Партнер рубрики Події

Перевіряти якість повітря, стежити за транспортом і не тільки: що можна робити у додатку для тернополян

Перевіряти якість повітря, стежити за транспортом і не тільки: що можна робити у додатку для тернополян
  • У місті на початку грудня запрацював мобільний застосунок «е-Тернопіль». Він може стати в нагоді як тернополянам, так і гостям міста.
  • Ми перевірили, як працює додаток та чим може бути корисний.

Застосунок доступний для смартфонів на операційній системі Android та IOS. Його можна завантажити з App Store чи Play Market. Від моменту його запуску додали новий функціонал.

У Play Market програма має понад 10 тис. завантажень. Середня оцінка користувачів програми – 3,9 з 5. Вона має понад 260 відгуків.

Відео дня

У App Store середня оцінка додатку 4,2 з 5. Всього 57 відгуків. Додаток можна встановити на iPhone або iPad.

Що пишуть користувачі

Ми почитали відгуки від користувачів, які встановили додаток. Як ми помітили, найбільше відгуків та оцінок було в той період, коли відбувались відключення світла. Багатьом додаток сподобався.

– Корисний застосунок, комфортний у користуванні, вся необхідна інформація в одному місці, – пише Надія Пацюрко.

– Все працює. Хороший додаток. Полегшує життя, – пише Ростислав Герасимчук.

Дехто ж має зауваження та пише про проблеми.

– Будь ласка, виправте баг з розділом про транспорт. Коли натискаю на вибір зупинки або карту з автобусами – програма повністю закривається – пише Максим Баранський.

Дехто пропонує розширити функціонал:

– Хочете бути в топі – зробіть як у Києві. Про платну парковку в додатку. Не буде вам ціни. А то парковок немає, – пропонує Ігор Мирославович.

– Не вистачає темної теми, – пише користувач f. Ioletoviy.

Дехто зовсім не задоволений додатком:

– Вам потрібно ще допрацювати, щоб отримати 5 зірочок. Повільно відкривається і не оновлюється, – пише користувач Sandra.

– Нічого не грузить, – пише Катя Жук.

– Частина функціоналу при поганому інтернеті не працює, – пише Віталій Мамчур.

А ви користувалися додатком? Чи виникали з вами проблеми та чи корисний він для вас? Напишіть у коментарях та проголосуйте!

Опитування

Чи користуєтесь ви додатком «е-Тернопіль»?

Можна дізнатися про стан повітря

В додатку додали нову функцію – можна бачити стан якості повітря у Тернополі. AQI – це індекс якості повітря, яку розробила Агенція охорони довкілля США і використовується у багатьох країнах світу.

У лівому верхньому куті вказана температура повітря та індекс якості повітря.

Якщо натиснути на кнопку – можна переглянути шкалу. В додатку можна переглянути лише середнє значення індексу у місті.

Якщо ж переглядати на офіційних онлайн ресурсах та інтерактивних мапах – можна бачити індекс у різних мікрорайонах міста – загалом шість міток.

Деякі мапи неактуальні   

Також можна переглядати 5 різних інтерактивних мап. До прикладу – мапа колонок-качалок. Якщо на вашій вулиці відключили воду або сталась поломка – можна безкоштовно набрати воду у найближчій колонці-качалці. У КП «Тернопільводоканалі» радять використовувати воду з колонок для технічних цілей. Вживати її можна тільки після того, як перекип’ятити воду.

Також є мапа укриттів. Можна обрати найпростіші, протирадіаційні укриття, сховища та укриття на зупинках. Якщо натиснути на кнопку «знайти найближче укриття» – додаток прокладе маршрут.

Але інші мапи вже неактуальні. До прикладу – мапа «Де світло?», «Мапа закладів, що працюють без світла». Наразі у місті немає відключень, тож використовувати їх не має потреби.

На карті з пунктами обігріву вказані ті, які вже не працюють. До прикладу, нанесені локації з наметами від ДСНС. Наприклад – намет біля ПК «Березіль» вже забрали, але на карті він і досі позначений.

Можна налаштувати сповіщення

Також доступно налаштування сповіщень. Це не лише повідомлення про початок та закінчення повітряної тривоги. Якщо вказати адресу, можна отримувати сповіщення про відключення комунікацій (світло, вода, тепло, газу). Також є сповіщення про громадський транспорт, перекриття доріг, анонси подій, тощо.

Громадський транспорт

У розділі «Сервіси» можна також переглядати, коли на зупинку приїде автобус чи тролейбус. В окремому розділі є геолокації транспорту. Також є мапа, з пунктами поповнення файної карти.

В цьому розділі також можна перевірити баланс файної карти онлайн.

Також на головній сторінці можна переглядати всі новини, які публікує міська рада на офіційній сторінці.

А ви користуєтесь додатком? Який функціонал хотіли б додати? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nin Ja

    Почну користуватись, якщо додадуть інформацію про премію сірожи та його заступників!

keyboard_arrow_up