Партнер рубрики Події

Отець Пимен із Заліщиків став снайпером. Він загинув у бою — вічна пам'ять Герою!

Отець Пимен із Заліщиків став снайпером. Він загинув у бою — вічна пам'ять Герою!

Отець Пимен, прийнявши чернечий постриг у ранньому віці, щиро служив Богу у чернечому чині. З початком російської агресії, будучи щирим патріотом своєї Батьківщини і правдивим християнином, монах Пимен, не лишаючи чернечих обітниць, пішов добровольцем захищати Україну. Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій

 

 

Відспівали і провели в останню путь ієромонаха Пимена Пеприка, який загинув у бою з російськими окупантами.

31 липня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр після Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Києва відспівав ієромонаха Пимена Пеприка.

Відео дня

Прийняв чернечий постриг у ранньому віці

Пеприк Роман Олегович народився 10 лютого 1992 р., житель м. Заліщики.

— 22 липня 2022 року, під час виконання військового обов’язку, вірний військовій присязі, у Дніпропетровській області під час ворожого ракетного обстрілу загинув старший солдат, снайпер першої категорії відділення снайперів 129 окремого розвідувального батальйону, — повідомили у Заліщицькій міській раді. — Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ.

У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам'ять вірного сина України. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Герої не вмирають!  

26 липня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відправив Божественну літургію у Спасо-Преображенській церкві чоловічого монастиря святителя Нектарія Егінського у Хуторі Ясному. За богослужінням були піднесені заупокійні молитви за новопреставленим ієромонахом Пименом Пеприком, повідомили в Переяславсько-вишневській єпархії ПЦУ.

— Отець Пимен, наслідуючи древніх преподобних отців, від самої юності присвятив своє життя служінню Богові. Прийнявши чернечий постриг у ранньому віці, щиро служив Богу у чернечому чині, — повідомили в Переяславсько-вишневській єпархії ПЦУ. — З початком російської агресії, будучи щирим патріотом своєї Батьківщини і правдивим християнином, монах Пимен, не лишаючи чернечих обітниць, пішов добровольцем захищати суверенітет та територіальну цілісність України у зоні проведення ООС.

Став на захист України не лише молитвою

Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій. Після звільнення з військової служби монах Пимен став насельником монастиря святителя Нектарія Егінського. В цій обителі він прийняв сан ієродиякона, а опісля й ієромонаха. Згодом продовжив служіння в одному з монастирів на Прикарпатті. На початку літа цього року отець Пимен знову повернутися до військової служби. Він вирішив стати на захист Батьківщини не лише молитвою, але й дієво, оскільки мав добрий військовий вишкіл та неабиякий бойовий досвід.

— Монах, священик і мужній воїн Пимен Пеприк загинув у бою з російськими оккупантами, — повідомили в Переяславсько-вишневській єпархії ПЦУ. — 0Він положив душу свою, захищаючи рідну землю, наш нарід, наші святині — монастирі і церкви, українських дітей, жінок, стариків. Ієромонах Пимен був щирим воїном Небесного Царя, відданим захисником своєї земної Батьківщини, старанним монахом, благоговійним священиком, вірним братом і другом!  Віримо, що отець Пимен продовжить захищати нашу рідну Україну — своїми молитвами біля Престолу Божого!

Нехай Милосердний Господь прийме душу свого вірного служителя ієромонаха і воїна Пимена у небесні обителі, а народу України дарує перемогу над окупантами та благословенний мир!

Редакція щиро співчуває родині, землякам, вірянам і духовенству, побратимам і всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам'ять, шана і слава тобі,. Герою... 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (75)
  • Olha Baran

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ! НИЗЬКИЙ ТОБІ УКЛІН. ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ ТА БЛИЗЬКИМ. 💙💛😢😢😢
  • Hanna Svystun

    Вічна пам'ять Герою
  • Людмила Слободян

    Вічна і Світла Пам'ять Герою і Царство Небесне
  • Валентина Желєзнякова

    Вічна Пам'ять і Царство Небесне Герою України щирі співчуття рідним і близьким

keyboard_arrow_up