Карантинна тисяча: хто з пенсіонерів Тернополя її отримав та куди скаржитися, якщо грошей не дають

Карантинна тисяча: хто з пенсіонерів Тернополя її отримав та куди скаржитися, якщо грошей не дають
  • Пенсіонерам, які мають пенсію менше 5 тис грн., додатково виплачують тисячу гривень допомоги через карантин.
  • Скільки пенсіонерів вже отримали допомогу та куди звертатись в разі, якщо вам її затримують, читайте в матеріалі.

- Я отримую пенсійні виплати за інвалідністю, - розповідає тернополянка пані Оксана. - 23 квітня мені прийшла виплата в сумі тисяча гривень. Я так розумію, що це допомога у зв`язку з карантином. Проте зазвичай у цей день приходить і звична пенсійна виплата. Чому її затримують? 

Як повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик,  на  виконання постанови Кабінету Міністрів України органи Пенсійного фонду області провели нарахування одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень, розмір пенсійних виплат яких не перевищує 5 тисяч гривень станом на 1 квітня 2020 року.

У Пенсійному фонді кажуть, що таку допомогу отримали майже 271 тисяча осіб.

Відео дня

- Тим, хто отримає пенсію через установи банків, суми допомоги будуть зараховані на їхню банківську картку, - каже Ігор Москалик. - Хто користується послугами відділень „Укрпошти”, одноразова допомога буде доставлена та виплачена працівниками пошти".

Чи продовжать виплати без поновлення групи інвалідності?

Пенсію фінансують по датах виплати, коментує заступник начальника  Головного управління Пенсійного фонду України Алла Якубовська.

- Це стосується і поштових рахунків, і карткових - у банках. Фінансування проводять своєчасно, проблем немає. Якщо у окремих громадян виникають затримки з оплатами, вони мають звернутись до спеціаліста та переглянути пенсійну справу., - каже вона. 

Щодо пенсійних виплат у зв'язку з інвалідністю, тут теж є пом'якшення у зв'язку з карантином. 

- Навіть якщо у людини закінчився термін групи інвалідності, і і його потрібно продовжувати, ми нараховуємо виплати, у зв'язку з тим, що зараз немає можливості в людей для переогляду, - каже Алла  Якубовська. - Це відбувається за Постановою Кабміну. 

Куди звертатись, якщо кошти не приходять

У Пенсійному фонді області ще раз наголошують, що нарахування одноразової грошової допомоги проводять автоматично, потреби особистого звернення та подання будь-яких заяв одержувачами пенсій до органів фонду немає.

Проте, якщо у вас виникли додаткові питання - ви можете звернутись у сервісний центр за адресою Майдан Волі, 3.

Телефон - (0352) 524332.

У Пенсійному фонді кажуть, що проблем немає і з доставкою пенсій. Пенсіонери, які отримують кошти на банківську картку і через карантин виявили бажання отримувати її через поштове відділення, можуть звернутись в сервісний центр та переоформити доставку. 

Пам`ятайте про правила, яких потрібно дотримуватись під час перебування у відділеннях. 

Світлина від Укрпошта.-  Обов’язково одягай захисну маску — дотримуйся рекомендацій МОЗ;

- Бачиш чергу — почекай надворі, щоб не створювати скупчень людей (отримаєш більше вітаміну сонця);

- Поважай особистий простір інших відвідувачів — не заходь за обмежувальну лінію;

-  Вдома ретельно помий руки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Марія Дмитрів

    З 24 04 20 ПОЧАЛИ ВИПЛАЧУВАТИ листоноші носять по хатах.
  • Igor Novak

    !000 доплата одноразова ,замість індексації пенсій і 500грн.,кому за 80 років. Хто отримує в банку,вже всім виплатили.
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/pensioneram-ternopilschini-vzhe-viplatili-tisyachu-griven-karantinnoyi-11054435.html

  • Віталік Димид

    Чо у не начислили додаткову одноразову 1000
  • Галина Левчук Цебринська

    Не дали ще, коли буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up