Патрульні поліцейські та Олександр Башта знову зустрілись в суді. Депутат хоче 85, 5 тис. грн

Патрульні поліцейські та Олександр Башта знову зустрілись в суді. Депутат хоче 85, 5 тис. грн
  • Депутат облради позвався до управління патрульної поліції та вимагає відшкодування моральної шкоди - 85 000 грн. 
  • Розгляд справи продовжать 5 листопада. А тим часом у тому ж міськрайсуді слухається і справа щодо побиття Олександром Баштою жінки-поліцейської.  

3 жовтня розпочалося судове засідання за позовом депутата облради Олександра Башти до управління патрульної поліції в області про відшкодування моральної шкоди – за те, що неодноразово складали протоколи за порушення ДТП і цим регулярно ганьбили його. Про це депутат повідомив у Фейсбук.

Протоколи, стверджує у соцмережах депутат, скасували у судах. Правда, сам Олександр Башта говорить про 13. У патрульній поліції – про шість скасованих судами адмінматеріалів. Моральної компенсації зажадав не мало – не багато, а 80 тис. грн. Це спочатку. Потім суму збільшив. На скільки – дізнаємось 3 жовтня у суді.   

У тому ж міськрайсуді, нагадаємо, слухається і кримінальне провадження щодо побиття Олександром Баштою жінки-поліцейської.  

Відео дня

До речі, на початку засідання суддя Братасюк "попросив" журналістку із зали засідання. Суд заслухав сторони, наступне засідання 5 листопада. 

«Судова тяганина і розголос псують мені репутацію»

- Черговий, а це вже 13-тий за ліком суд по скасуванню постанов про порушення ПДР, винесених новою Тернопільською патрульною поліцією мною виграно, - пише у соцмережі Олександр Башта. - Чергова постанова про ніби то порушення мною ПДР скасована. Суд в черговий раз визнав, що патрульні поліцаї неправомірно намагаються притягнути мене до адмінвідповідальності за нібито порушення ПДР. Звісно, що ця вся судова тяганина та інформаційний розголос псують мені репутацію, а тому я звернувся до суду з позовною заявою до управління патрульної поліції в Тернопільській області на відшкодування моральної шкоди, завданої мені працівниками патрульної поліції внаслідок системного та незаконного притягнення мене до адміністративної відповідальності своїми постановами.

Кримінал, бо Башта побив копа і «цивілка» на відшкодування моральної шкоди

В управлінні патрульної поліції в області підтвердили інформацію щодо позову. Щоправда, наголосили, що у п. Башти є шість, а не 13 скасованих постанов. Сума, яку спочатку зажадав отримати від патрульної поліції Олександр Башта як моральну компенсацію – 80 тис. грн. Потім, повідомили патрульні, позивач суму збільшив до 85 тис. 456 грн.

- Моральну шкоду мені нанесли значно більшу, - стверджує депутат у суді. - Проте 85 тис. грн. – це річна зарплата середньостатистичного патрульного поліцейського за рік. Сподіваюсь на рішення суду на мою користь. Суд має повністю задовільнити мої вимоги. Виграними коштами сподівається покрити витрати на суди, зокрема, на переїзди до них. Частина піде на допомогу людям, які боряться зі свавіллям поліції.

Якщо позов депутата задовольнять, відшкодування відбуватиметься з державного бюджету, адже співвідповідачем в позовній заяві зазначено державне казначейство, пояснила юрисконсульт управління патрульної поліції в області Лілія Кондрат.  

Чому розбіжність у цифрах скасованих судом постанов – Олександр Башта припускає, що поліція використовує лише інформацію, яка у них є за 2018 рік. І не говорить за попередні. Проте в коридорі суду депутат пригадав, що є 11 скасованих постанов. А представник патрульної поліції наполягає: є лише шість скосованих постанов. 

Тим часом у тому ж суді слухається і кримінальне провадження щодо побиття жінки-поліцейської, в якому звинувачують того ж Олександра Башту.

Нагадаємо, 21 листопада 2017 р. о 16:50 на вулиці Замковій водій автомобіля Daewoo Lanos припаркував власне авто з порушенням правил дорожнього руху. Як стало відомо, викликав правоохоронців депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта. Проте до приїзду поліції порушник покинув місце зупинки, а заявник безпідставно почав поводити себе агресивно та неадекватно. Як розповідав раніше командир роти патрульної поліції №4 Юрій Гоїк, чоловік на інвалідному візку не реагував на зауваження людей у формі, а потім напав на поліцейських. Зірвав жетон та вихопив рацію. Патрульні намагалися заспокоїти дебошира. Чоловік пообіцяв вести себе адекватно. Проте, коли патрульні пустили його руки, він схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора.  Поліцейські за меддопомогою звернулися до лікарні. У патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейського закрита черепно-мозкова травма, забій м'яких тканин волосистих частин голови та струс. Депутат відмовився давати будь-які свідчення, але при цьому не повернув відібраний у жінки-правоохоронця нагрудний знак.
Розгляд справи у рамках кримінального провадження щодо побиття депутатом поліцейської мав би відбутись 1 жовтня. Однак, дехто з учасників процесу перебував у відрядженні в Києві. Тому слухання справи перенесли.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Герасимчук Ростислав

    Ганебний свободівець.
  • Andriy Sav

    Нехай звільнять його за таку поведінку щодо поліцейської , це ж треба бути таким бидл0м 😡
  • ігор

    Тільки у нас можливо, що хвора на голову особа, не тільки керує авто, а ще й займає тепутатську посаду. Ганьба тобі башата.
  • Кобра

    Його не хвалю алечому дискремінація, вона поліцейська а не жінка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up