Партнер рубрики Події

У Тернополі на змаганнях з водно-моторного спорту буде парад човнів

У Тернополі на змаганнях з водно-моторного спорту буде парад човнів
  • Світові змагання з водно-моторного виду спорту на Тернопільському ставі пройдуть 26-27 серпня. 
  • Протягом цих двох днів проведуть святкові заходи до дня міста. 
  • Цьогорічна гонка в класі F250 матиме назву "Меморіальна гонка Массімо Россі" на честь загиблого спортсмена.
  • Також цього року, скоріш за все, буде парад човнів в центрі Тернополя. 

- Ми отримали офіційне підтвердження від Федерації водно-моторного спорту про те, що в Тернополі цього року відбудуться уже традиційні змагання, - повідомляє міський голова Сергій Надал. - Пройдуть вони 26-27 серпня.

Оскільки це субота та неділя, а 28 серпня День міста, який припадає на понеділок, то усі святкові заходи проведуть протягом 26-27 серпня.

- Щоб і тернополяни, і гості міста мали більшу можливість відпочити, - зазначив Сергій Надал. - Поєднаємо все з концертною програмою, спортивними заходами та з чемпіонатом світу з водно-моторного спорту. 

Відео дня

Детальніше про чемпіонати розповів президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук. 

Цьогорічна гонка в класі F250 матиме назву "Меморіальна гонка Массімо Россі". Минулого року він став чемпіоном на Тернопільському ставі. Виграв один з етапів чемпіонату. Але на наступному етапі, який проходив у Німеччині, він загинув. 

- Міжнародний водно-моторний союз погодив заяву міста Тернополя про проведення в цьому місті етапу чемпіонату світу в класі F500, етапу чемпіонату Європи в класі F250 та етапу чемпіонату Європи в класі F125 , - каже Віктор Шемчук. - Це традиційні змагання, які ми проводили минулого року. Це змагання професійних гонщиків, які будуть в Тернополя доводити свою першість. 

Цього року проведуть розіграш Кубка Європи в класі S550, у якому візьмуть участь представники з України та інших країн. Розіграш цього Кубка проведуть вперше.

- У нас вже є перші заявки на участь, - продовжує пан Шемчук. - За два місяці до змагань зареєструвалось шість перших учасників. Це представники Австрії, Угорщини, Італії, Польщі та Білорусії. З досвіду за минулі роки, ми очікуємо, що буде 14-15 країн-учасниць. Можливо, будуть учасники й з екзотичних країн. Колись були представники з Південно-Африканської Республіки. 

Традиційно сильними будуть команди з Литви, Латвії, Естонії. Найсильніші - італійці та німці. Організатори мають надію, що цього разу учасники з України гідно представлять нашу країну. У Тернопіль поборотись за першість приїдуть спортсмени з Дніпропетровська, Одеси, Києва. 

- Ще одна хороша новина - до 2020 року, включно, у Тернополі в останні вихідні серпня відбуватимуться змагання з водно-моторного спорту, - каже Віктор Шемчук.  - Нам необхідно буде багато чого для цього зробити, але головне, що тернополяни прихильно ставляться до спортсменів, місто готове до змагань. Саме це і повпливало на остаточне рішення. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія

    А для діток ще щось організуйте
  • Ігор

    ооооо, парад це має бути круто

    і в принципі добре, що святкування дня міста на вихідних
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up