Партнер рубрики Події

Полуниця з Заліщиків, абрикоси з Іспанії. Ціни на літні фрукти поки що "кусаються"

Полуниця з Заліщиків, абрикоси з Іспанії. Ціни на літні фрукти поки що "кусаються"

На ринку вже продають літні фрукти та ягоди. Деякі везуть з-за кордону, а частину - з районів та сусідніх областей. 

Після відкриття ринків та послаблень карантину на ринках побільшало людей. Чимало тернополян їдуть купити овочі та фрукти, бо там дешевше, ніж в магазинах та супермаркетах. Деякі фрукти та ягоди почали дешевшати, бо вже сезон. 

Полуницю на ринках та в магазинах міста продають вже кілька тижнів, однак ціна на ягоди із Закарпаття була висока – 60 – 75 гривень за кілограм. Тепер на ринку можна знайти і нашу полуницю - з Заліщиків. Вона дешевша майже вдвічі. Як кажуть продавці, попит на неї більший, бо полуниця солодка.

Відео дня

- Закарпатська полуниця велика, гарна, але вона водяниста і не дуже солодка, а з Заліщиків хоч і менша, але набагато солодша, - каже одна з продавчинь. – Люди таку купують і свіжою їсти, і на варення, бо вона ароматна і солодка.

Полуницю на «Центральному ринку» продають за 45 – 50 гривень за кілограм. На «Овочевому ринку» можна знайти і за 35, однак вона дрібніша. Саме таку продавці радять купувати на варення.

Вже продають і черешню. Ціни на неї високі, оскільки її везуть до Тернополя з Мелітополя, кажуть продавці. Коли в нашому регіоні почне стигнути черешня – її продаватимуть значно дешевше, оскільки буде сезон. Ціни на ринку за кілограм – 30 – 45 гривень. На прилавках є і жовта черешня. А от свіжої вишні ще немає.

Абрикоси на ринку коштують від 40 до 70 гривень. Усе залежить від сорту та від країни, звідки їх привезли. До прикладу, українські абрикоси коштують в середньому 45 гривень за кілограм. Однак на прилавках є багато імпортних плодів. Їх везуть з Іспанії та Азербайджану. Кілограм коштує 55 – 60 гривень. Найдорожчі абрикоси, які вдалось знайти, сорту «Манго» - по 70 гривень за кілограм.

Нектарин та персики коштують по 65 – 75 гривень за кілограм. Вони також поки що імпортні.

На ринку вже з’явились і кавуни та дині. Однак їм мають лише деякі продавці. Купувати їх поки що дорого. Один кавун може заважити на 180 – 250 гривень. Ціна на ці ягоди – 30 гривень за кілограм. Диня ж вдвічі дорожча – 60 гривень за кіло. Коли настане сезон – ціни на кавуни та дині знизяться. Минулого року в липні кавуни на ринку коштували 7 гривень за кілограм. Дині – 15 гривень.

А ви купуєте ранні фрукти та ягоди на ринку? Чи не «кусаються» ціни? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталія Кульматицька

    "Кусаються",та ще і якість не відповідає цінам!!!!
  • Тоня Соколовська

    Дорого
  • Тарас Петрук

    ті рамки з плівки фоткати і в ЄС))) Полюбому приймуть)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up