Партнер рубрики Події

Побачити собак усіх порід можна сьогодні на виставці у Великих Гаях

Побачити собак усіх порід можна сьогодні на виставці у Великих Гаях

Міжнародна виставка собак усіх порід FCI-CACIB стартувала 10 червня на стадіоні в с.Великі Гаї. Триває вона цілий день.  Люди з усіх куточків України приїхали сьогодні сюди, щоб показати своїх вихованців і здобути перемогу.

- Це вже традиційна виставка, яка проходить щороку у Великих Гаях. Сьогодні ми будемо визначати в кожній породі кращого представника, а також нагороджувати титулом кандидата в чемпіони України та кандидата в інтерчемпіони України,- каже  помічник президента кінологічної спілки в Тернопільській області Олег Загородний.

Сьогодні будуть обирати кращих представників, як серед дорослих собак, так і серед малюків, цуценят і юніорів.

- Існують певні стандарти, за якими оцінюють собак. Ми звертаємо увагу на зовнішню красу (розмір голови, корпуса), породу, те, як собака себе презентує, як вона рухається, як працюють в неї кінцівки. Якщо декоративні собаки з довгою шерстю, ми оцінуємо якість фактури шерсті,- розповідає міжнародний суддя Міжнародної кінологічої федерації Олександр Яницький.

Відео дня

Всі собаки поділені за своїм призначенням на 10 груп. У фінальному конкурсі з кожної групи вибирають одного найкращого представника, які пізніше між собою також будуть змагатися за титут «найкращого».

- Моєму німецькому довгошерстному вівчару виповнився один рік. Вчора ми були на виставці в Івано-Франківську, де в звичайній виствці злобули диплом «Дуже добре», а в монопородній - кубок найкращого юніора серед німецьких вівчарок,- розповідає львів'янка Наталія Нічога.

- Я сьогодні представляю середньоазіатську вівчарку, якій вісім місяців. У Луцьку і Хмельницьку ми вибороли титул «Кращої собаки виставки». Вона дуже часто займає призові місця у своїй породі,- каже Ольга Дорош з Чернівець.

Тернополяни Андрій і Олена Горин привели на виставку своїх двох вельш брок пемброків. Це улюблена порода англійської королеви. - Яша у нас уже юний чемпіон України і кандидат в чемпіони України, йому 5 років, а Льова тільки юний чемпіон України,йому лиш рік,- пояснює подружжя.

Олена Черненко представляє сьогодні львівський клуб «Племінний осередок».

-У нас сьогодні багато собак. Усі вони унікальні і за ними потрібен щоденний догляд. Наприклад, мастіно неаполітано дуже рідкісна порода. Раніше її брали з собою на війну. Вона йшла попереду і знищувала ворогів. Ця собака дуже важка по вазі і у вихованні. Її постійно потрібно дресирувати, тому що за рахунок того, що вона не відчуває сили, може травмувати людину. За неї потрібен щосекундний нагляд.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up