Першим до фінішу "Рухаємо Тернопіль" добіг Руслан Даньків. Він отримав 5000 грн

Першим до фінішу "Рухаємо Тернопіль" добіг Руслан Даньків. Він отримав 5000 грн
  • Забіг "Рухаємо Тернопіль" відбувся 28 травня у рамках сімейно-спортивного свята від RIA.
  • З Театрального майдану стартувало близько 1000 учасників. 
  • Переможцем забігу став 25-річний Руслан Даньків. Друге місце - Володимир Стельмах. Третє місце - Назар Даньків. 

Розпочали "Рухаємо Тернопіль" з реєстрації на Театральному майдані. Спробувати свої сили і отримати головний приз - 5 000 грн прийшли і малі, і дорослі. Багато тернополян прийшли сім'ями, компаніями. 

Сім'я Твардовських - 38-річна Юлія, 39-річний Ігор, 10-річна Таня та 7-річний Юра на "Рухаємо Тернопіль" прийшла уже вдруге.

Відео дня

- Минулого року ми не зайняли ніяких місць, але добігли до кінця, - розповідає Лілія. - А цього року у нас було дуже велике бажання взяти участь. А наш Юрчик справді дуже хоче виграти. Ми тільки за, щоб такі свята проводили. 

До забігу також долучилось десять військових-строковиків з Нацгвардії. 

- Про це свято ми дізнались в інтернеті і вирішили залучити наших військовослужбовців-строковиків, - розповідає заступник командира батальйону Нацгвардії Ярослав Котелянець. - Тим самим показати їхню фізичну підготовку. Хлопці самі з різних областей - Київська, Житомирська, Дніпропетровська. 

Після реєстрації, усіх присутніх на Театральному майдані розважав колектив юних гімнастів Nika.

А розминку для учасників забігу провела Тетяна Голодюк зі своєю командою. 

Відразу після розминки усі учасники забігу зібрались на старті. Після слів «Настарт, увага, руш» усі стартували. Вони пробігли 2 км через вул. Руську, попри Надставну церкву, Набережною і фінішували на центральній алеї у парку Шевченка. 

Першим фінішував 25-річний Руслан Даньків. У минулорічному забігу він теж брав участь. Але тоді посів друге місце. 

- Минулого року виграв мій брат, а цього року ми помінялись місцями, - сміється переможець. - Він - третій. Такий забіг для мене не є складним випробовуванням. Адже я працюю в управлінні поліції охорони і маю відповідну фізичну підготовку. Добре, що проводять такі забіги. По-більше б їх і заохочувальних призів. 

Як розповів переможець, він за день до забігу повернувся з Чемпіонату України з біатлону, де посів 3 місце. Свій приз Руслан розділить з братом. І ще планує відпочити влітку. 

25-річна Людмила Біблів два тижні тому приїхала з Іспанії і випадково дізналась про "Рухаємо Тернопіль". 

- Скажемо так - приїхала з Іспанії спеціально, щоб бігати, - сміється дівчина. - Сказати, що я готувалась конкретно до цього забігу не можу. Але я постійно займаюсь спортом - боксом, тренажерний зал, біг. У мене враження супер. Тернопіль і так мотивує. Таке дуже рідко буває, я дуже задоволена.

Після того, як фінішували усі учасники, ведучі свята - Леся та Світлана Наконечні оголосили про нагородження. Вітальне слово сказав видавець RIA Медіа Юрій Штопко.

- Ми уже вдруге проводимо сімейно-спортивне свято під назвою "Рухаємо Тернопіль", - говорить Юрій Штопко. -  І завдяки усім, хто долучився, нам вдалось розрухати Тернопіль. Ми і надалі пропагуватимемо здоровий спосіб життя, бігати, рухатись та робити свято для вас. Спільно ми зробимо наше місто рухливим, здоровим та щасливими. 

Отже, найстаршим учасником забігу став 60-річний Василь Сидорчук. Як розповів чоловік, він усе життя займається спортом.

Найстаршою серед учасниць стала 54-річна Лідія Рахмацька.

- Прийшла сюди, бо привела чотирьох внуків, - розповідає Лідія. - І от мусила з ними бігти. 

Наймолодшим учасником став Павло Зіник, якому лише 2,2 роки. На сцену маленького бігуна принесла мама. 

А перше місце і головний приз отримав Руслан Даньків. Другим прибіг 16-річний Володимир Стельмах. І майже одночасно з ним прибіг молодший брат переможця - 20-річний Назар Даньків, який посів третє місце. 

За друге та третє місце Володимир та Назар, окрім подарунків, ще отримали сертифікати на безкоштовну участь у півмарафоні Ternopil Half Marathon "Grand Lake", який відбудеться 18 червня. 

Також відбувся розіграш п'яти подарунків - сіток для грилю, між учасниками забігу.

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роман

    Було весело і класно. Дякуємо організаторам! Шкода, що не перший прибіг(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up