Піцайоло з Тернопільщини їде на чемпіонат світу з приготування піци в Пармі

Піцайоло з Тернопільщини їде на чемпіонат світу з приготування піци в Пармі
  • Віталій Колошиць буде відстоювати честь країни на чемпіонаті світу з піци, який відбудеться в Пармі з 9 по 11 квітня.
  • Віталій поділився із журналісткою “20 хвилин” секретами вдалого приготування цієї страви.

 

29-річний Віталій Колошиць житель Чорткова. Чоловік працює піцайоло в одній з місцевих піцерій. Кухар закінчив Чортківське вище професійне училище та Київський національний університет харчових технологій.

Готувати любить дитинства

Чоловік розповідає, що хист до кулінарії у нього проявлявся ще в дитинстві.

  - Я любив дивитися кулінарні шоу та старався повторювати за кухарями, - розповідає Віталій. - Мріяв працювати кулінаром ще приблизно з п’яти років. Навіть пригадую, колись була така традиція на завершення школи: ми разом з однокласниками писали свої мрії, потім складати їх у пляшку та закопували. Я тоді написав, що мрію стати кухарем та працювати у Франції. І доклавши зусиль, мені вдалось здійснити свою дитячу мрію.

Чоловік працював кулінаром не лише в Україні, а й у Франції та Італії.

   - Саме в Італії я став піцайоло, - розповідає кухар. - Я був су-шефом у одному із італійських ресторанів, і одного разу шеф запропонував мені стати піцайоло. Я ж погодився, бо у них більша зарплата.

Та потім ця справа захопила Віталія, і уже шостий рік він працює піцайоло.

Чоловік розповідає, що складність приготування піци - у приготуванні тіста.

   - З одного й того ж борошна можна зробити три-чотири різновиди тіста для піци, - пояснює чоловік. - Також потрібно вміти правильно підбирати борошно для того чи іншого тіста.  Інгредієнти - не менш важлива частина у піці. Якийсь продукт може вам смакувати, а якщо його поставити на піцу, то він втратить свій смак. Тому, аби готувати смачну піцу потрібно багато експериментувати.

На чемпіонаті світу буде дивувати

Віталій брав участь у  відкритому Чемпіонаті України з піци – "Pizza Fest 2018", де найкращі піца-майстри змагалися у п'яти категоріях, до яких входить не тільки приготування найсмачнішої піци, але і піца-акробатика. Там чоловік зайняв друге місце.

   - Ці чотири дні чемпіонату України - це були найкращі дні за всі шість років, якими я займаюсь піцою, - каже чоловік. - Саме тому, що мені надзвичайно сподобалось приймати участь у чемпіонаті  України, я вирішив поїхати на чемпіонат світу.

Віталій їде на змагання разом із своїм товаришем Сергієм Чупіром. Вони будуть брати участь у в трьох категоріях: Pizza napoletana STG, Pizza Classica, Pizza a due.

   - Ми хочемо показати, що Україна вміє смачно готувати піцу, - каже Віталій. - І справжньою перемогою для нас буде, якщо ми, принаймні, переженем всіх італійців.

Кухар розповідає, що участь у чемпіонаті - це недешеве задоволення. Участь не безкоштовна, він підрахував, що приблизно на цю поїздку витратить 2 тисячі доларів.

   -  Для мене участь у цьому чемпіонаті - це честь, змагатись із найкращими піцайолами світу, - каже чоловік. - А у журі сидітимуть кухарі світового визнання, яких здивувати буде важко.

Та піцайоло з Чорткова каже, що має чим дивувати суддів. Розповідає, що уже придумав ексклюзивний рецепт, який має створити ефект “вау”.

Стежте за новинами Тернополя у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 «Нива» на виїзді зіграє останній матч року 10:21 У Тернополі планують розгорнути 12 стаціонарних пунктів обігріву play_circle_filled 09:15 Ситуація із електроенергією на Тернопільщині 27 листопада (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 08:01 Сьогодні, 27 листопада: Іменини святкують Олексій, Григорій, Микола, Сергій, Василь, Костянтин, Віктор, Петро, Федір, Анна Від читача 15:41 Виділення однієї земельної ділянки різним особам 21:00 «Дорогий Миколаю, тебе я благаю, допоможи нашим захисникам і захисницям»: що просять діти з Тернопільщини 20:15 У Тернополі вшанували пам'ять жертв Голодомору photo_camera 20:02 Зупинився час без тебе, непоправна втрата і біль… Тернопільщина прощається з Ігорем Ліщиною 19:00 Доброволець тернопільського батальйону «Тор» отримав поранення на фронті 18:00 Картини, постери й декоративні ікони. Що ще можна буде купити на аукціоні від Молодіжного Центру? 17:05 На Тернопільщині діє 101 «Пункт Незламності». Що там є і чи можна перебувати під час тривоги і після 23-ої? 16:33 На Тернопільщині рятувальники дістали з колодязя жінку 16:01 На передовій духовно служать сім тернопільських капеланів photo_camera 15:01 Голодомор: запалімо свічку пам’яті на Театральному майдані та у своєму вікні 14:10 Бетонні укриття на зупинках почали встановлювати. Як всередині і про що мовчить міська рада Тернополя 13:07 Приїхали додому на кілька днів: на Тернопільщині одружилися військові 12:01 Внаслідок COVID-19 помер 69-річний тернополянин 11:10 Повторив долю діда-упівця — загинув в боях за Україну. Тернопільщина прощається з Миколою Голяшем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up