Показ безкоштовних мультфільмів для 1500 глядачів: як пройшов "Чілдрен Кінофест" у Тернополі

Показ безкоштовних мультфільмів для 1500 глядачів: як пройшов "Чілдрен Кінофест" у Тернополі

В Україні завершився 6-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

В Тернополі кінофестиваль відвідало близько 1500 маленьких глядачів, частина яких приїжджали групами з ОТГ, дитячих будинків та шкіл міста.

   - 9 червня на церемонії закриття фестивалю у столичному кінотеатрі «Київська Русь» було оголошено переможців міжнародного конкурсу. Фаворит глядацького журі, «Викрадена принцеса» про часи Київської Русі, - каже координатор проекту в Тернополі Яна Желябіна. - Друге місце посів естонський фільм «Ліс примарної сови». Третє місце дісталося стрічці виробництва Великої Британії «Зоопарк», яка вийде в український прокат 11 липня.

Традиційно фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.

Відео дня

Відбувся конкурс фільмів, знятих дітьми

В рамках фестивалю вже втретє відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 160 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів – їх роботи показали 8 червня в усіх містах проведення фестивалю.

   - Юних режисерів було запрошено до Києва, де вони особисто представили фільми, - каже пані Желябіна. - На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 20 000 грн. отримала робота «Лісова школа» 8-річної Анни Зусмановської з Кривого Рогу про булінг.

«Чілдрен Кінофест» відбувся з 31 травня по 9 червня у 24 містах України. Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України. У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин.

Цього року «Чілдрен Кінофест» об’єднав сили з благодійним фондом «Таблеточки»: кампанія зі збору коштів для допомоги дітям з онкологічними захворюваннями в Україні триває на сайті фонду.

Частина фільмів із програми «Чілдрен Кінофесту» буде доступна після фестивалю – всі охочі можуть отримати їх для публічних некомерційних показів в рамках кіноклубів, дискусійних клубів, позакласних занять та шкільних уроків. Детальна інформація про проект «Кіноклуб», умови та заявка – на сайті.

Довідка:

У 2020 році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 29 травня по 7 червня. Четвертий конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми, буде оголошено у жовтні 2019 року.

Подія відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ОТП Банк Україна, Українського культурного фонду, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up