Партнер рубрики Події

Поляки 18 лютого повністю заблокують рух вантажівок у пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ»

Поляки 18 лютого повністю заблокують рух вантажівок у пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ»

На пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» 17 лютого почали з'їжджатися фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції.

Державна митна служба попередила, що 18 лютого буде заблоковано рух у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Про це повідомляє пресслужба відомства у Facebook. 

«У неділю, 18 лютого, очікується повне блокування руху для вантажних транспортних засобів в обох напрямках. Для цього до польсько-українського кордону прямують фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції, які мають намір взяти участь у масштабній акції протесту», — йдеться у повідомленні.

У відомстві додають, що станом на 17 лютого черга на вʼїзд у пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» склала 550 вантажівок, в електронній черзі на виїзд очікує 820 транспортних засобів.

Відео дня

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що польські фермери планували з 20 лютого заблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Україною. Зазначається, що блокада відбудеться у рамках загального страйку, оголошеного профспілкою «Солідарність». Фермери блокуватимуть всі прикордонні переходи між Польщею та Україною до 10 березня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • PM

    Правильно роблять, нема чого вивозити наше зерно і потім піднімати ціни на хліб і інші продукти!
  • Ксенія 🌺

    Не вкладається в голові. Здорова конкуренція завжди повинна бути у тому числі  в міжнародних торгових відносинах, а не ці так звані силові методи. Чи вони вважають себе монополістами на цій сфері ринку?🤬🤬
  • Дмитро

    Домовились з кацапами
  • Maria

    З одного боку - європейські фермери відстоюють свої інтереси. Але це привід для них замислитись, що ж за система в них побудована, якщо їх існування так легко похитнути і поставити під загрозу.

    D reply Maria

    Та заїбали, їм це компенсують, які інтереси ? Пшеки ахуєли. Де наші тоді фермери які інтереси відстоюють ? Тільки на днях забрались раз за весь час ?

    Оля reply D

    А наші фермери продали зерно мажорам- баригам, бо самі вони цього зерна продати закордон не можуть, бариги взяли за безцінь і везуть через Польщу в рази дорожче. Тому якби ми кричали давайте допоможемо фермерам щоб їхня праця цінилась, так я підтримую. А кричати відкрийте кордон бо мажори- бариги не можуть вивезти зерна ні, то їхні проблеми.

    Андрій reply Оля

    А причім тоді, що вони суки не пускають в Україну, ні гуманітарку, ні військові авто???🤬

    Оля reply Андрій

    І ставлячи смайлик клоуна мені, якось не розумно. Тут більше він підходить до Ваших коментарів.

    Оля reply Андрій

    Ви написали за фермерів, я Вам відповіла, що то не проблеми фермерів. А гуманітарна допомога проїдає без проблем, якшо Ви не в курсі, не пишіть дурниць.

    Андрій reply Оля

    Якраз і не пропускають гуманутарку і військові авто, та завертають у кінець черг, якщо ВИ НЕ В КУРСІ, от і не меліть дурниць

    Оля reply Андрій

    А ви напевне з кордону пишете? Стоїте там? Давайте завершимо нашу бесіду, в мене своя думка, в Вас своя.

    Андрій reply Оля

    Ні, я з дивану пишу. А завершувати з вами мені не чого, я з вами нічого не починав

keyboard_arrow_up