У Тернополі почали готуватися до новорічних свят: яким буде «Файне зимове містечко» цього року?

У Тернополі почали готуватися до новорічних свят: яким буде «Файне зимове містечко» цього року?
  • Про підготовку до новорічних свят у місті нагадують не лише новорічні прикраси та солодощі на полицях супермаркетів, а й підготовчі роботи до облаштування «Файного зимового містечка».
  • Чого варто чекати цього року та коли планують відкривати містечко – читайте у матеріалі.

Зазвичай наприкінці листопада - початку грудня у Тернополі починають облаштовувати "Файне зимове містечко". Минулого року розваг на Театральному майдані було чимало, однак що чекати цього року – наразі невідомо. Свої корективи вносить коронавірус.

Запитали тернополян

Цього року у міській раді тернополянам запропонували взяти участь в опитуванні про те, яким вони бачать цьогорічне святкування. Опитування тривало з 6 по 15 листопада. Наразі відповіді містян аналізують.

- Опитування вже завершилося, наразі вивчають результати і буде прийматися рішення, - пояснила речниця міської ради Мар’яна Зварич. - Ще поспішно казати висновки. Як тільки буде результат - одразу оприлюднимо.

Відео дня

Опитування мало три варіанта облаштування зимового містечка – лише ялинка та ілюмінація; ялинка, ілюмінація, ковзанка та атракціони; ялинка, ілюмінація, ковзанка, атракціони та торгівля (МАФи з сувенірами та їжею).

А що б ви хотіли бачити цього року на Театральному майдані? Проголосуйте!

Опитування

Що ви б хотіли бачити на Театральному майдані?

Чи встигнуть облаштувати містечко?

У Туристично-інформаційному центрі Тернополя також не знають, як буде виглядати зимове містечко 2021.

- Ще не бачив результатів голосування тернополян, тому не знаю, що саме очікувати, - розповідає директор Туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук. – Я думаю, що все стане відомо після першої сесії міської ради. Скоріше за все, що у четвер, 19 листопада, ми будемо зустрічатися з представниками міської ради і це все обговорювати. Попередньо, як я думаю, ярмарку скоріше за все не буде, хоча це залежатиме від результатів голосувань. Тому поки що зарано говорити про це.

Цього року зимове містечко планують відкривати 11 грудня. До цього часу повинні вирішити остаточний план святкувань та облаштувати саме містечко. Як розповів Тарас Ковальчук, до 11 грудня повинні встигнути це зробити.

Встановлюють ілюмінацію

Хоча план святкування ще невідомий – у місті почали перші приготування до свят. На бульвар Шевченка привезли металеві каркаси для ілюмінації. Їх встановлюють у фонтанах.

- Комунальне підприємство "Тернопільміськсвітло" завозить каркаси для влаштування ілюмінації, - каже Мар’яна Зварич. - Роботи розпочато з фонтанів.

Яким було зимове містечко раніше?

Нагадаємо, минулого року «Файне зимове містечко» мало чимало різних розважальних зон. Окрім головної ялинки, різдвяної шопки та сцени на майдані були різні атракціони, ковзанка, резиденція святого Миколая, МАФи, де продавали вуличну їжу, напої та різні сувеніри. Біля пам’ятника Пушкіну встановлювали гірку для спусків на сноутюбах, а замість фонтану «Кульбаба» встановили надувну ялинку, яка підсвічувалась різними кольорами.

Минулого року МАФи вздовж бульвару Тараса Шевченка почали встановлювати 20 листопада. А каркас новорічної ялинки та ковзанку почали встановлювати 2 грудня.

А от у 2018 році кіоски почали встановлювати ще 6 листопада.

Запалюють новорічну ялинку зазвичай 19 грудня на День святого Миколая. Однак у 2018 році це зробили раніше - 18 грудня. Тоді головну ялинку міста засвітив президент.

А як вважаєте ви, чи потрібно проводити святкування під час пандемії? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up