СБУ знайшла в Почаївській духовній семінарії антиукраїнські пропагандистські матеріали

СБУ знайшла в Почаївській духовній семінарії антиукраїнські пропагандистські матеріали
  • СБУ знайшла в об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України.
  • Ми звертались до єпархії за коментарем ще три дні тому, коли "20 хвилин" стало відомо про обшуки. Однак, коментаря ми так і не отримали — ані від церкви, ані від правоохоронців. Ми знову звернулись за коментарями. Щойно нам їх нададуть - опублікуємо.  

Співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зокрема, СБУ виявила літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність, і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

Відео дня

Також Служба безпеки знайшла брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії.

Більшість літератури – авторства російських діячів за видавництва російських друкарень.

Крім того, СБУ вивчає походження зразків символіки «великого войска Донского», яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Зокрема, йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло рашистам окупувати частину Донецької та Луганської областей.

Усі ці речові докази є підставою для відкриття двох кримінальних проваджень за 161 статтею Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Наразі всі вони направлені на відповідні незалежні експертизи.

За результатами цих досліджень будуть вживатися подальші процесуальні дії.

В СБУ наголошують, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що депутати облради одноголосно просили заборонити діяльність церков московського патріархату.

Від редакції

"20 хвилин" звертались до єпархії за коментарем ще три дні тому, коли нам від власних джерел в правоохоронних органах стало відомо про обшуки. Однак, коментаря ми так і не отримали — ані від церкви, ані від правоохоронців. Ми знову звернулись за коментарями. Щойно нам їх нададуть - опублікуємо.  

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Luba Oleniak

    Чи є хоч одна українська церква в росії?.
  • Бодя Олегович

    Спалити їх на.й!!! Це не припустимо....Вся москалота бл.дська повинна горіти у вогні.
  • David Starr

    Це ж якими треба бути тупими, щоб тримати усе те в той час, як всюди проводяться обшуки )
  • Виталий Закладний

    Хто ,як не ци псевдо священники зфсб прзпалювали ненависть до всего украинського

keyboard_arrow_up