Партнер рубрики Події

Поліція перевіряє церкви московського патріархату. Владики відмовляються від путінських нагород

Поліція перевіряє церкви московського патріархату. Владики відмовляються від путінських нагород

Під час брифінгу військової адміністрації в області розповіли, чи є загроза зі сторони церкви московського патріархату та чи готова поліція до можливих провокацій.

Начальник обласної поліції Олександр Богомол заспокоїв – правоохоронці контролюють ситуацію та закликають всіх мешканців області утриматися від будь–яких провокацій в сторону церков. Це лише допоможе окупантам.

Перевірили храми  

– Я особисто провів зустріч з митрополитом Володимиром в Почаєві, – каже генерал поліції. – Після зустрічі ми перевірили приміщення Почаївської лаври, переписали усіх громадян, які знаходяться на території святині та їх гуртожитків.

Відео дня

Навколо Почаївської лаври стоять блокпости правоохоронців. Поліція контролює увесь транспорт який виїжджає чи заїжджає на територію.  

– Ми маємо повну комунікацію як з представниками Почаївської лаври, так і з церквами на території області. Якщо в когось з’явиться інформація про можливі провокації – надавайте цю інформацію поліції. Ми тримаємо ситуацію під контролем, – каже начальник обласної поліції.

Загрози наразі немає

Також тернополян та жителів області просять не провокувати представників релігійних громад – це такі ж громадяни України, які також виступають проти окупації та дій загарбника.

– Наразі запевняю – ми не мамо інформації про те, що будь–які релігійні громади становлять загрозу для України. Ми продовжуємо контролювати ситуацію, – розповів Олександр Богомол.

Голова області Володимир Труш додає – представники церкви московського патріархату відмовляються від високих нагород президента Росії та засуджують його дії.

– Владика Сергій Української православної церкви московського патріархату офіційно відмовився від ордену «Дружби народів», які вручав Путін. Таких орденів було в Україні всього чотири. Це є свідчення того, що московський патріархат на Тернопільщині засуджує дії агресора, – каже голова ОДА.

Тому не треба нагнітати ситуацію, однак варто залишатися пильними та повідомляти про підозрілих осіб правоохоронців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (94)
  • Галя Мельник

    Їх не перевіряти, а  гнати це кубло з Почаївської лаври
  • Наталія Василівна Гальович

    Повиганяйте їх.
  • Василь Ребар

    Перевірити і розформувати(люстрацію) окупаційну церкву.30 років московіцького духовного рабства стали результатом війни на нашій землі.
  • Марія Явнич

    Молодці , треба все тримати під контролем

keyboard_arrow_up