Партнер рубрики Події

Під час чемпіонату України зловили браконьєрів

Під час чемпіонату України зловили браконьєрів
Тернопіль, 4 вересня 2015 року: під час чемпіонату ловлі риби на фідер зловили браконьєрів
Двох браконьєрів із забороненими знаряддями лову затримали на Тернопільському ставі під час чемпіонату України з ловлі риби на фідер 4 вересня.

Один із порушників поводив себе агресивно, засвідчують очевидці.

– Учасники чемпіонату сиділи з вудками на гребному каналі – тривали змагання. Повз них проходили двоє чоловіків із браконьєрськими знаряддями лову сітками-екранами і сіткою-“фаткою”, а також уже зловленими мальками у відрі. Більше того, порушники ще й почали насміхатися зі спортсменів – говорити, мовляв, що ви тими вудочками наловите, – розповідає начальник відділу охорони водних біоресурсів тернопільської Рибоохорони Андрій Об'єщик. – Браконьєрів затримали. Один із них, агресивніший, почав тікати, тож я догнав його десь аж у комишах. Оперативно приїхав наряд міліції, а потім – ще один.

Відео дня

Відтак обоє чоловіків поїхали до міськвідділу.

 

– За подібні порушення передбачений штраф, починаючи від 340 гривень, – каже пан Об'єщик.

Водночас у редакцію звернулися люди, які, за їхніми словами, були очевидцями тієї події і, як рибалки, обурені її перебігом.

– Людей міліціонери не забирали у відділок. Так, екрани забрали, а фатку і вудки їм повернули.Сказали, що на неї можна ловити, – каже свідок Андрій Пастернак. – На того чоловіка два рази підняли руку, я не знаю за що. Він сам низького росту, а проти нього стояли двоє великих дядьків.

Як повідомляють у Центрі зв'язків з громадськістю, двох чоловіків таки зибирали у міськвідділ.

– Вони були доправлені до міськвідділу. Повідомлення вписали в Єдиний реєстр досудових розслідувань, – кажуть у Центрі громадських зв'язків. – Відкрили кримінальне провадження за ст. 241 Кримінального Кодексу України.

У статті йдеться про незаконний промисел рибних, звіриних та інших водних ресурсів. Штраф – до ста неоподатковуваних мінімумів або ж обмеження волі до трьох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up