих інструкцій великого заклинання через його особистий номер WhatsApp +12162022709, я зміг зв’язатися з ним і зателефонувати йому, а також отримати від нього негайну допомогу, щоб відновити любов і щастя мого шлюбу Дрігбіновія. повернути втрачене кохання або відновити розірвані стосунки, і розлучений партнер може повернутися до кохання. це можливо, тому що це працює у мене протягом 3 днів, мій колишній коханий зателефонував мені по телефону, щоб вибачитися, і зараз ми обоє живемо разом в любові і щасті. Ви також можете зв’язатися з його електронною поштою за адресою [email protected]. Дякую Дрігбіновії за його обдаровані здібності, дякую за час, щоб прочитати моє свідчення?

  • Taras Khomitsky

    Класно. Ще б додати розв'язку Крушельницької-Збаразька "залізничний міст".
  • Denuk Semenuk

    Будова в парку якраз тєма,скоро не буде де погуляти!

keyboard_arrow_up