Партнер рубрики Події

Отець, у якого виявили коронавірус, - у лікарні. Сім'я і майже 300 чоловік у Заліщиках - на самоізоляції

Отець, у якого виявили коронавірус, - у лікарні. Сім'я і майже 300 чоловік у Заліщиках - на самоізоляції
  • Активісти-АТОвці зголосились доставляти продукти і ліки людям, які проживають у п’ятиповерхівці - сусідам священника, які пішли на самоізоляцію.
  • Інформація, поширена у соцмережах  про те, що священник проживав у Бірках, виявилась неправдою. Це підтвердили і голова РДА, і жителі Заліщиків та Бірок.
  • Пости на в’їзді до Заліщиків працюють. Транзитний транспорт пропускають, бо нема куди об’їхати. Головне, не допустити поширення вірусу, якщо хтось з місцевих є носієм.

Отець Олег із Заліщиків, у якого підтвердили коронавірус, наразі перебуває в інфекційній лікарні у Тернополі. Стан стабільний, повідомляють медики.

Його родина та майже всі сусіди з п’ятиповерхівки, де проживає у Заліщиках священник, пішли на добровільну самоізоляцію, як і ті, хто близько контактував з отцем. Про це повідомив Роман Краснюк, в.о. голови Заліщицької РДА.

Відео дня
  • Усі, хто досить близько спілкувався зі священником, пішли на добровільну самоізоляцію, а це майже 300 чоловік, - розповів Роман Краснюк. – Найближче оточення обстежили. Результати - негативні. На самоізоляцію пішов весь житловий будинок на вул. Бандери, де проживає священник. Люди ставляться до цього свідомо.

Ветерани-АТОвці вже зголосились доставляти до будинку продукти та ліки. Тобто всім необхідним люди забезпечені.

  • У самих Заліщиках все спокійно, - запевнив Роман Краснюк. – Вулицями їздить поліція, весь час людям нагадують про важливість дотримання правил і обмежень. Аптеки і продуктові крамниці працюють. Є обмеження: у маленьких одночасно можуть обслужити лише двох покупців, у великих маркетах – не більше п’яти. Усі стоять, тримаючи дистанцію і чемно чекають. Людей мало. Всі здебільшого запаслись продуктами і необхідним у дні, після того, як дізнались про інфікованого земляка.  

Працівники Борщівського міжрайонного відділу ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» провели дезінфекцію у церкві Пресвятого Серця, де служив священник, що захворів на коронавірус. Також – у домі хворого, у громадських місцях та водопровідної мережі. 

У соцмережах також з’явилась інформація, що карантинні пости, які виставили на трьох виїздах із Заліщиків, зняли. Цю інформацію спростували як очільник району, так і в поліції.

  • Заліщики є проїзним містом, - пояснив Роман Краснюк. – І транзитний транспорт неможливо пустити в об’їзд, бо його просто немає. Йдеться більше про обмеження залишати місто заліщанам і мешканцям району. Є певні обмеження, щоб жителі міста, які, передусім, потрапили до групи ризику, не розносили вірус зовні.  Є люди, які мусять забезпечити життєдіяльність міста і району. Вони виїжджають і в’їжджають у місто.

У відділі комунікації головного управління інформацію підтвердили: пости є. Місцевим міряють температуру і запускають-випускають. Поки людей з температурою не було.

До редакції надіслали повідомлення, що священник правив у Заліщиках, натомість постійно проживав у В. Бірках. Це також виявилось неправдою.

  • Отримала інформацію з неофіційних джерел, що хворий священник в Заліщиках мав парафію, а сам проживав в с. Великі Бірки, що біля Тернополя. А це значить, що коло контактних осіб ще збільшилась і наблизилась впритул до міста, - написала до редакції читачка. - Хто може це роз'яснити? Не хочу писати публічно, щоб не сіяти зайвої паніки.

Інформацію, що священник з родиною проживав у Заліщиках, підтвердив очільник райдержадміністрації, п’ятеро жителів Заліщиків, яких ми розпитали з цього приводу. А також жителі В. Бірок запевнили – отець Олег у них не проживав.

Читайте також Ситуація в Заліщиках: родину отця, який захворів на коронавірус, уже обстежили
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (115)
  • Zorawar Marwat

    Нема чого шастати повсюди і збирати старших людей в натовпи.
    Чому попів за це не карають??? Вони нагло порушують карантин.
    Штрафи, дисциплінарка, виправні роботи, ув'язнення.
    Чому поліція не працює?
  • Дара Ларина

    а что он делает в больнице, молитвы не спасают? Боженька не всемогущий?
  • Леся Мацишин

    Боже охорони священика.
  • Ксенія Курдибановська

    А мені цікаво у священника коронавірус-300 людей в само  ізоляції і що ніхто не заразився від нього?..ніхто немає ніяких симптомів?ок і людина яка заразила священника де вона?і що більше нікого не заразила?...як же цей вірус передається чи правильніше запитати кому?....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up