Партнер рубрики Події

Перенесення поліклініки не подобається громадській раді

Перенесення поліклініки не подобається громадській раді
Бібліотеку повинні добудувати, а поліклініку на Острозького залишити – такої спільної думки дійшли члени громадської ради газет “20 хвилин” і “RIA плюс”. І всі рішення, які є суспільно важливими, підсумувала рада, повинні прийматися лише після погодження з громадськістю

“ Звільнять частину медиків ”

 

Медиків будуть звільняти в разі змін, переконані члени громадської ради. Поліклініку, на думку ради, переселяють перш за все через дороге приміщення, яке вона займає. Все повинно залишитися без змін, або ж принаймні повинно бути добре обдумано, таку позицію відстоює колишній начальник управління охорони здоров’я, лікар Олег Дзісяк.

Відео дня
l>
  • В те, що влада відстоює інтереси тернополян, ніхто не вірить, - каже пан Дзісяк. – При перенесенні поліклініки, по-перше, погіршаться умови праці в першій лікарні, по-друге, звільнять частину медиків, і по-третє, хворі люди будуть мати проблеми з добиранням до поліклініки, бо на Шпитальну потрібно довго і важко йти.
  •  

    Поліклініку переносити поки що не будуть, заявив на раді депутат міської ради, голова організації УНП Михайло Джус. Мова про зміну лікарняної інфраструктури у місті в міській раді справді була, але це далека перспектива, повідомив пан Джус.

    • Зараз ніхто нічого переносити не буде. Зміна медичної інфраструктури нашого міста буде обов’язково, але не швидше як за 5-10 років, - говорить Михайло Джус. – Зміни потрібні, бо для такого невеликого міста ми маємо завелику сферу лікувальних послуг.

    Після виступу голови УНП громадська рада дійшла згоди, що поліклініка наразі повинна залишитися на старому місці, бо воно зручне людям, а перенесення необгрунтоване. Але якщо влада розробить продуманий план змін, вважають члени ради, та погодить його з громадськістю, то лікувальну інфраструктуру міста все-таки можна змінити в кращу сторону.

     

    Недобудована бібліотека стала центральним питанням на раді. Думки членів одразу розділись. Архітектор Олег Головчак зазначив, що на закінчення приміщення бібліотеки потрібно 15-18 мільйонів гривень, для міста та області це не настільки великі гроші. Він вважає, що її добудувати мають спільно міська та обласна влада, вузи.

    А голова організації роботодавців Віктор Дрозд заперечив - це приміщення варто віддати під щось інше.

    • Зараз у світі бібліотек не будують, натомість підтримують уже існуючі і приміщення заплановане як бібліотека варто віддати під щось корисніше. Попит на книгу сьогодні невисокий, і достатньо тих бібліотек, що є, - каже Віктор Дрозд. – Натомість зараз орієнтуватися варто на технології і створювати у нас варто електронні бібліотеки.

     

    Якщо бібліотеку й продавати, то за нормальну ціну, радить лікар Олег Дзісяк.

    • В те, що її добудують, я не дуже і вірю, швидше продадуть, - говорить пан Дзісяк. – Але якщо продавати, то лише організувавши міжнародний конкурс, бо на приміщення в центрі міста охочі знайдуться. Вилучені гроші можуть допомогти багато в чому нашому місту.

    В приміщення бібліотеки мали перенести ще й обласний архів, повідомив його директор Богдан Хаварівський. Але, якщо приміщення віддадуть під щось інше, то він сподівається, що для архіву хоча б гроші виділять.

    • Бібліотеку добудувати потрібно безумовно, але все ж якщо будівництво не зсунеться з мертвої точки, то тоді інвестора потрібно залучати, - говорить пан Хаварівський. – За частину вилучених грошей можна повністю архів “на ноги поставити”.

    Більшість з членів громадської ради газет “20 хвилин” і “RIA плюс” виступають за те, щоб бібліотеку таки добудували.

    • Міська влада повинна враховувати думку громадськості, яку ми представляємо, і краще б для людей було, якби бібліотеку добудували, - завершив підсумковим виступом громадську раду її голова Олександр Вільчинський.

    “На приміщення в Центрі охочі знайдуться”

    “Нам потрібна електронна бібліотека”

    “Зміни за 5-10 років”

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (17)
    • Anonymous

      Розігнати в шию таку громадську раду

      Anonymous reply Anonymous

      А ти можеш щось краще запропонувати? Приходь в редакцію і вислови своє бачення даного питання, або приймай участь у роботі громадської ради. Розігнати завжди можна (яскравий приклад, це наша ВР: розігнали, провели вибори, і знову збираються розганяти). А послухати тих людей, які у своїх галузях добились певних висот, повір - варто (я не маю на увазі когось конкретного), тому що це переважно люди, які "виросли з стану "підлеглий" до стану "господар"! І все-таки, дуже сподіваюсь, що міська рада не буде робити ще одну помилку, розпродуючи державне майно, щоб наповнити "свій бюджет".

      Anonymous reply Anonymous

      Дрозд якби міг то всюда би поробив шанхайькі ринки."Бібліотек не будуьють",кінотеатрів теж в світі нема? а всюда тільки базари.я був в світі ,та й не тільки я ,думаю кожен другий тернополянин був, і знає як виглядає світ.Шановний Дрозд купи на аукціоні приміщення і роби з нього базар,а бібліотеку не чіпай,уяви що є на світі люди які цінують ще щось крім бабла і китайских шматів які в твому гранді видають за фірму і друть в 5 раз дорожче

      Anonymous reply Anonymous

      А мені здається Дрозд діло каже....ну скажіть мені, ви всі бібліотеки в місті обходили??? вам тих що є не вистачає??? ще однієї хочете??? а навіщо...Дрозд не просто каже забити на бібліотеку...він пропонує тверезе і розумне рішення - електронну бібліотеку, користі з якої було б знгачно більше!!!! Крім того, якби ми таке створили...а передумови дійсно є...то були б першими в Україні...помоєму якраз в Дрозда і найтолковіші ідеї

      Anonymous reply Anonymous

      і без них злодіїв хватає
    • Anonymous

      Чи можна в людей, працівників бібліотеки ім. Затонського, забирати останню надію, що ті книги, з якими вони працювали все своє життя, так і залишуться в старому приміщенні, яке давно потребує ремонтних робіт і розширення території бібліотеки. Чому б не зробити один великий центр, де можна було б об'єднати бібліотеки різних вузів, комп'ютерний зал, зробити великий супермаркет книг, кав'ярню, де можна було б скуштувати тістечко та почитати книги в затишній атмосфері(на зручному кріслі чи дивані), зал, де можна було б проводити виступи різні молодих колективів (так як це роблять у "Шинку" над озером) чи організувати мистецьку театральну студію для дітей. Я прекрасно розумію, що в торгівлю вигідніше вкладати кошти і що мистецтво не приносить великих доходів, але якщо добре подумати, то у всьому можна знайти вигоду. Шановний п.Дрозд, я поважаю Вас як бізнесмена, але подумайте, можливо не варто все купляти і продавати?! Повинна сказати, що «20 хвилин» молодці, що обговорюють такі важливі питання. Але давайте краще запитаємо у звичайних тернополян, що вони хочуть бачити у даній будівлі? І, на мою думку, міська влада вже давно мала б завершити будівництво даного об’єкту. Чому досі дане питання ще не вирішене?! Тільки не потрібно говорити про гроші... Питання в іншому, хто господар «подвір’я»? Якщо вигідно тягнути час, тоді ще трошки почекайте і будівля сама себе зруйнує, а землю, міська влада, продасть.
    • Anonymous

      Дай волю таким Дроздам,і місто перетвориться в великий "вуйцьо-шоп".Не можна на все дивтись через калькулятор,інакше театр,філармонію,школи,парки,лікарні з полікліками,бібліотеки і т.д.,треба буде винести за 15 км.в поля Доречі,інтернет торгівля теж набирає шалених обертів в світі,так може ви втихомирите свої апетити що до майна міста.купіть собі склад в селі(дешева оренда) і торгуйте через нет.що,не ті прибутки? люди ще до цього не готві? ну то і не дроздіть на рахунок електронних бібліотек

      Anonymous reply Anonymous

      На жаль не лише дрозди, а й кучеренки, заставні і інша жемородь роздирають, знищують колись затишне, красиве, спокійне місто... Для них святе лише гроші - бакси, євро і багато. Вони і торгувати не вміють, лише красти, ділитися, відкатувати... Які книжки? Читають вони лише президентів і цифри на купюрах. Навіщо їм бібліотеки? Дрозд ще рахуєть місцевим кінахом - начальник відділку Партії Політичних Проституток України (тепер її так розшифровують). А той сморід - громадські ради стоврені для прикривання звичайного розграбування того, що залишилось, ну ще може для підняття тарифів...
    • Anonymous

      Бібліотеки у світі будують. Останній приклад - в Чехії - навіть дебати стосовно архітектурних форм відбуваються в Празі. А електронні бібліотеки - в нас справа далекого майбутнього. Тим більше, що зовсім інше відчуття, коли тримаєш в руках книгу і коли читаєш текст з екрана. Я знаю багатьох, які роздруковують знайдену інформацію, а тоді читають. А охочих взяти під ринок це приміщення, а потім ще й не платити ринкового збору, як п.Дрозд, знайдеться дуже багато. Необхідно знайти кошти для добудови!

      Anonymous reply Anonymous

      електронні книги - не далеке майбутнє! вони вже є у продажу (хіба для дуже консервативних людей) це досить зручно - носити з собою по 100-200 книжок,і не потрібно шукати і бігати по бібліотеках у пошуках рідкісної книги, і в неї зовсім нема монітора, який світиться - вигляд сторінки як у звичайної паперової прогрес!

      Anonymous reply Anonymous

      "це досить зручно - носити з собою по 100-200 книжок"-І нашо тобі їх носити з собою,ти за життя стільки не прочитала і не прочитаєш.понти для прієзжих.тіпа от яка я мудра.

      Anonymous reply Anonymous

      я б на вашому місці не позорилась - діти в школі більше читають, а тут вже дорослі люди

      Anonymous reply Anonymous

      прочитала, і навіть більше це зручно для студентів, для людей, які потребують інформації, але не мають доступу до інтернету, і взагалі - це класно, мені подобається прогрес недавно я подарувала бібліотеці багато книжок - я їх вже прочитала, а може комусь вони потрібні (це тіпа я така добра)

      Anonymous reply Anonymous

      важко уявити собі, що такі люди, як п. Дрозд, що мають ЛИШЕ гроші (і як виглядає з статті - жодного читацького квитка і мало книг - бо непопулярно), беруться за вирішення питань освіти у міст!!!! як взагалі можна сказати, що бібліотеки не потрібні?!!!! і це місту, яке здавна вважалось студентським. тепер зрозуміло як п. Дрозд вчився в університеті (якщо вчився). завжди, ЗАВЖДИ!!! біліотека вважалась ознакою високої освіченності і справжньої державотворчої політики (мушу нагадати про Ярослава Мудрого і Олександра Македонського і їхні найвідоміші біблотеки, якщо, звичайно п. Дрозд не знає про таких дійсно владних мужів - книжки ж для нього архаїка і давно не потрібні речі). маю надію, що майбутнє все ж за нами - людьми, які читають книжки і незважають на базарників і торговців, як п. Дрозд і йому подібних (дякуючи владі і п. Дрозду не маємо в Тернополі широкоформатного екрану і дійсно європейського кінотеатру - їх будують тепер не тільки в Європі, але й масово в Україні).
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up