Ми з'ясували, чому поні та буйволи із «Зоокуточка» увечері по Тернополю гуляли. Хто не впильнував?

Ми з'ясували, чому поні та буйволи із «Зоокуточка» увечері по Тернополю гуляли. Хто не впильнував?

У неділю, 3 жовтня, тернополяни бачили незвичну картину біля дамби – набережною та на проїжджій частині гуляли два буйволи. Як і чому вони опинились за територією "Зоокуточка" та чи знайшли тварин – читайте у матеріалі. Та дивіться підбірку відео.

Відео, як неподалік входу в парку «Топільче» з боку дамби гуляють буйволи, опублікували тернополяни у соцмережах. Тварини просто ходили по дорозі.

@yung_maksimka

#тернопіль #рек

♬ оригінальний звук - yung_maksimka

На інших відео чи бачимо, що із зоокутка втекли не тільки буйволи, а і поні. 

Відео дня

Хто не впильнував тварин? Як так – вони просто розгулювали містом?!

Ці питання ми поставили керівництву КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» Тернополя. 

Тварини були зачинені на території, однак буйволи зламали хвіртку і вийшли на територію парку. Заступник директора Микола Ткач запевняє, мешканці звіринця без нагляду не лишаються. Вдень тварин доглядають троє працівників – завідувач звіринця та ще два доглядачі. У нічний час є лише сторож.

– Вночі на території «Зоокутка» є сторож, – каже заступник директора. – Він робить обхід, коли приходить на роботу. Є ще один вечірній обхід та ранковий. Звичайно, якщо щось стається чи є шум, сторож перевіряє і вночі. О 21:30 він зробив вечірній обхід, все було добре. А за годину вже зателефонували, що таке сталось. Це відбулось вмить.

Територія звіринця велика, до того ж, буйволи – тихі тварини, тому і не дивно, що їх втечу одразу не помітили – каже пан Ткач. 

– Їх не забули зачинити, просто огорожа вже стара, і ви розумієте, яка сила у буйволів. Вони відчинили загорожу і вийшли на територію парку. Всю ніч вони не гуляли. Були в парку і дійшли до «Маяка». На щастя, ніхто не постраждав, вони нічого не пошкодили і самі в порядку. Близько 22:20 нам повідомили, що тварини вийшли і їх буквально за 20 хвилин повернули до загорожі.

Загорожу вже відремонтували, і ситуація не повториться – каже Микола Ткач. 

Разом з буйволами загорожу покинув один поні. Але він блукав в парку неподалік «Зоокуточка».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Марія Чирик

    2 помилки в 1 реченні. Ото писаки :(
  • Наталія Сеньків

    Вони теж хочуть погуляти
  • Nadya Vasylkiv-Koroliuk

    І чому????
  • Dobra Voda

    Вийшли погуляти

keyboard_arrow_up