Поляки сподіваються, що співпраця з Тернопіллям буде не лише на папері

Поляки сподіваються, що співпраця з Тернопіллям буде не лише на папері
Прийняти на оздоровлення дітей бійців АТО та переселенців готове Поморське воєводство Польщі. Зараз його представники обговорюють з нашою владою це питання, а також загалом співпрацю з нашою областю. З делегацією міста Гнев, що у Поморському воєводстві зустрівся сьогодні, 30 липня, голова обладміністрації Степан Барна. Разом з ним на зустріч прийшли керівники Департаментів обладміністрації та міський голова Збаража.

- Поморське воєводство є одним з найбільший промислових центрів Польщі і це - перше воєводство, яке зголосилося працювати з нами в напрямку оздоровлення дітей бійці АТО, а також переселенців, - каже Степан Барна. - Ми готові до співробітництва і співпрацюємо з багатьма воєводствами та містами Польщі. Хочемо налагодити співпрацю з нашими гостями у сфері освіти, залучення інвестицій у напрямку енергозбереження та налагодження стосунків між органами місцевого самоврядування. 
Делегація з п'яти чоловік вже побувала у Збаражі та Кременці, де вивчала туристичний потенціал краю. В Тернополі гості матимуть ряд ділових зустрічей на предмет залучення інвестицій в нашу область. 

- Ми вже побували в Дубно, де передали пожежний автомобіль, а також скористалися запрошенням до Тернополя і маю надію, що сьогоднішній візит теж матиме співпрацю, - каже радник маршалка воєводства поморського Ян Козловський. 
Пан Козловський додає, що Поморське воєводство співпрацювало з Одесою. Але ця співпраця була лише на папері.
- Якщо ваша воля, я буду радити маршалку, щоб він розглядав можливість співпраці з Тернопільською областю, - звернувся від до голови Тернопільської ОДА. - Щоб ми не лише підписували угоди, а й працювали. Щоби наша співпраця була не лише на папері.

Також наші гість побажав усім, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до Євросоюзу. 
- Я хочу, щоб Україна була в Євросоюзі і сподіваюся, що коли ми приїдемо до вас наступного разу, то поруч з українським та польським прапорами тут буде ще й прапор Євросоюзу, - каже Ян Козловський. - Ми це все пережили і це - нелегкий процес. Але я був на Євромайдані у Києві і бачив, що люди хочуть єропейського життя. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up