Отримати послуги у сервісних центрах МВС можна із закордонним паспортом

Отримати послуги у сервісних центрах МВС можна із закордонним паспортом

Відтепер усі послуги сервісних центрів МВС тепер можна отримати, надавши адміністратору як документ, що посвідчує особу, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, або його електронний варіант в застосунку «Дія».

Про це повідомляє «Урядовий портал».

Кабінет міністрів України прийняв Постанову № 454 від 02 травня 2023 року, яка серед іншого розширює перелік документів, які надаються особою для отримання послуг в сервісних центрах МВС. 

Раніше у переліку документів, які обов’язково надаються для ідентифікації особи, був лише паспорт громадянина України – тобто, внутрішній паспорт. А від 11 травня, коли постанова набирає чинності, кожен громадянин України може пред’являти адміністратору сервісного центру МВС закордонний паспорт.

Відео дня

Варто зазначити, що у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання, разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи. Так само у разі надання паспорта громадянина України для виїзду за кордон, разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи. 

Нагадаємо, паспорт потрібен для отримання усіх послуг сервісних центрів МВС – як пов’язаних із теоретичними та практичними іспитами, з посвідченням водія, з реєстрацією та перереєстрацією транспортних засобів, призначенням належного користувача на транспортні засоби, так і виготовленням та збереженням номерних знаків, допуском до перевезень небезпечних вантажів тощо.

Довідка
Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Facebook. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

 

Читайте також:

Як за допомогою онлайн сервісу можна перевірити посвідчення водія

Спрощено підтвердження водійського стажу: основні нововведення

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up