Почалось будівництво у сквері на Миру. Люди вимагають припинити роботи

Почалось будівництво у сквері на Миру. Люди вимагають припинити роботи

На перехресті Миру-Дружби, на ділянці, яка "лягає" на стоянку транспорту і шмат скверу, почались підготовчі роботи. Зараз обгороджують територію. 

- Люди, які називають себе забудівниками, відмовляються показати документи на землю та папери на підготовчі/будівельні роботи, - повідомляє депутат Андрій Шкула. - Прозвучало лише, що фірма яка орендувала землю, має іншого власника (до того був пан Солонинка, якого ЗМІ пов'язували з Михайлом Гладким). 

Мешканці сусідніх будинків проти забудови. Люди кажуть, що під час підготовчих робіт, працівники заливали бетон для загорожі і цим пошкоджують зелені насадження та коріння дерев.

Відео дня

- Це вже триває чотири роки, - розповідає мешканка сусіднього будинку Наталія. - Тут збиралися будувати автомийку, готельно-розважальний комплекс. Ми цього не допустили. Зараз нібито тут має бути елітний будинок. Городять, знищили дерева. Нам кажуть, що нічого не будують, а лише обгороджують територію. Ту була стоянка, це частина скверу. Ніхто громадських слухань не проводив, люди не погоджувались з будівництвом. Тут є яр, який засипаний, не розумію як тут можна будувати. Важко уявити, що буде з нашими будинками, коли тут почнуть рити. 

За словами жінки, люди зверталися у міську раду, писали петиції, щоб повернути сквер до старих меж. Зараз створена комісія, яка вирішуватиме це питання. Також люди розповіли, що вночі дерева спилювати, палили та накривали дерном. 

Ні орендатор ділянки, ні його юрист ситуацію не коментують. Працівники працюють у звичному режимі, робіт не припиняють.

На територію викликали представника Державної екологічної інспекції 

- Власники показали договір оренди земельної ділянки, - говорить державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Михайло Онищук. - Ми будемо вивчати ці документи. За те, що були пошкоджені зелені насадження винуватці будуть притягнені до відповідальності. Складемо адмінпротокл і вирахуємо збитки. Дозвільних документів щодо зелених насаджень нам не показали. Якщо дії вчинені на своїй землі без таких документів, їх притягнемо до відповідальності. Якщо за межами своєї ділянки, звертатимемось до суду, щоб забрали огорожу. 

Люди вимагали припинення робіт, проте Державна екологічна інспекція не має таких поноважень. Тому на місце конфлікту вдруге викликали поліцію та дільничого. Сторону людей представляв депутат міської ради Тарас Серетний. 

Проте представники поліції також не припинили дії працівників. Під час з'ясування стосунків вони і далі заливали бетон та виконували підготовчі роботи.

В Екологічній інспекції відбулася зустріч обох сторін. Детальніше тут

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Тернопіль

    Ужас !!!! Не треба нам дозволяти забудовувати !!!!! Ніхто такого собі не дозволяв, тільки Надал не може наїстись !!!!

    Всі парки забудовують !!!!!!!!!! Жах ! Треба щось робити !
  • Бульба

    Нічого не робиться - погано! Щось робиться - погано! Потрібно вже потопу якогось ,чи що! А то люди геть збожеволіли - для чого таким плодитися?
  • ната

    потроху будують,будують...у Націонал ного відродження готельчик вже стоіть)про торфяні котелтні всі забули,вже вона і не коптить і не гуде)),про будівлі за Березолем вже тут згадали))проти чого в нас ще протестували???нічого це не дає!!!!
  • Людмила Людмила

    А вже всі забули будівлю за Березолем? Так вже другий поверх пішов,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up