Партнер рубрики Події

Після реформи на Тернопільщині залишиться лише 3-4 райони

Після реформи на Тернопільщині залишиться лише 3-4 райони

Після завершення адміністративно-територіальної реформи на Тернопільщині залишиться лише 3-4 райони.

Їх межі орієнтовно співпадатимуть із межами госпітальних округів.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив експерт з питань реформування місцевого самоврядування, директор ГО «Інститут розвитку територій» Юрій Ганущак.

«Для формування району має бути авторитет, який має знову впливу. Ми бачимо 3 райони з центрами у Тернополі, Кременці та Чорткові. Ще можливо буде четвертий довкола Бережан. Хоча в майбутньому людина навіть може не знати, де центр району. Бо всі адміністративні послуги вона отримуватиме у своїй громаді.

Відео дня

Наразі РДА виконують функції, які перебрали на себе ОТГ. Але є функції РДА як органу державної влади, зокрема, координації діяльності територіальних органів, скажімо поліції. Однак ефективніше система буде працювати, якщо ця координація буде здійснюватиметься в рамках територіально більшого утворення, ніж теперішні райони. Ми шукаємо той рівень, де би функції державного контролю виконувалися найкраще. Масштаби області завеликі, під час аналізу ми вирішили, що оптимальною є величина території госпітального округу, щоб було мінімум 150 тис. населення.

Бо наразі кожна РДА має перелік функцій, а відповідно до них штат. При цьому є райони, в яких менше населення, але кількість чиновників все рівно та сама, бо вона залежить від кількості функцій. В таких РДА менше навантаження, отже вони менш ефективні. Мінімальна кількість населення, щоб оправдати діяльність такої інституції як РДА, – 150 тис. населення. Наразі ми говоримо, що на Тернопільщині залишиться три або чотири райони. Потужності і перспективи у Бережанщини є, якщо облдержадміністрація запропонує варіант із 4-ма районами, то в Києві не буде якихось особливих аргументів, щоб цьому заперечити”, – сказав Ганущак.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Цьвєк

    Ні хрена після тих ваших реформ доброго не залишається,тільки  в 1-2% населення чвураки,джипи і морди ширші стають.
  • Діонісій

    чинуші, все одно, посадять на місця своїх людей, їх кількість не зменшиться.  називатись будуть інакше.
  • David Starr

    Знайдіть той рівень, щоб ту роботу робила максимум третина держслужбовців із нормальною оплатою.
  • Петро Білецький

    Правильно і скоротити штат організацій. Нам наприклад в податковій робота починається в 11 год.  від 12.30 до 14.30 обідня перерва. А потім в 15.00 до дому. Це нормально ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up