Де порибалити поблизу Тернополя: куди поїхати та що можна впіймати (КАРТА)

Де порибалити поблизу Тернополя: куди поїхати та що можна впіймати (КАРТА)
  • У Тернопільській області 20 червня завершився період нерестової заборони на вилов риби.
     
  • Ми підготували для вас підбірку водойм поблизу Тернополя, де можна порибалити.

У кожному з регіонів України період завершення нересту є різним, на Тернопільщині це –20 червня.

Де можна ловити рибу

У Тернополі та поблизу обласного центру є декілька місць, де можна порибалити. За даними сайту goldfishnet.km.ua, розповімо, де вони розташовані та що можна впіймати.

Тернопільський став

Відео дня

Найпопулярніша водойма для рибалок. І не дивно, адже часом тут можна спіймати чималу здобич.

Максимальна глибина – 25 метрів, середня – 15 метрів.

У водоймі водиться чимало карасів, коропів та щук, а окрім них - плотва, сом, судак, товстолоб, бичок, амур білий, йорж, лящ, окунь, краснопірка.

Ставок в мікрорайоні Кутківці

Невелика водойма на території Тернопільської міськради. У невеликому ставку, площею 4,4 га, водяться карась срібний, короп, окунь, щука.

Максимальна глибина – 5 метрів, середня – 1,8 метра.

Ставки біля села Теофіпілка

Водойми біля села Теофіпілка, що неподалік Козови. Це два ставки, площею 11,3 га,  у яких водяться амур білий, карась срібний, короп.

Максимальна глибина – 2,5 метра, середня – 1,5 метра.

Плотича

Ставок знаходиться біля села Плотича, що біля Козови. Водосховище №2 і комплекс із шести ставків знаходяться за межами населеного пункту. Водосховище заплавного типу. Басейн річки Стрипа. Площа водного плеса становить 171,72 га.

Тут водиться лише карась.

Старий Збараж

Ставок біля села Старий Збараж. Ставок руслового типу площею водного плеса 11,03 га. У ньому водиться короп, карась та плотва.

Настасів

Ставок біля села Настасів на річці Нішла. Він є мілким, адже його максимальна глибина лише біля дамби та становить два метри. Середня глибина – не більше метра.

Тут можна спіймати коропа та карася.

Збараж

Міський ставок у місті Збараж. Тут можна спіймати коропа, ляща, плотву або щуку.

Середня та максимальна глибина – 2 метра.

Великий Глибочок

Заплави річки Серет в с Великий Глибочок. При низькому рівні води уже багато місць де можна ловити білу і хижу рибу. Заїздів на заплави є багато. Те, що здається озерами – називається плесами. Їх там дуже багато і всі вони між собою з’єднані протоками. Рибалити там можливо тільки з човна, інакше туди ніяк не доберешся.

Тут водиться верховодка, головень, карась, окунь, плотва, краснопірка, щука.

Також пропонуємо вам інтерактивну карту дозволених місць для рибальства у області, яку склали в Управлінні державного агентства рибного господарства.

Які обмеження на вилов риби під час періоду нересту?

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту риболовля є дозволеною, але лише на любительському рівні. Окрім того, полювати можна лише однією поплавковою чи донною вудкою із одним гачком чи спінінгом.З берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначені у наказах)

Існує також і заборона на денний вилов риби – не більше трьох кілограмів. Пересування човном також заборонене.

За порушення правил рибальства вас можуть оштрафувати чи навіть притягнути до кримінальної відповідальності.

Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно з КУпАП, становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Відповідно до цієї статті, передбачено накладання штрафу в розмірі від 1700 до 6800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Такі прецеденти на Тернопільщині вже були. Лише за квітень державні інспектори Тернопільського рибоохоронного патруля  провели 51 рибоохоронний рейд  та  викрили 66 порушень природоохоронного законодавства, з яких 12 – грубих (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Також склали 22 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один за ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу). Крім цього, склали 31  акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, про це йдеться на сайті Управління державного агентства рибного господарства у Тернопільській області.

Повідомити про порушення правил рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів або отримати додаткову інформацію щодо нерестової заборони можна на «гарячу лінію» тернопільського рибоохоронного патруля за номером: 097-42-78-595.

А де рибалите ви? Який найбільший улов мали? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Igor Vereshchak

    Ідіоти,що поганого тобі зробили рибаки?не всіх беруть до війська.
  • Sergii Bartaschuk

    Можно спробувати на тролейбусній там завжди місця е)))))
  • Леонід Орлик

    Порибалити незнаю де ! А вот  повоювати є дохрєна (рибних) місцин
  • Alexandr Sasha

    В воєнкомат 😏🤣

keyboard_arrow_up