Тернополяни активно "затарюються" сільськогосподарською продукцією на ярмарку у суботу, 8 квітня. Передвеликодній ажіотаж утворився навколо м`ясної продукції.
Різноманітний асортимент особливо домашньої продукції приваблює покупців.
- Я допомагаю своїй сусідці-пенсіонерці, вона хвора і їй важко ходити, - пояснює 36-річна Алла Самборська. - Жінка час від часу просить мене, щоб я їй щось купила. Вона для котиків зазвичай купує голови, шкіру. Тому я прийшла нині закупити трохи м`яса. Тут набагато дешевша продукція: на ярмарку голови по 6 гривень, а на базарі, як мінімум, 12.
40-річний Володимир Бойко, який приїхав із Монастириського району, тішиться з того, що має змогу продавати свій товар, не заплативши за місце.
- Людей, звичайно, цікавить, щоб було дешево і якісно, - пояснює чоловік. - Найчастіше купують домашню ковбасу. Вона без ГМО, зі свого м`яса, копчена на дровах за дідівськими методами. У нас своєрідний сімейний бізнес. Я хочу, щоб подібні ярмарки проводили частіше, аби люди мали змогу купити саме таку домашню продукцію. Стосовно цін не можу нічого сказати, це залежить від конкретного продукту: є дешевші, є дорожчі, ніж у магазині, просто варто пам`ятати, що домашнє є домашнє.
Ярмарок проходить за такими адресами: масив «Дружба» (майданчик на перехресті вул. Миру – Дружби); масив «Східний»: проспект Степана Бандери, 15 (площадка перед центральним стадіоном міста); вул. Протасевича, 12 (площадка перед рестораном «Галич»); масив «Сонячний» - вул. Леся Курбаса (площадка біля ринку «Галицький»).
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 28 від 9 липня 2025
Читати номер