Партнер рубрики Події

Останній дзвоник у школах Тернополя. Шукайте своїх дітей

Останній дзвоник у школах Тернополя. Шукайте своїх дітей
  • Останній дзвоник пролунав 31 травня у тернопільських школах. Випускники прощалися зі своїми школами та вчителями. А молодші школярі вже з нетерпінням чекають літніх канікул.  
  • Журналісти «20 хвилин» побували у школах у різних мікрорайонах міста.

 

У одних школах дзвоник починався о 9-й ранку, у інших - пізніше. Як проходить свято, дивіться у нашому фоторепортажі. А також шукайте своїх дітей на фото. Інформація буде оновлюватися.

Початкова школа з поглибленим вивченням іноземних мов

Святкові заходи почалися із привітання учнів 4-х класів, випускників закладу. Сьогодні для них фініш, але вже скоро знову - старт, наголосила директор закладу Катерина Поліщук.

Відео дня

Випускники школи виконали пісні про школу, першу вчительку та своє майбутнє. Переможці конкурсів отримали свої заслужені нагороди. Натомість учні інших класів підспівували та аплодували всім тим, хто сьогодні останній день проведе у цій школі. 

Аби розважити присутніх на святі, дівчатка у вишиванка виконали танець. Усі школярі разом вигукували: "Слава Україні! Героям слава!" Звучали і пісні англійською. 

Після лінійки учні пішли на останній у цьому навчальному році урок.

Школа №19

Жовто-сині дим і кульки із бажаннями, замість звичної шкільної форми у випускниць – вишукані вишиті сукні «в підлогу». Так минає свято Останнього дзвоника у школі №19. Батьки проводжають своїх дітей-одинадцятикласників у доросле життя під аркою з вишитих рушників. Ті, натомість, запросили своїх батьків на шкільний вальс.

Школа №14

Випускники 14-ої школи були вдягнені у форму коричневого кольору. Учні інших класів тримали у руках паперові квіти. Вони проводжали одинадцятикласників у доросле життя та бажали їм лиш добра. 

Загалом діти раділи, що вже канікули, і ось можна відпочити.

- Рік закінчив не дуже гарно, маю четвірку, здається, по хімії. Настрій звичайний, хочу вже на канікули, - каже дев'ятикласник Максим. - Хочу поїхати кудись. 

Школа №15

Тут випускники серйозно думають про вступні екзамени до університету та визначаються з майбутніми професіями.

Юлія Лесик з 11-Б школу закінчила на відмінно, буде вступати на юридичний факультет, але ще не визначилася, у якому місті. Дуже любить національний одяг, тому вибрала саме таку сукню.

Випускниця Анастасія буду сумувати за вчителями та однокласниками. 

Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 ім. В. Левицького

Свято Останнього дзвоника влаштували спеціально для випускників. Розпочалось воно о 09.00 год.  Решта учнів - прощались зі навчальним роком у своїх класах на уроках.

На свято запросили і учнів-четвертокласників. Вони закінчували початкову школу і в подарунок для старшокласників затанцювали вальс. 

Під час лінійки, випускники дякували школі та співали зворушливі пісні.

- Дуже хвилююсь, бо готувались довго, - каже випускниця Юлія Грода. - Буду сумувати за школою, я маю тут багато друзів, які стали дорогими для мене. Зараз у нас відповідальний момент, ми не просто закінчуємо школу. Ми стоїмо перед майбутнім.

ТНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-економічний ліцей №9 імені Іванни Блажкевич»

Лінійка у школі №9 була традиційною. Випускники - у вишиванках та з кульками. Решта учнів з квітами та з бантиками на голові.

Учні школи, для яких це свято перше, розповідають, що дуже чекали на закінчення навчального року, але у школі їм подобається.

- Ми вчилися весь рік. Читали, писали, рахували, - кажуть діти. - Тут так гарно, що ще хочемо вчитись і вчитись.

Одинадцятикласники на свято прийшли у вишиванках. Вони розповідають, що цей день є особливим у їхньому житті.

- Важко подумати, що це наш останній день у школі, - каже учениця 11-го  класу Діана Кварцян. - Сьогодні важко говорити. Хочеться дякувати вчителям і друзям, які були біля нас.

Батьки випускників теж зі сльозами на очах розповідають, як пишаються своїми дітьми.

- Неможливо вгамувати емоції, - каже Тетяна Стецько. - Щаслива, що маю вже таку дорослу дитину. Ці роки були справді чудовими. Моя донька переживає насправді, бо знає, що цей момент більше не повториться.

Під час свята визначили найкращого вчителя року - класного керівника 11-А класу Ірину Човніцьку. Жінка каже, що для неї це подвійна відзнака. А за учнями буде сумувати, як за власними дітьми.

Загалом, на лінійці понад годину стояли учні усіх класів. І поки одинадцятикласники активно виступали, то молодші учні гралися телефонами та, нудьгуючи, розважали один одного.

Ми поспілкувалися і з батьками першокласників. Проте вони сказали, що лінійки для них важливі, і у дітей святковий настрій.

Тернопільський музичний коледж ім. Соломії Крушельницької

Святкували останній дзвоник і учні Тернопільського музичного коледжу. Захід відбувся біля пам’ятника Соломії Крушельницької.

- Ми сьогодні будемо прощатися з нашими випускниками, дуже сумно від цього, – каже студентка третього курсу Діана Новаківська. – Підготували танцювальний флешмоб та святкову програму для наших випускників.

Тернопільська спеціалізована школа 1-3 ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов

Урочиста лінійка у школі розпочалась молитвою та привітанням від директора. Окрім святкування закінчення навчання, батьки, учні та вчителі вшанували пам’ять про всіх загиблих за Україну хвилиною мовчання. Святкування продовжилось танцем та піснями учнів.

- Я сумувати за шкільними роками не буду, - каже випускник школи Костянтин Корпан. – У нас дружний колектив, ми часто проводимо час разом. Думаю, будемо навідуватись в рідну школу.

Батьки випускників привітали дітей піснею.

- Навіть не віриться, що вже закінчився 11 клас, – розповідає мама випускниці пані Наталя. – Зараз почнуться клопоти – ЗНО, подача документів, вступ до університету. Але то приємні клопоти, адже це - крок у доросле життя наших дітей.

Школярі чекали на канікули, а дехто боявся видачі табелів.Попереду у випускників - здача ЗНО та вступи до вищих навчальних закладів.

- Останній дзвоник – це дуже велика подія для мене, – каже учень 8-Б класу Дмитро. – Це привід зібратися разом з усіма друзями, а головне – зрозуміти, хто ти є і чого вже досягнув.

Тнвк Школа-ліцей № 6 імені Назарія Яремчука

Учні та вчителі школи-ліцею №6 ім. Н. Яремчука провели святкову лінійку на майданчику перед пристанню в парку Шевченка. Директор школи нагородив кращих учнів грошовими преміями за досягнення в школі. Кращим випускникам, які мали особливі відзнаки, подарували іменні марки.

- Ми дуже схвильовані та радісні, - розповідає мама випускника Наталя. – Щасливі за нашого сина. Він сам обрав для себе майбутню професію і ми, звичайно, підтримали його в цьому.

Випускники школи в кінці свята пропливли на теплоході по Тернопільському ставу. Дехто радів закінченню навчання, а хтось не зміг стримати сліз.

- Досить сумно, що ми покидаємо школу, – каже учень 11-Б класу Олександр Іванов. – Але ми будемо продовжувати дружбу, обов’язково будемо заходити в гості до наших улюблених вчителів.

 

Тернопільська спеціалізована школа №29 з поглибленим вивченням іноземних мов

У 29-й школі Свято «Останнього дзвоника» назвали «Шкільний Тріумф 2019». Свято провели у форматі вшанування досягнень школи за рік і вшанування випускників школи - як церемонію вручення "Оскара" - із червоною доріжкою. Адже випускники є найбільшим її досягненням, каже заступник директора Людмила Петренко. На святковій лінійці нагородили кращих інтелектуалів, спортсменів, кращих у мистецтві і вручили 154 грамоти. Але це було цікаво, бо було багато музичних номерів і гарних декорацій навколо.

Цьогоріч в 29-й школі є два випускних класів, у яких є 43 випускники.

- Останній дзвоник ми спробували провести інноваційно, на святі присутні старшокласники, особливе це свято для наших випускників 4-х, 9-х, 11-х класів, інші класи на урочистій лінійці - за бажанням, - розповіла Людмила Петренко.- Всі початкові класи святкували свято завершення навчального року по класах класною родиною напередодні. Це було весело і цікаво. Діти проводили квести, мали пікніки, екскурсії, розваги. Такий формат святкування сподобався, тож далі нову традицію будемо продовжувати.

 

До слова, випускники підтримали Всеукраїнську еко-акцію і кульок на святі не випускали в небо. Зате багато танцювали - і учні, і вчителі.

Учениці 11-А кажуть, що сьогодні мають змішані почуття – і сумно, і радісно водночас. На свято дівчата прийшли в шкільних формах, взуття - на підборах. Без бантів і без квіткових віночків.

  • Ми всю ніч спали на бігудях, щоб вкласти зачіски, зате гарні, - розповідають випускниці з 11-А Вікторія та Юлія. - Зараз немає такої моди ні на бантики, ні на віночки. Ми вирішили відійти від стереотипів святкування. Ми ламаємо традиції. Наш і паралельний клас – ми не одягнули фартухів, немає бантиків, лише шкільна форма.

Оля з 11-Б одна з усіх випускниць школи прийшла на лінійку з бантами.

  • Це моя родзинка. Мені здається, що це круто виглядає. Я просто згадую дитинство, уже не зможу ходити в такому стилі, носити такі аксесуари, тому я вирішила останній раз одягнути їх, щоб було весело, круто, всім підняти настрій, - каже випускниця.

Невеличкий дощ не став перешкодою святу і після завершення урочистостей, батьки з дітьми ще довго фотографувалися біля школи.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталка

    До шостої школи додали фото випускників четвертої школи. Та і Олександр Іванов учень 11-Б класу 4-ї школи.
  • Nadia Minkovska

    5 школа найкраща
  • Анюта Лазорко

    Виправте, будь ласка, ліцей №9, вчитель року - Човніцька Ірина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up