Партнер рубрики Події

Почаївську лавру пропонують передати у безоплатне користування Православній Церкві України

Почаївську лавру пропонують передати у безоплатне користування Православній Церкві України

Обмеження ворожої пропаганди в усіх сферах життя, в тому числі й релігійній, потребує сьогодні особливої уваги.

Законопроєкт № 8012, що ініціює передачу цих релігійних споруд в безоплатне користування Православній Церкві України (ПЦУ), зареєстрований 8 вересня у Верховній Раді України, з’явився на сайті парламенту.

Ініціатором цього законопроєкту став Народний депутат України Андрій Богданець.

«Протягом багатьох років провідні українські духовні та історичні святині – Почаївська Успенська та Києво-Печерська лаври монопольно використовуються московським патріархатом, який попри зміни в статуті залишається частиною російської православної церкви (РПЦ)», — йдеться у тексті пояснювальної записки.

Відео дня

Метою проєкту Постанови є захист національної безпеки та запобігання проявів інформаційної пропаганди представниками Української Православної церкви московського патріархату.

Завданням проєкту Постанови є на законодавчому рівні врегулювати питання передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній Церкві України.

Наразі проєкт постанови опрацьовують в Комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Варто зазначити, що на сайті Президента України 15 квітня 2020 року була зареєстрована електронна петиція «Припинити використання Києво-Печерської Лаври Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати Києво-Печерську Лавру у використання Православній Церкві України (ПЦУ)», яка тоді набрала понад 27 тисяч голосів, що в свою чергу підтверджує необхідність вирішення даного питання.

Як ви думаєте, чи варто передавати святиню у користування українській православній церкві? Пишіть свою думку в коментарях.

 Читайте також:

У країні війна, про яку московську ходу може бути мова? Усе про скандальну прощу до Почаївської лаври

Почаївська лавра: експерти розповіли, кому належить святиня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (139)
  • Антонина Байбарза

    Нічого хорошого, не протягуйте брудні руки до Святині, не гнівить Бога треба ,а каятись в таку важку хвилину а ви не тим зайняті що треба.
  • Viktor Potanin

    Безумовно! А раніше було слабо?
  • Юрий Штокал

    Це треба було зробити ще в 2014році! Тільки ЗА!!!
  • Читач70

    Цілком згоден.

keyboard_arrow_up