Партнер рубрики Події

Поки випускники здавали ЗНО, біля школи їх чекала група підтримки

Поки випускники здавали ЗНО, біля школи їх чекала група підтримки
Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури здавали випускники Тернопільщини у п'ятницю, 24 квітня. Тестування проходило у тернопільських школах, куди з'їхалися одинадцятикласники з міста та області.

Кореспондент 20minut.ua поспілкувалася з учнями, які здавали ЗНО у школі № 24 у Тернополі. Тут ми зустріли випускників і з місцевих шкіл, а також з сіл. Підтримати учнів прийшли їхні батьки та друзі. Під стінами школи було людно.

Поки учні здавали ЗНО, їхні батьки тимчасом спілкувалися між собою, обговорювали куди вступатимуть їхні діти, який вуз кращий, у якому місті краще вчитися. До слова, цього року під час ЗНО писали твір на тему "Людина і суспільство". 

Дехто з друзів, аби підтримати випускника приготував йому невеликий сюрприз. Так подруги одинадцятикласниці Олі Наталя та Міла, чекали її під стінами школи з букетом нарцисів та шматком торта. 

- Ми знаємо, що вона дуже хвилювалася, тому вирішили зробити для неї щось приємне, - кажуть дівчата. 
Коли випускники почали виходити з тестування, до них підходили батьки і розпитували, як все пройшло. Потім учнів збиралися з купки і спілкувалися між собою. Настрій у всіх був різний, одні були втомлені та мовчазні, інші веселі. Приміром, хлопців з Настасівської школи ЗНО зовсім не засмутило. Вони спілкуються з жартами. А на питання, як готувалися до іспиту, дружньо відповідають: "Готувалися хто як! Дехто до репетитора ходив, дехто дома, дехто взагалі не готувався!" Загалом з Ходачкова приїхали на ЗНО цілим класом, а це 27 учнів. 

- Ми зовсім не хвилювалися на відміну від наших однокласниць, - каже Петро Вільчак. – До ЗНО я готувався самостійно. Думаю, здам на всі 120 балів! 
Завдання були доволі складні, продовжує Петро. Але він сподівається, що зі всім справився. До слова, юнак планує вчитися на режисера у Теребовлянському вищому училищі культури . 

Без хвилювань вийшла із тестування і учениця тернопільської школи № 3 Катерина Кулик. 
- Все минуло добре, складним були хіба що твір, та сподіваюся, він мені вдався. – каже дівчина.  
Найважчим було "Читання", продовжує Катерина. Тобто потрібно прочитати твір, а потім відповісти на питання, які його стосуються. Кожне питання мало декілька варіантів, які були дуже схожі між собою. Тому доволі складно було обрати правильне. 

Катерина додає, що готувалася до ЗНО з репетитором ще з вересня – щотижня по три години. 
- Це мені дуже допомогло, - каже випускниця.  

Катерина Кулик каже, що зі своїх однокласників вона вийшла першою з тестування. Адже вона здавала базовий рівень, на це відведено 150 хвилин. На поглиблений рівень – 210 хвилин. Який рівень здає абітурієнт, залежить від вузу, який він обирає . До слова, дівчина планує  вступати у мендуніверситет.  

Також на ЗНО до Тернополя приїхали одинадцятикласники з Ходачкова. Випускний клас там - невеликий. Учнів всього восьмеро, - п’ятеро хлопців і троє дівчат. Випускниця Юля Марченко з двома однокласницями розповіли, що все пройшло добре, лише наприкінці тестування їм вже було важко. Проте вони впевнені, що справилися зі всім. 

- Ми готувалися до тестування, - трохи самі вчилися, шукали завдання в інтернеті, а також ходили до вчительки на підготовку, - каже дівчина. – Надіємось лише на хороші результати!

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up