Партнер рубрики Події

Петиція про відновлення меж парку Шевченка у Тернополі набрала необхідну кількість голосів

Петиція про відновлення меж парку Шевченка у Тернополі набрала необхідну кількість голосів
  • 28-го березня тернополянин Андрій Будзінський на платформі місцевих петицій зареєстрував електронну петицію щодо встановлення такої площі парку Шевченка, якою вона була станом на 2010 рік.
  • Жителі обласного центру підтримали ініціативу земляка.
  • Петиція вже набрала необхідні 300 голосів.

Петиція називається «Встановлення площі парку Шевченка у розмірі 22 гектари у відповідності до даних станом на 2010 р.».

Її автор Андрій Будзінський переймається тим, що площі зелених насаджень всередині міста Тернопіль суттєво зменшуються ущільненою забудовою та торговими площами. Кількість останніх невпинно зростає, а от зелені зони все більше відтісняють за межі міста, їх площі зменшуються, починаючи з 2010 року. Парк Шевченка – це місце відпочинку саме в пішій доступності для мешканців та відвідувачів мікрорайону Новий Світ і Центральний, а також місце відпочинку людей з усієї громади. Тому небайдужий мешканець Тернополя вважає, що буде справедливим відновити його межі. Адже площа цього парку до змін внесених міською радою Тернополя різних років скликання, становила 22 гектари. З 2012 року площа парку почала зменшуватись методом виведення земельних ділянок із зон рекреаційного призначення. Це вплинуло на загальну площу парку Шевченка, яка скоротилась до 16,34 гектара.

Відео дня

Андрій Будзінський припускає, що такі дії в майбутньому можуть дозволити забудувати ті земельні ділянки, які були виведені за межі парку. Таким чином тернополяни будуть позбавлені додаткових площ озеленення. А це негативно впливатиме на екологічну ситуацію та загальний стан здоров‘я мешканців прилеглих мікрорайонів та усіх інших містян.

З огляду на це, автор петиції пропонує віднести усі ділянки, вказані у петиції, до земель рекреаційного призначення і внести в офіційно затверджені межі парку Шевченка. Такі зміни зазначити і в кадастровому реєстрі.

Рішучу позицію тернополянина підтримали вже більше 300 небайдужих жителів міста. Це означає, що її мусять розглянути у Тернопільській міській раді.

Про це Андрій Будзінський повідомив на своїй сторінці у Фейсбук. Він подякував всім за підтримку і попросив не зупинятись:

«Ми досить швидко змогли зібрати потрібних 300 підписів, щоб дана петиція була розглянута Тернопільською Міською Радою! Але зупинятися на цьому не варто, оскільки з досвіду минулих петицій, небагато які з них досягають кінцевої мети . Основна ж мета цієї петиції не просто бути розглянутою місцевою владою, мета – показати владі кількість людей, з якими їм потрібно буде рахуватися, яким важлива доля парку! Тому, збираємо підписи до останнього дня голосування! Не будьте пасивними, бо це робиться для вас і ваших дітей!»

А ви підтримуєте ініціативу тернополянина? Вже віддали свій голос за підтримку петиції. Пишіть нам про це у коментарях.

Посиланя на петицію: https://petition.e-dem.ua/ternopil/Petition/View/1425.

На завершення дня 3-го квітня петиція набрала 322 голоси.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про намір Андрія Будзінського повернути колишні межі парку Шевченка у Тернополі. Наші журналісти також розбирались у тому, як під час війни збираються змінити Генплан обласного центру.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Микола Христинич

    Надалу пофіг.Забудує паркзагребелля,кусок Шевченка біля пивзаводу,а ще є правий берег Серету вздовж в.Миру і до цегольні(біля цегольні вже є два будинки в реакреаційній зоні)
  • Петро Кушнір

    Надалу пофік ця петиція,він всі парки знищить,парк Шевченка давно вже сквером став,а машини їздять як по дорозі,головне 50% в кишеню
  • Vitalii Vitalii

    Все буде добре, на слідуючих виборах пенсаки його знову оберуть.... і "наша пісня гарна є - починаймо знову... "
  • Галина Стоколоса-Гливка

    Підтримую.

keyboard_arrow_up