Партнер рубрики Події

Піцайоло з Тернопільщини їде на чемпіонат світу з приготування піци в Пармі

Піцайоло з Тернопільщини їде на чемпіонат світу з приготування піци в Пармі
  • Віталій Колошиць буде відстоювати честь країни на чемпіонаті світу з піци, який відбудеться в Пармі з 9 по 11 квітня.
  • Віталій поділився із журналісткою “20 хвилин” секретами вдалого приготування цієї страви.

 

29-річний Віталій Колошиць житель Чорткова. Чоловік працює піцайоло в одній з місцевих піцерій. Кухар закінчив Чортківське вище професійне училище та Київський національний університет харчових технологій.

Готувати любить дитинства

Чоловік розповідає, що хист до кулінарії у нього проявлявся ще в дитинстві.

  - Я любив дивитися кулінарні шоу та старався повторювати за кухарями, - розповідає Віталій. - Мріяв працювати кулінаром ще приблизно з п’яти років. Навіть пригадую, колись була така традиція на завершення школи: ми разом з однокласниками писали свої мрії, потім складати їх у пляшку та закопували. Я тоді написав, що мрію стати кухарем та працювати у Франції. І доклавши зусиль, мені вдалось здійснити свою дитячу мрію.

Відео дня

Чоловік працював кулінаром не лише в Україні, а й у Франції та Італії.

   - Саме в Італії я став піцайоло, - розповідає кухар. - Я був су-шефом у одному із італійських ресторанів, і одного разу шеф запропонував мені стати піцайоло. Я ж погодився, бо у них більша зарплата.

Та потім ця справа захопила Віталія, і уже шостий рік він працює піцайоло.

Чоловік розповідає, що складність приготування піци - у приготуванні тіста.

   - З одного й того ж борошна можна зробити три-чотири різновиди тіста для піци, - пояснює чоловік. - Також потрібно вміти правильно підбирати борошно для того чи іншого тіста.  Інгредієнти - не менш важлива частина у піці. Якийсь продукт може вам смакувати, а якщо його поставити на піцу, то він втратить свій смак. Тому, аби готувати смачну піцу потрібно багато експериментувати.

На чемпіонаті світу буде дивувати

Віталій брав участь у  відкритому Чемпіонаті України з піци – "Pizza Fest 2018", де найкращі піца-майстри змагалися у п'яти категоріях, до яких входить не тільки приготування найсмачнішої піци, але і піца-акробатика. Там чоловік зайняв друге місце.

   - Ці чотири дні чемпіонату України - це були найкращі дні за всі шість років, якими я займаюсь піцою, - каже чоловік. - Саме тому, що мені надзвичайно сподобалось приймати участь у чемпіонаті  України, я вирішив поїхати на чемпіонат світу.

Віталій їде на змагання разом із своїм товаришем Сергієм Чупіром. Вони будуть брати участь у в трьох категоріях: Pizza napoletana STG, Pizza Classica, Pizza a due.

   - Ми хочемо показати, що Україна вміє смачно готувати піцу, - каже Віталій. - І справжньою перемогою для нас буде, якщо ми, принаймні, переженем всіх італійців.

Кухар розповідає, що участь у чемпіонаті - це недешеве задоволення. Участь не безкоштовна, він підрахував, що приблизно на цю поїздку витратить 2 тисячі доларів.

   -  Для мене участь у цьому чемпіонаті - це честь, змагатись із найкращими піцайолами світу, - каже чоловік. - А у журі сидітимуть кухарі світового визнання, яких здивувати буде важко.

Та піцайоло з Чорткова каже, що має чим дивувати суддів. Розповідає, що уже придумав ексклюзивний рецепт, який має створити ефект “вау”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up