На Тернопільщині знову падає град. Синоптики обіцяють чергову порцію дощів (фото)

На Тернопільщині знову падає град. Синоптики обіцяють чергову порцію дощів (фото)

Тернопіль, як і область, не просихає від опадів. Увечері 3 травня місцеві жителі знову помітили град. Чорне, затягнуте хмарами небо, навіть лякає людей. Адже за тиждень негода вже наробила достатньо біди.

 

- О 18.00 влив сильний дощ, їхали з чоловіком біля "Подолян", град знову падав, - розповідає тернополянка Неля. - Хоч би не було такого, як у минулі вихідні, коли в людей навіть села позатоплювало.

Нагадаємо, що на Великдень Тернопільщину накрили гроза, блискавки, як і обіцяв прогноз. Земля була біла від граду та зливи. Жителі області самі виставляли фото в соцмережах. 

- Снігу стіки не було взимі, скільки граду на Великдень, - писав  тоді Ihor Leskiv.

Відео дня

Ситуація повторюється. Жителі Тернополя і області постять нові фото у соцмережах.

Тернополянка Ірина Моргун розповідає, що її добряче натовкло до синців, поки добігла додому. 

Фото виставила і Лілія Лобур.

Михайло Апостол навіть зняв відео, як у травні бруківка на його подвір'ї зарясніла білими крупинами. 

Фото травневої "краси" виставила і Наталка Михно.

Андрій Махно жартує, що у с. Шляхтинці знову випав град - можна снігову бабу ліпити.

Житель Білої Василь Конько теж написав, що в нього - двір білий від граду. 

Нагадаємо, що раніше через сильні опади попідтоплювало оселі в окремих населених пунктах. Так, у селі Максимівка, що на Збаражчині, підтопило два домогосподарства. Четверо дорослих та дитина не могли вийти з помешкання. На місці працювали рятувальники. 

Загалом упродовж трьох днів із 28 по 30 квітня вода затопила 106 домогосподарств на території області та залишила без світла 30 населених пунктів. Як ліквідовували наслідки негоди, обговорювали на засіданні спеціальної комісії з питань надзвичайних ситуацій і техногенно-екологічної безпеки в ОДА у четвер, 2 травня.

Читайте також: Плавали меблі, змило городи і потопились поросята – на Тернопільщині негода наробила біди.

Синоптики дають невтішні проогнози на вихідні та на наступний тиждень. 

Погода в області у найближчі дні буде обумовлюватися впливом циклонів та походженням їхніх атмосферних фронтів різної інтенсивності, розповіла на засіданні комісії завідувач сектору організації робіт Тернопільського гідрометеоцентру Оксана Софінська. 

За її даними,  3 травня - вдень короткочасні грозові дощі, поривчастий вітер 9-14 м/с, температура 18-22 °C, вночі - температура 5-10 °C. 4 травня у всій області - короткочасні грозові дощі різної інтенсивності, температура вдень - 13-17°C,  вночі - 4-9 °C.

Яка буде погода наступного тижня, читайте в матеріалі: Чи буде повернення негоди на Тернопільщину, розповіли синоптики.

Якщо ви маєте плани на вихідні, врахуйте і прогноз погоди.

Яка нині погода у вашому населеному пункті? Пишіть про це у коментарях та закидайте фото. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (186)
  • Марія Кошовська

    Тернопіль- сонечко
  • Богдан Ярчак

    Вчора і сьогодні сонечко.
    Самбір.
  • Елена Мателега

    Черкаси дощь
  • Валентина Дяченко

    Кривой Рог солнышко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up