Партнер рубрики Події

Перекрили прохід та зрізають дерева: що відбувається у парку Шевченка

Перекрили прохід та зрізають дерева: що відбувається у парку Шевченка

Про те, що у парку ім. Тараса Шевченка зрізають дерева неподалік Державної податкової служби у Тернопільській області, повідомили стурбовані читачі. Як ми з'ясували, у парку працюють комунальники. Що там відбувається – дізнавались журналісти «20 хвилин».

Як розповіли читачі, дерева почали зрізати у п’ятницю, 7 жовтня. Частину проходу загородили. Журналіст «20 хвилин» побував на місці події. Там дійсно працюють комунальники. Частину тротуару біля парку на вулиці Білецькій перекрили.

Комунальники вже обрізали одне дерево, залишивши тільки стовбур, та почали обрізати гілки дерева поруч.

Відео дня

Ми звернулися за коментарем до міської ради. 

– На цій ділянці будуть виконуватися роботи з влаштування дощового колектора, який буде відводити дощові і талі води з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон № 6», «Північний», – повідомила речниця міськради Мар’яна Зварич. – Для виконання цих робіт і є необхідність виконання цих робіт із зрізання декількох  зелених насаджень, частина з яких досягла вікової межі.

Дерева, які зрізають, розташовані біля дощового колектора. Також у міськраді нагадують, що раніше у парку висадили декоративні сливи. 28 вересня поруч зі стадіоном ФСК «Динамо» відбулася екологічна акція, під час якої на території відпочинкової зони з'явилися 11 декоративних листяних дерев роду слива «Піссарді».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Galya Luchka

    Дуже вже не любить Надал парки, мабуть його там кліщ або бджола вкусила...  До закінчення його керівництва боюсь виросте ще не один будинок в парку, головне щоб доріжки залишились, а дерев кому треба, між будинками гуляти цікавіше.

    Ірина Шалайда reply Galya Luchka

    Підтримую 100%. Надалі одягнув наше місто в бетон і скоро вже замурує його остаточно. Посаджені дерева, майданчики і т.п це просто замилювання очей і не може компенсувати шкоди, якої він реально наніс місту.

    Нехай їде на передову і там компенсує те, що він роки грабує і нищить місто.

    Бо прийде час і  з ним розберуться за всі його " покращення " в місті.
  • Бодя Олегович

  • Любомир Білинський

    Цікавить позиція редакції щодо забудови даного парку. Пам’ятаю недавню статтю про парк у стилі «було-стало» в якій жодного слова про будівництво офісного центру на місці бару «Назарія».
  • Даша Савків

    Будуть і там насирати будинками??. Кому війна а кому бізнес!!!

keyboard_arrow_up