Партнер рубрики Події

Поки чиновники міськради Тернополя прибирали парк, Сергій Надал вітав священника

Поки чиновники міськради Тернополя прибирали парк, Сергій Надал вітав священника
Працівники міськради Тернополя та комунальних служб прибирали острівець в парку Шевченка у суботу, 30 липня, в той час, коли мер вітав священника з ювілеєм.

Приблизно сотня осіб – із різних відділів та управлінь мерії та комунальних служб Люди збираються на 10 год. Усі – в джинсах або спортивних костюмах та кросівках. В декого в руках – рукавиці. Поруч із острівцем стоять і працівники управління парків та комунальних структур. Більшість із них – в зелених „робах”, гумаках і з граблями в руках.
- Роздайте рукавиці та пакети для сміття, - говорять люди.
Коли, врешті, інвентар роздали, вони взялися за роботу: збирали пластикові пляшки та інше сміття на острівці. Натомість чоловіки взялися за граблі та вигромаджували з берегів осушеної водойми поламане гілля та сміття. Комунальникам дісталася чи не найважча робота – викидати каміння та бетонні конструкції з берега. Паралельно екскаватор викидав намул із дна водойми.
Прийшли „добровільно-примусово”
Працівники міськради зізнавалися, що неохоче ішли в суботу на толоку, оскільки мали роботу і вдома.
- Я навіть сподівалася, що сьогодні буде дощ і прибирання перенесуть, - каже одна з працівниць мерії. – Взяла рукавиці. А тут ще й гумаки треба! Болото скрізь...
Нагадаємо, напередодні на сайті міськради був анонс, що на толоку в парк вийдуть депутати міськради. Натомість зібрали начальників відділів, управлінь і їхніх працівників. Самих депутатів було декілька.
- Добре, хоч трохи є. На сесії я запрошував усіх депутатів узяти участь у прибиранні парку, - каже мер Сергій Надал. – Але це ж депутати... Щодо працівників міськради, то так, було розпорядження, щоб вони вийшли сьогодні на толоку. В усі роки проводили толоки. Завжди були задоволені і незадоволені від цього. Я прекрасно розумію, що субота - вихідний день і багато хто розраховував щось робити вдома. Але до Дня міста треба забути про вихідні, щоб прибрати Тернопіль і провести святкування якісно. Тоді можна відпочивати.
Суботня толока, за словами, мера – не остання. Такі планують проводити мало не щотижня.
- Ми нічого нового не придумали. Толоки завжди були традиційними. Людям потрібен чийсь приклад, - додає мер. - Дуже багато тернополян готові брати сапу, лопату чи граблі і йти прибирати якусь територію. Але вони мають бачити, що це комусь потрібно і дасть результат.
Прибирали до чемпіонату і Дня міста
Для прибирання вибрали саме парк ім. Т. Шевченка, оскільки в ньому буде проходити чемпіонат з водно-моторного спорту. Тобто, в цьому парку буде найбільше туристів, пояснює пан Надал.
- Будуть 60 осіб з іноземних делегацій. На острівці облаштуютьVIP-зону – для цих гостей, мерів міст-побратимів, - продовжує мер. - Організатори розраховують, що буде близько 50-ти тисяч глядачів. Тому паркову зону треба прибирати вже.
До слова, на суботню толоку мер прийшов у діловому костюмі. Пояснив, що також мав прибирати парк, але плани змінилися.
- Сьогодні (у суботу – прим.ред.) відзначають 80-ліття отця-митрата Михаїла Шевчишина. Він – священник церкви Успіння Пресвятої Богородиці. На 11 год там заплановані урочистості, - пояснює Сергій Надал. - Тому ми вирішили, що цього разу на толоці з людьми будуть працювати мої заступники, а на наступній уже буду і я.

Відео дня
>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    це звісно добре, що чиновники пішли прибирати, але все ж не вони смітять в парках, не вони дзьобають сємки, їдять горішки і п'ють пиво. Це роблять прості тернополяни, які зараз от тут виражають своє незадоволення. Блін, підіть і самі за собою приберіть, та й буде вам чистіше. А то звикли жити за совковим менталітетом, що хтось має прийти і все за вас зробити.
  • Anonymous

    добре, що вийшли на толоку! уявіть якби на такі толоки виходили 2-3 тисячі городян, то місто було б вилизане! Бо крім того, що багато людей би зробили багато роботи, то ті 2-3 тисячі били б ту бикоту, яка смітить, коли б таке побачили.
  • Anonymous

    дуже класна інціатива мера, і почастіше б таке робили, а то шо мера не було, так то не страшно, були всі заступники, думаю привітати отця-митрата Михаїла Шевчишина більш важливіше, ніж прибирання, тай то показало, шо то не є самопіар, бо піару Надала так і не вийлшо, а парк трохи прибрали!

    Anonymous reply Anonymous

    +1 нема тут ніякого піару, бо мера нема, а парк поприбирали, і показали приклад людям!
  • Anonymous

    ми живемо в громадянському суспільстві, і є елементами суспільства, здавана українці допомагали одне одному, оганізаомували толоки. Добре, шо проводяться такі толоки, ше краще було б якби до них долучалися і прості громадяни міста! Бо кожен сре, кидає сміття, і не може 500 прибиральників прибирати за 250 000-ми.

    Anonymous reply Anonymous

    щось не було видно Надалової фаворитки Остапчук. Чи вона боялася свої білі рученьки забруднити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up