Петиція до Зеленського: українці просять скасувати карантин вихідного дня

Петиція до Зеленського: українці просять скасувати карантин вихідного дня
  • "Ні карантину вихідного дня! Ні обмеженням в здійсненні підприємницької діяльності!", така петиція з'явилась на сайті глави держави.
  • За декілька днів петицію підтримали майже 30 тисяч українців.

Автор петиції Катерина Єгорова вважає, що впровадження «більш жорстких обмежень» у вихідні дні жодним чином не вплине на динаміку розповсюдження хвороби, а навпаки, введення карантину вихідного дня матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття, з наступними наслідками:

• Масове звільнення десятків тисяч працівників, зокрема серед незахищених верств населення, жінок та молоді без джерел фінансування;
• Збільшення видатків Державного бюджету України і Державної служби зайнятості;
• Неможливість виконання своїх зобов’язань юридичними і фізичними особами -підприємцями, в тому числі щодо сплати орендних платежів, розрахунків з постачальниками товарів та послуг;
• Вкрай негативний вплив на ринок комерційної нерухомості;
• Значне зростання ризиків для банківського сектору через неможливість бізнесу і населення обслуговувати кредитні зобов’язання;
• Критичне зменшення податкових надходження до бюджетів усіх рівнів;
• Зупинення туристичних потоків і гальмування культурного, спортивного розвитку населення;
• Загострення соціальної кризи, що призведе до масштабного колапсу.


Враховуючи вищезазначене громадськість, представники бізнесу та експерти ринку висловлюють категоричний протест ініціативі введення «карантину вихідного дня» та вимагають:

1. Не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати!

2. Скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому так і з обмеженням часу.

3. При прийнятті законодавчих та нормативних актів суворо дотримуватись Конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист та гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади.

4. Проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо формування та реалізації державної політики згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010, зокрема щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, врахування органами виконавчої влади у своїй роботі пропозицій громадськості та бізнесу для розв’язання суспільно значущих проблем, йдеться у тексті петиції.

Станом на 09:45 17 листопада петиція набрала 29745 підписів з 25 тисяч необхідних.

Статус: Очікує на розгляд

Відео дня



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up