Партнер рубрики Події

Подарунок до свята: ароматичні декоративні свічки

Подарунок до свята: ароматичні декоративні свічки

Святковий настрій. Найкращий подарунок, як відомо, зроблений своїми руками. Якщо ж він щей красивий та корисний то хороший настрій і щира вдячність — гарантовані.

Пропонуємо створити оригінальний подарунок для близьких та рідний — декоративну ароматичну свічку. Вірніше декілька.

- Такі свічки думаю не важко робити, - каже тернополянка Вікторія Страгуш. – Але якось ніколи руки не доходили. Та й не складну роботу, якщо не знати техніки, можна завалити. Тому зазвичай купую. Коштують такі приблизно 30-50 гривень за одну.

Проте свічки зроблені власноруч обійдуться дешевше.

Відео дня

Для роботи необхідно: Свічки столові (15 штук) – 40 гривень, Харчові барвники та ароматизатори – 12 грн, засушені або живі квіти. Також знадобиться форма для свічок. Можна використати будь-які підручні термостійкі ємності.

Купувати потрібно звичайні білі столові свічки. Мені для того аби виготовити дві декоративні свічки пішло 15 звичайних. Все залежить від бажаних розмірів майбутніх аромосвічок. Проте великі свічі виглядають значно красивішше та й горять довше.

Акуратно надрізаємо свічки та ділимо їх на шматочки, щоб не пошкодити гніт (шнур, котрий йде всередині свічки – авт.). Його ми використаємо для наших нових свічок. Нарізані шматочки парафіну складаємо в невелику посудину та розтоплюємо на водяній бані. Тобто ємність з воском повинна бути не на вогні, а в іншій ємності з водою, яка підігрівається. Коли парафін стане повністю рідким та прозорим додаємо харчовий барвник та ароматизатор. Ретельно перемішуємо. Фіксуємо гніт посередині форми для свічки. В якості форми я використовувала жерстяну банку з-під оливок. Заливаємо отриману рідину у форму для свічки та залишаємо стинути. В процесі застигання парафін осідає, тому потрібно його підливати.

Витягнувши свічку з форми, беремося за її декорування квітами. Можна використовувати як і живі, так і засушені квіти чи трави. Нагріваємо ложку над свічкою чи газовою плитою та вклеюємо наш декор. Після того, як свічка повністю прикрашена, занурюємо її у розтоплений парафін. Можна цей процес повторити декілька разів, тоді квіти будуть здаватися втопленими у свічці.


Для роботи необхідно: Свічки столові, харчові барвники та ароматизатор, засушені або живі квіти. Також знадобиться форма для свічок

Нарізані шматочки парафіну складаємо в невелику посудину та розтоплюємо на водяній бані

Фіксуємо гніт посередині форми для свічки. Заливаємо отриману рідину у та залишаємо стинути

Нагріваємо ложку над свічкою чи газовою плитою та вклеюємо сушені чи живі квіти. Після того, як свічка повністю прикрашена, занурюємо її у розтоплений парафін

Автор: Христина РУДЬ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Свічка з сухоцвітами - дуже гарно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up