Партнер рубрики Події

"Перед вікнами літають пакети", - на Симоненка непорозуміння через сміттєві контейнери

"Перед вікнами літають пакети", - на Симоненка непорозуміння через сміттєві контейнери
  • На те, що під вікнами будинку встановили сміттєві контейнери іншого будинку, скаржиться мешканка будинку на вул. Симоненка, 4. 
  • В обслуговуючому підприємстві кажуть, що скарги вже отримували і згодом ці контейнери обернуть іншою стороною та трохи пересунуть.
  • Але водночас пояснюють, що контейнери стоять на території будинку №6, якому вони і належать. А сміття в них викидають і самі мешканці 4-ого будинку.

- Сміттєві контейнери з-під будинку на Симоненка, 6 притягнули під вікна будинку на Симоненка, 4, - пише мешканка будинку на вул. Симоненка, 4 Ірина Вітвіцька. - Тепер перед вікнами літають пакети, памперси валяються, бомжі ходять. До будинку немає 20 метрів. Це жах. А ще скоро, як потепліє, буде сморід і ми цим дихатимемо. Ми зверталися в ЖЕК "Люкс", вони нічого не роблять. Ще й сміття не вивозять. 

В ПП "Люкс" кажуть, що звернення від мешканців було. Вранці 18 березня майстер перевіряв чи є перевантаження у контейнерах. Як кажуть в обслуговуючому підприємстві, перевантаження немає, але є проблем із тим, що недобросовісні мешканці викидають сміття біля контейнера, а не в нього. І це питання не до підприємства, а до людей. 

Відео дня

- Так, ці контейнери справді належать будинку на вулиці Симоненка, 6 і справді їх встановили навпроти вікон будинку на Симоненка, 4, - коментує заступник директора ПП "Люкс" Катерина Садівник. - Це місце вибрали собі мешканці будинку №6 для облаштування контейнерного майданчику, згідно із рішенням міської ради. Це їхня прибудинкова територія і вони мають таке право. Оскільки мешканців будинку №4 це не задовільняє, то питання переглянули і воно ще в процесі вивчення. Контейнери перемістять трохи далі і повернуть до вікон будинку №4, так би мовити, спиною. 

Щодо вивезення сміття, то в підприємстві кажуть, що графіку дотримуються. Сміття вивозять тричі на тиждень, один з таких днів - вівторок, тому завтра (19 березня) сміття вивезуть. 

- Може бути, що сміття дещо більше, бо в четвер у будинку №6, якому належать ці контейнери, прибирали підвали, - додає пані Садівник. - І ще є такий момент: мешканці будинку №4, особливо з першого та другого під'їзду, несуть сміття не в свої контейнери, а в ці, які належать будинку №6. Але передбачено, що підприємство має облаштувати контейнерні майданчики для обох будинків і на кожному буде по три контейнери. Тому мешканцям пропонуємо нести сміття в свої контейнери.  

Якщо у мешканців є ще якісь зауваження чи побажання, то підприємство готове вислухати, вивчити та врахувати усі пропозиції. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Пустило

    Раніше було файне місто,теперка сплошний базар і смітник.Шо нє?
  • Анонім

    На днях слухав сесію міської ради і таки дійсно є проблема з тією їхньою затією під назвою сміттева революція . І вже кажуть щоб відтермінувати з заварюванням сміттєпроводів бо відсутні майданчики для контейнерів , а вся та шобла взяла і проігнорували всі питання які стосуються сміття . Я вже казав дов.....би пішли через сраку . Для початку треба було розробити типовий проект на майданчик з повним комплексом заходів і вимог тобто цей майданчик має повністю закриватися ,щоб туда не потрапляли птахи ,коти ,гризуни , майданчик має бути освітленим , відвід інфільтратів ,ну і купа інших вимог на які тупо забили х.... і сказали і так піде . Контейнери для паперу ,скла ,металу , пластику так і не поставили  , і ніхто не сортує . І ніхто з мешканцями не радиться це просто якийсь п.....ц ,що твориться в тому місті .
  • ***

    Як завжди всі винні крім Жека, дістали ті бездарі , тільки гроші їм плати !
  • Анонім

    Той ПП Люкс все робить через ж........у,а потім каже ,що то всьо мешканці винуваті . Для початку почнемо з того ,що з людьми не провели збори ,не обговорили дане питання ,а так з наскоку взяли і заварили сміттепроводи . Виникає питання по яким нормативно- правовив актам вони ставлять ці майданчики відкритого типу де все буде розносити вітром , коти щурі будуть лазити. По яким санітарним нормам вони все це діло ставлять . Тим більше де контейнери під скло ,папір ,метал . Всі ті сьогоднішні типу контейнери під пластик при сильному вітру просто перевертає і весь пластик розсипається по всьому двору .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up