Партнер рубрики Події

Петиція про заборону УПЦ МП в Україні набрала необхідну кількість голосів

Петиція про заборону УПЦ МП в Україні набрала необхідну кількість голосів

Автор петиції вважає, що ухвалення документа допоможе повернути у власність держави Києво-Печерську, Свято-Успенську Почаївську та Святогірську Лаври.

Петиція із закликом підтримати законопроект, який допоможе заборонити діяльність Української Православної Церкви МП, набрала необхідних 25 тисяч голосів.

Про це повідомляє сайт електронних петицій.

Автор звернення народний депутат від Олексій Гончаренко закликав президента України Володимира Зеленського підтримати законопроект №8221, що передбачає заборону діяльності установ, які підпорядковуються країні-агресору.

Відео дня

«У законопроєкті передбачається дострокове припинення всіх документів оренди, найму або лізингу з цією установою, а також з юридичними особами, власником, учасником, акціонером яких він є», — написав Гончаренко.

За його словами, це допоможе повернути у власність держави такі знакові об'єкти, як Києво-Печерську, Свято-Успенську Почаївську та Святогірську Лаври, які раніше належали до Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Тепер петицію має розглянути президент і дати на неї відповідь. На це Зеленський має 88 днів.

Нагадаємо, що днями співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП)

Опитування

Як думаєте, чи заборонять в Україні Православну церкву московського патріархату?

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (67)
  • Galina Yunuk

    Підтримую! Обов'язково треба, Московію  гнати з України!
  • David Wilson

    It should be
  • Марія Наконечна

    Давно пора!
  • Mariya Yurechko

    Треба було заборонити ще в 2014 р

keyboard_arrow_up