Партнер рубрики Події

10 працівників ДСНС підозрюють у корупційній діяльності

10 працівників ДСНС підозрюють у корупційній діяльності

Рятувальники отримували до 20% «відкату» з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств.

Служба безпеки України викрила корупційну схему в управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

За даними слідства, 10 посадовців ДСНС отримували до 20% «відкату» з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств.

Відео дня

«Співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича три приватних підприємства, які виконують роботи протипожежного призначення. Використовуючи службові повноваження, посадовці змушували підприємців укладати договори на отримання відповідних послуг виключно з підконтрольними їм фірмами. Працівники ДСНС регулярно отримували від представників фірм свої відсотки», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели 19 обшуків, під час яких виявили документацію та чорнові записи з доказами незаконної діяльності, банківські карти, на які перераховували гроші, близько 250 тисяч гривень.

Наразі одному з учасників – головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає до 4 років ув’язненням з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

ТОП-чиновники Тернопільщини, які втрапили у скандали і чим це закінчилось.

За пʼяне водіння мешканець Тернопільщини пропонував поліцейським 200 доларів хабаря.

Справу тернопільської нардепки Марченко передали до суду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up