Палату маленької дівчинки, яку залишала мама, небайдужі всипали подарунками

Палату маленької дівчинки, яку залишала мама, небайдужі всипали подарунками

На клич редакції газети "RIA плюс" та сайту "20 хвилин" відгукнулися небайдужі не тільки з Тернополя та області, а й інших міст та навіть країн. Для новонародженої підготували подарунки.

Історія маленької дівчинки, яку мама залишила у "Вікні життя", сколихнула не тільки всю Україну, а й світ. На прохання редакції "RIA плюс" допомогти зібрати речі та харчування для немовляти відгукнися небайдужі з різних куточків країни. А  удочерити янголятко хочуть навіть іноземці.

Матеріал про новонароджену на сайті "20 хвилин" опублікували увечері 15 травня. Звістка про дівчинку розлетілася й іншими ЗМІ. У пологовому відділенні другої міської лікарні, де і знайшли малечу, її забезпечували всім необхідним. Оскільки апетит у красуні хороший, редакція "RIA плюс" вирішила допомогти зібрати найнеобхідніше для немовляти. На клич журналістів відгукнулося багато людей.

Відео дня

У перший день – понад 50 дзвінків

Дзвінки почалися ще увечері 15 травня, за кілька хвилин після розміщення публікації на сайті. Небайдужі телефонували та лишали повідомлення у соцмережах, питали, що потрібно купити. У той же вечір знайшлися перші люди, які заявили, що вони "готові хоч вже їхати забирати дівчинку додому".

За першу добу журналісти прийняли понад 50 дзвінків, ще кілька десятків – впродовж наступних днів. Телефонували тернополяни, жителі районів Тернопільщини, волонтери з інших міст України, ба навіть із-за кордону.

Частину речей, а саме суміші для харчування, підгузки, пляшечки, засоби догляду та одяг небайдужі принесли в редакцію. Решту – самостійно віднесли у пологове відділення.

"Поїде з приданим, жартують медсестри"

Представники різних куточків країни запитували, як можна удочерити дівчинку. Телефонували і з Польщі, Нідерландів, Естонії. Доля маленької крихітки сколихнула багато сердець.

У п’ятницю, 17 травня журналісти редакції відвезли у лікарю все, що вдалося зібрати для Настусі (так її поки що кличуть – прим. авт.).

Палата, як ми пересвідчилися на власні очі, завалена одягом, засобами індивідуального догляду, підгузками та харчуванням. На початок дівчинка має більше, аніж потрібно, посміхаючись говорять лікарі та медсестри.

- Дитина себе почуває добре, їсть гарно. За нею доглядають. Дасть Бог, що в дівчинки буде щаслива доля, - говорить лікар-неонатолог Жанна Кухарук.

З понеділка маленьке сонечко планують переводити в обласну дитячу лікарню. Туди ж передадуть і всі речі, які небайдужі принесли для новонародженої.

Як далі складеться доля маленької красуні, до якої  прикипіли серцем не тільки медики, а й пересічні люди, стежитимуть і журналісти "RIA плюс".

Чи може біологічна мама ще повернути собі дитину

Охочих удочерити маля багато. Та й не дивно, адже від дітей нині рідко відмовляються, каже начальник служби у справах неповнолітніх та дітей міської ради Зоряна Здеб.

- Маленьких діток, до 5 років, зазвичай забирають чи не одразу. Важче – зі старшими і тими, хто має певні вади розвитку. Інформація про всіх діток, які є в нашій базі даних, конфіденційна, знайомимо з нею лише кандидатів в усиновлювачі. До того ж, стояти в черзі на усиновлення можна лише два роки, потім необхідно подавати новий пакет документів, - говорить вона.

Що має робити мама, якщо передумає та захоче повернути свою донечку? Зробити це буде непросто, але можливо.

- Є два місяці, поки триває оформлення всіх документів. Тож мама може звернутися в суд та довести, що саме вона народила цю дівчинку. Згідно із законодавством, вона може повернути собі дитину, але до моменту її усиновлення, - наголошує посадовець.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Olga Tkachenko

    Все буде добре у цієї дитинки і якась сім’я  буде безмежно вдячна тій невідомій жінці, що народила їй здорову дівчинку! Дай Боже, щоб усе склалося і у її біологічної мами, нічого гарного в житті не може підштовхнути жінку на такий жахливий крок.
  • Допомога Армії Ковель

    Підгузники 1 розмір,засоби догляду,бодіки,пеленки і все таке.Напишіть номер телефону на кого відпоавити можна
  • Допомога Армії Ковель

    Svitlana Humenyuk долучаємось?
  • Алла Лаврова Тетерук

    За что это бедной крохе?

    Діма Андрущенко reply Алла Лаврова Тетерук

    А ще хрестили і нагородили фамілією Марія Бандера.....     за що ?шок...де розум...?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up