Величезний пеньок посеред тротуару люди змушені обходити дорогою. Забрати перешкоду неможливо, кажуть комунальники

Величезний пеньок посеред тротуару люди змушені обходити дорогою.  Забрати перешкоду неможливо, кажуть комунальники
  • Пеньок роками стовбичить на вузькому тротуарі, люди обходять його дорогою, наражаючи себе на небезпеку та ризикуючи потрапити під колеса.
  • Мешканці роками оббивають пороги різних інстанцій. Там – мовчать.

Неодноразові звернення в жеки, поліцію, дорожні служби не дали позитивного результату, скаржаться мешканці. Яка біда має трапитись, скільки людей там мають покалічитись, щоб на нашу проблему нарешті звернули увагу?

Просять допомоги в "чужого" депутата

На окрузі немає свого депутата, аби допоміг мешканцям навколишніх будинків та й сотням тернополян, які щодня рухаються в бік соцзабезу і назад. Школярам, які тією дорогою йдуть до школи і повертаються додому. І мамам з візочками, які, щодня виводячи діток на прогулянку, мусять долати перешкоди. Бо комунальникам до людських проблем й діла немає.   

Тому мешканці, які проживають на прилеглій території, звернулись до депутата міськради Любомира Балука з відкритим листом. Аби посприяв та допоміг впорядкувати територію і зробити її безпечною.

Відео дня

- Є у нашому місті затишна, спокійна і невеличка вулиця Монюшка (від залізничного моста, що на вул. Вояків дивізії Галичина – до вул. Лисенка – прим. авт.), яка має пішохідний тротуар лише з одного боку, - написали у зверненні мешканці кількох вулиць. - І ним проходять сотні, а то й тисячі тернополян і гостей нашого міста.

«Саме цією вулицею щоденно йдуть і повертаються інваліди і люди похилого віку, оскільки вона веде від центру до міського відділу соціального забезпечення населення», - пишуть у зверненні мешканці.

Обійти - лише дорогою

- І все було би добре, якби не пеньок - невелика частина стовбура дерева разом з корінням, яка залишилася після його часткового знищення, розташований саме на хіднику, якраз навпроти будинку №6 вулиці Монюшка, - скаржаться люди. - Упродовж не одного десятка років той пеньок, ніби пам’ятник безгосподарності, доводиться обходити проїжджою частиною дороги маленьким школярам, батькам з візочками для немовлят, інвалідам, пенсіонерам в дощ, сніг, заметілі, хуртовини постійно створюючи аварійні ситуації, а то й наражатися на смертельну небезпеку.

Неодноразові звернення в жеки, поліцію, дорожні служби не дали позитивного результату, розповіли мешканці журналістові.

- Невже у 2018-му році таке славне місто не має ні бажання, ні техніки, щоби забезпечити своїм містянам елементарні умови життєдіяльності, - обурюються люди. - Та й соромно перед світлою пам’яттю польсько-білоруського композитора Станіслава Монюшка, адже світове музичне товариство 5 травня наступного року відзначатиме 200-ліття з дня народження творця національних опер дружніх нам народів.

У зверненні до депутата мешканці із іронією підписались: «мешканці «бездепутатного» і забутого владою 18-го виборчого округу».

- Щодня я гуляю з 9-місячною дитиною, по кілька разів в день мушу з’їжджати візочком на дорогу, де досить інтенсивний рух транспорту, - розповіла тернополянка Оксана Синеруб, яка мешкає поруч із «пеньковим» тротуаром. – Яка біда має трапитись, скільки людей там мають покалічитись, щоб на нашу проблему нарешті звернули увагу?

Коментар

Олег СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради:

  • Ця ситуація складна, тому що наразі немає технічної можливості його забрати. Адже під пеньком пролягає чимало інженерних мереж (газо-, світло-, водокомунікацій тощо). У випадку виривання пенька з корінням можливе пошкодження цих мереж, що, у свою чергу, може призвести до серйозних наслідків. Саме тому такі роботи з видалення пеньків ми проводимо під час капітальних ремонтів пішохідних ділянок. На цей рік капітального ремонту тротуару на вул. Монюшка не заплановано.

Довідка

Виборчий округ №18, який не має депутата, складається із ряду вулиць:

Т.Бордуляка, Вертепна, Галицька: 4–28, 30–32, 34, Городна, Дубовецька, Заміська, Збаразька: 2, 4, Квітова, М.Лисенка, Над Яром, Північна, пров. Галицький, Весела, Вояків дивізії «Галичина», Генерала Р.Шухевича, Генерала Ю.Тютюнника, Є.Петрушевича, Зелена, М.Глінки, М.Коцюбинського: 2–15, Марка Вовчка, С.Монюшка, Паркова, Ф.Шопена.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олег Грицина

    Якби Надал ходив тією вулицею щодня, то Соколовського з його "компетентністю" вже давно не було би на посаді. А оскільки того пенька не можуть і не знають як викорчувати, а обходити й надалі треба буде, тоді нехай він залишиться пам'ятником і занести його до принад Тернополя, як "Пеньок-Соколовський"!

    Діонісій reply Олег Грицина

    серьожа там майже кожен день їзде і не баче, чи не хоче бачити.

    Олег Грицина reply Діонісій

    Якби ходив, а особливо з дитячим візочком, тоді би бодай якось зрозумів людей. А то зробили панові дорогу на Байківці, а в Тернополі він нічого не баче!
  • Anonymous

    ПІД пеньком мережі?!!! Той Соколовський ідіот чи як? Чи нас всіх за таких має? До речі, вул. Глибока, посеред дороги, вже практично місяць, колодязь без люка. Хтось туди запхав патики зі стрічками. Цієї ночі той в патик хтось влетів, на поверхні лише стрічки. ЩО має статись, щоб така гнида, як Соколовський нарешті вирішила проблему з люком?! Це що, для міста також невирішувана проблема?
  • Anonymous

    Зразковий хід вирішення проблеми для України
  • David Starr

    Якої "технічної можливості"? Берете бензопилку та й кусками підрізаєте його попри землю, щоб людям пройти можна було нормально. А коріння хай собі сидить у землі, разом із комунікаціями.

    Ганна Придушана reply David Starr

    ну зi всього проблема. Таке враження. що вони взагалi не бачили господарства нiколи в життi i не знають елементарних речей. Зате в вишиванки одяглись всi депутати i зайняли перше мiсце. Краще б ви перше мiсце зайняли  в  господарюваннi на територii в якiй ви весь чaс рекорди н1кому не потр1бн1 показуете. Де ж т1льки таких безм1зкових беруть та ставлять  кер1вниками - що м1ста, що област1. що комунальног8о
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up