«Вийдемо на протести»: власники закладів харчування про «червону» зону та можливе закриття

«Вийдемо на протести»: власники закладів харчування про «червону» зону та можливе закриття
  • У ніч з неділі на понеділок Тернопіль опиниться у «червоній» зоні. Це означає, що в місті мали б заборонити роботу кафе та ресторани.
  • Як тепер працюватимуть тернопільські заклади харчування, цікавилися «20 хвилин».

На засіданні штабу з протидії епідемії коронавірусу четвертого вересня рішення про закриття суб'єктів господарювання не прийняли.

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у власників закладів харчування, як тепер працюватимуть їх кафе та ресторани. А також - про наслідки для місцевого бізнесу у випадку, якщо  міська рада все ж прийме рішення закрити заклади харчування.

«Якщо закриють заклади харчування – вийдемо з протестами»

Відео дня

Володимир Харкавий

Гастропаб Natura

– «Червону» зону вводити не можна, тому що це страшенно вбиває місцеву економіку, яка і так в плачевному стані. Наш заклад працюватиме, так як і інші заклади харчування. Ми об'єднанням рестораторів написали прохання до міського голови, аби заклади не закривали, і ми могли працювати. Ми будемо дотримуватися маскового режиму, усіх вимог, а головне - працювати. Немає запасу міцності в малого бізнесу, закриватися не можна. Відколи почався карантин, ми не проводимо святкові заходи, на кшталт ювілеїв. Я вважаю, що навіть якщо людей розсадити за різні столики, вони вийдуть на двір, наприклад, покурити і там будуть близько спілкуватися та обніматися. Якщо закриють заклади харчування, то ми будемо виходити з протестами.

«Потрібно відходити від обмежень бізнесу»

Тарас Ковальчук

Приватний клуб «Лисий»

– Карантин та обмеження, що діють стосовно бізнесу громадян, є неконституційними. Ми будемо продовжувати роботу відповідно до санітарних норм та гігієнічної безпеки. Я не розумію обмежень щодо роботи закладів до восьмої чи десятої вечора. Мені здається, що коронавірус поширюється однаково як вдень, так і вночі. У нас заклад іншого характеру, ми не проводимо весіль, а стосовно днів народжень і подібних святкувань, щодо цього є карантинні обмеження,  і ми їх дотримуємося. Потрібно вже відходити від обмежень бізнесу. Якщо закрити заклади харчування бодай на два тижні, то 30-50 відсотків з них вже не відкриються.

«Поки не знаємо, що робити»

Петро Заставний

Сім'я ресторанів Файного Міста

– Ми поки не знаємо, що робити. Зменшуємо товарні запаси і стараємося не робити багато заготовок на понеділок. Послухали, що каже міська влада, але нічого не зрозуміло. Немає конкретики. Якщо роботу закладів харчування заборонять, то третина персоналу виїде на заробітки, а також багато людей почнуть шукати менш оплачувану роботу, тільки щоб прогодувати родину. Боюся, що деякі заклади не зможуть відкритися саме через брак персоналу. Карантин уже наклав свій слід на місцеву економіку. Заклади харчування мають менший оборот коштів, а отже, сплачують менші податки, а також залучають меншу кількість людей, тобто створюють меншу кількість робочих місць.

«Ми ще відходимо від попереднього карантину»

Назар Андрушко

Кав'ярня «Скаварідка»

– Я ще не до кінця розумію, що саме відбувається в ситуації щодо рішень по «червоній» зоні. Зупинення і закриття місцевого бізнесу дуже боляче відбивається на нас і наших працівниках. Ми ще відходимо від попереднього карантину. Всі наші заклади дотримуються. Усе миємо та дезінфікуємо, для гостей є антисептики та рукавички. До цього ми віднеслися дуже серйозно. Поки заклад працюватиме в звичному карантинному режимі, поки не буде чіткої вказівки припинити роботу. Тим не менш, свою позицію ми будемо відстоювати. Закриття малого бізнесу призведе до трагічних наслідків, деякі заклади більше не відкриють.

А як вважаєте ви, чи потрібно тимчасово зупинити роботу закладів харчування, поки Тернопіль знаходиться в «червоній» зоні? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Я

    Скажіть мені, як так получилось що Янукович шапки крав і в тюрмі сидів АЛЕ  зА нього долар  був 8 гривень і куб газу 0,72 гр тобто  8 : 0,72=11,1 куба на долар,, коли до влади дорвались " Нвші рідні щирі патрійоти",, не які н****ь а патрійотично   налаштовані долар став 28 гривень а куб газу ,8,60,, тобто   28 : 8, 8,6=3,25 ..    11,1-3,25=7,85    то кму **** в кмшеню пішло 7, 85 куба газу????? ЧОМУ  за    бандитської влади  Януковача  було краще я  для людей як за парійотичної?????????????? Ну а команді Зеленского  прийшлось розгрібати все щр натворили майдануті.
  • Taras Vovk

    Генделі заставного завжди працюватимуть!
  • Vikysja

    Надала на нари!
  • AnonimT

    Власники мають працювати разом із працівниками а не ховатися в дома!!!! Ато придумали, самі вдома сидять а працівників заставляють працювати і ризикувати своїм життям і життям своєї родини!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up