По коліна в болоті, промоклі але щасливі. Відгримів фестиваль «Файне Місто 2021» (РЕПОРТАЖ)

По коліна в болоті, промоклі але щасливі. Відгримів фестиваль «Файне Місто 2021» (РЕПОРТАЖ)
  • Наймасштабніший музичний фестиваль країни «Файне Місто» завершився. Останні фестивальники згортають свої намети та їдуть додому.
  • Як все відбувалося – дивіться у репортажі!

На фестиваль з’їхались тисячі людей з усієї України та навіть з інших держав. Тривала подія цього року п’ять днів з 28 липня по 1 серпня.

Фестивалили під палючим сонцем

В останній день було спекотно. Люди намагались ховатися від палючого сонця. З самого ранку почали працювати локації фестивалю – лунапарк, йога-центр, салон краси, алея громадських організацій, тощо.

Відео дня

Дехто збирався в команди, щоб пограти у баскетбол, футбол чи волейбол.

О 16:00 розпочалась традиційна церемонія вінчання.

Всі, хто зміг пройти всі квести, отримують 40% знижки на квиток на наступний фестиваль. Тому охочих було багато.

Одна з популярних локацій – рамка з контрастним душем. Тут фестивальники могли трохи освіжитися.

Всі мали змогу сфотографуватися чи взяти автографи в улюблених виконавців після їх виступів.

Слем під час концертів

Біля головної сцени фестивальники заповнювали майже все поле. Цього року завершували фестиваль група HARDKISS.

На Dark Stage сцені відбувались виступи в стилі хард-рок та тяжкого року. Іноді там починався справжній хаос.

Під час виступу гурту «1914» найпалкіші поціновувачі року почали штовхатися і врізатися один в одного. Таке часто відбувається на рок-концертах. Слем (саме так називають це дійство) - позитивна реакція публіки. Хоча це не зовсім безпечно, ніхто не має на меті комусь нашкодити. В ньому брали участь навіть дівчата. На щастя, все пройшло добре і ніхто не постраждав. Дивіться, як це відбувалося: 

Деякі слухачі вилазили на тролейбус та розхитували його під час виступів. Іноді його проштовхували майже до самої сцени.

Після виступів дехто йшов до промзони, щоб вивільнити енергію. Для фестивальників залишили кілька старих зламаних автівок, які можна було трощити. Їх протягом всього фестивалю ламали, перевертали, відривали деталі та били усім, що потрапляє під руку. Це також одна з улюблених фотозон. Ось що лишилось від автівок:

Негода застала зненацька

Уже ввечері, під час виступів останніх гуртів, розпочався справжній шторм. Шалені пориви вітру почали зносити намети та парасолі. Деякі декорації від вітру зламалися. Почалась сильна злива, а небо спалахувало від блискавок.

Виступ рок–групи Belphegor ледь не перервала гроза та злива. Однак ні виконавці, ні самі фестивальники зупинятись не хотіли. Дехто почав ховатися під наметами та парасолями, хтось ховався у тролейбусі, а дехто мав дощовики.

Після концерту люди вирішили перенести з собою палатку, щоб не змокнути під дощем. Вони пронесли її через увесь іподром.

Все поле було в калюжах та болоті. Майже всі змокли та промочили ноги. Дехто був по коліна у багнюці.

Вже ближче до півночі дощ припинився. Люди продовжили відпочивати. Пролунав традиційний салют, який символізував закінчення фестивалю. Як це відбулося, дивіться на трансляції:

Транспортний колапс

Після останнього концерту веселощі продовжувалися. Ще працювали локації з їжею, люди фотографувались з яскравими учасниками та аніматорами. Дехто ще залишився до самого ранку, адже наметове містечко ще працювало.

Однак багато людей вирішили їхати до міста. Це виявилось справжнім випробуванням.

Фестивальних автобусів не вистачало. Біля іподрому в чергу вишикувались сотні людей. Хоча автобуси один за одним під'їжджали, щоб забрати фестивальників, місця усім не вистачало.

Ситуацією скористалися деякі підприємливі таксисти. Дехто приїжджав на бусах на 15-20 людей та пропонував довезти до Тернополя за 100, а то і за 150 гривень з людини, тоді як доїхати на автобусі коштує 20 грн. Такого фестивальники не очікували та почали просити тих, хто приїхав на своїх автівках, підвезти їх до міста.

Виїзд на львівську трасу регулювали поліцейські. Там утворився затор, адже з іподрому виїжджали сотні автівок.

Дехто чекав по кілька годин, щоб сісти на фестивальний автобус чи таксі, а хтось не витримував та йшов пішки майже 10 кілометрів.

Незважаючи на це, багато фестивальників кажуть – обов'язково приїдуть на «Файне Місто» наступного року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (62)
  • Oleh Jst

    Коли пенси окупували всі маршрутки,безкоштовно катаючись містом, то всі мовчать, а коли приїхали молодята на фестиваль за свої кошти, то тернопільська вишивата починає бухтіти.
  • Володимир Касіян

    389 вірусу в Україні дебіли

    Володимир Касіян reply Володимир Касіян

    Мар'ян Осовський один на 1000  чіп

    Мар'ян Осовський reply Володимир Касіян

    Володимир Касіян не переживай, ми перед тим як йти слухати цей весь "треш, угар і содомію" поставили собі 2 чіпи 5G навідміну від зборища людей з середньовіччя-антивакцинаторів
  • Сергій Олійник

    ЗБОРЕЩЕ БИДЛА
  • Артем Коваленко

    шкода що не у Львові

keyboard_arrow_up