Партнер рубрики Події

Пом'янули загиблих у війні (ОНОВЛЕНЕ)

Пом'янули загиблих у війні (ОНОВЛЕНЕ)
Хвилиною мовчання, панахидою, покладанням квітів та емоційними промовами представники міської ради та політики вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій.

Мітинг-реквієм пройшов біля монумента “Материнський поклик”, що в Старому парку, 8 травня. Послухати політиків та вшанувати жертв війни прийшло близько трьох сотень тернополян. Обійшлось без провокацій.

Вшановувати пам'ять загиблих, як солдатів так і мирного населення, у Другій світовій війні - ініціатива міської влади та мера. Подібні вшанування вже є традицією в європейських країнах. Пом'янути мертвих політики та тернополяни прийшли до Старого парку, проте квіти покладали не біля "вічного вогню", а поряд із монументом “Материнський поклик”. Почалось все з панахиди, яку провели декілька священників. Згодом до слова запросили політиків та представників мерії. Про жахіття війни, які забрали мільйони, про жертв, яких потрібно пам'ятати, про злочини, які слід засудити, людям розповіли нардеп Олексій Кайда, секретар міської ради Ігор Турський та керівник міської організації "Свободи" Роман Навроцький

Відео дня
> - Згадувати загиблих треба, - каже тернополянка Оксана Велика, яка прйшла на мітинг-реквієм 8 травня. - Трагічна смерть в цій жахливій війні спіткала і радянських воїнів, і солдатів УПА. Загинули сотні тисяч простих людей. Ці події слід пам'ятати, а жертв вшановувати. Я й завтра прийду квіти покласти.

Жінка розповіла, що минулоріч здивувалась тому, що жертв згадують не 9 травня, а на день швидше.

- Думала, що в один день це якось мудріше, - говорить жінка.- Але всі попередні роки виникали конфлікти між тими хто приходив "победу" святкувати, і тими, хто прийшов мертвих пом'янути. Тому, сподіваюсь, якщо один день - для одних, а другий - для інших, то сварок не буде...

Та сподівання жінки можуть не виправдатись, бо ж і націоналісти і комуністи уже чекають провокацій під час заходів у Старому парку 9 травня.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    О-о, красные ублюдки! И не пытайся говорить мне о мнимом равенстве различных рас, О том, что белый с черным якобы равны. На этот марксистский бред у нас есть свой ответ, "White Power!" - в лицо левой мрази бросим мы. Припев: Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я плюю на красный флаг, Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Они еще сполна познают гнев Национал-социалистов! Октябрьская революция поработила Русь И ввергла нацию в безжалостный террор. Преступный сталинизм развязал братскую войну, Десятки миллионов жизней сгубил в этой бойне он. Припев: Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я срываю красный флаг, Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Они еще сполна познают гнев Национал-социалистов! Расплата неизбежна, за все платить придется им В тот день, когда мы вновь поднимем свой великий флаг. Преграды сметет наша сила, белая мощь несокрушима, Ее безжалостный удар получит враг. Припев: Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я сжигаю красный флаг, Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Они еще сполна познают гнев Национал-социалистов! Припев: Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я плюю на красный флаг, Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Я ненавижу коммунистов! Они еще сполна познают гнев Национал-социалистов!

    Anonymous reply Anonymous

    Здохни, нацистське хуйло!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Андрушка, може ти застрелишся?

    Anonymous reply Anonymous

    Ти хворий? На почитай «Пам'ятка німецького солдата» (яка стала одним з документів обвинувачення на Нюрнберзькому процесі), «Пам'ятай і виконуй: 1) ... Ні нервів, серця, жалості - ти зроблений з німецького заліза ... 2) ... Знищ у собі жалість і співчуття, вбивай усякого росіянина, не зупиняйся, якщо перед тобою старий або жінка, дівчинка або хлопчик ... 3) ... Ми поставимо на коліна весь світ ... Германець - абсолютний господар світу. Ти будеш вирішувати долі Англії, Росії, Америки ... знищуй все живе, що чинить опір на твоєму шляху ... Завтра перед тобою на колінах буде стояти весь світ». У цьому полягала політика фашистського керівництва Німеччини по відношенню до «расово неповноцінних народів», до числа яких воно відносило і слов'ян. ________________ Не впізнаєш дятле?
  • Anonymous

    ИЗ ПИСЕМ НЕМЕЦКОГО СОЛДАТА ЭРИХА ОТТА, ОТПРАВЛЕННЫХ ИЗ СТАЛИНГРАДА. 23 августа 1942 года: «Утром я был потрясен прекрасным зрелищем: впервые сквозь огонь и дым увидел я Волгу, спокойно и величаво текущую в своем русле. Мы достигли желанной цели – Волга. Но город еще в руках русских. Почему русские уперлись на этом берегу, неужели они думают воевать на самой кромке? Это безумие.» Ноябрь 1942 года: «Мы надеялись, что до Рождества вернемся в Германию, что Сталинград в наших руках. Какое великое заблуждение! Этот город превратил нас в толпу бесчувственных мертвецов! Сталинград - это ад! Русские не похожи на людей, они сделаны из железа, они не знают усталости, не ведают страха. Матросы, на лютом морозе, идут в атаку в тельняшках. Физически и духовно один русский солдат сильнее целой нашей роты…»

    Anonymous reply Anonymous

    Понапивалися, тай їм море по коліна. Тверезе не буде серед зими в тєльняжці воювати.

    Anonymous reply Anonymous

    без слів.школота.тай ще нерозумна...

    Anonymous reply Anonymous

    до воффки

    Anonymous reply Anonymous

    о котрій годині завтра розпочинається покладання квітів в парку Слави?

    Anonymous reply Anonymous

    десь в від 9 до 10 точно незнаю
  • Anonymous

    Пропоную всім фанатикам комуністам і націоналістам, в яких чешуться руки, зібратися десь в полі за містом і перебитися.

    Anonymous reply Anonymous

    є класний варіант "гурби антонівці"

    Anonymous reply Anonymous

    міська рада мудро зробила і по європейському: вони заходи провели 8 травня. а 9 комуністи хай бються скільки влізе

    Anonymous reply Anonymous

    По ЕВРОпейському Це була перша провокація свободівської міськради, а завтра буде друга - прийом громадян нардепами від Свободи на свіжому повітрі. Чому виони сьогодня цей прийом не влаштували? Чи нині не свіже і святкове повітря? Гівнюки-провокатори...+ брехливі і злодійкуваті фарисеї, вболіваючі за нібито пам`ять полеглих. Жоден комуніст нині не заважав вам, злодіям, молитися і покладати квіти. Затра ви знову як і у минулі роки намагатиметеся зіпсувати свято Перемоги. З того нічого не вийде. Перемога за нами!

    Anonymous reply Anonymous

    от дибіл!

    Anonymous reply Anonymous

    Замість патякати про свою ЕВРОпейскість, дотримуйтесь норм законодавства України: ЗАКОН УКРАЇНИ „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” Стаття 1. Увічнення Перемоги та подвигу народу-переможця День Перемоги (9 Травня) - державне свято.

    Anonymous reply Anonymous

    І що ви цим хотіли сказати? Свято то свято, 9-го то 9-го. А хіба цей закон забороняє вшановувати загиблих в інші дні?
  • Anonymous

    Провокатори бандерівські, не займайтеся фарисейством!

    Anonymous reply Anonymous

    В 1947 р. День перемоги було скасоване як офіційно свято і відновлено лише в 1965 р. вже за Брежнєва. Крім того, в 1947 р. Сталін скасував грошові доплати за ордени, які були впроваджені в 1936 р. При чому під час військових дій ці гроші як данина пошани за героїзм, виплачувались. Такий крок зумів максимально принизити ветеранів, показавши те, як цінує їх влада. Не турбувалась радянська влада і за ветеранів-інвалідів. Так, в 1954 році міністр внутрішніх справ С.Круглов доповів Хрущову: «Дуже багато інвалідів-жебраків їздить поїздами. Ми в 1951 р. затримали сто тисяч осіб, в 1952 р. - 156 тисяч, в 1953 р. - 182 000. 70% з них - інваліди війни, - безногі, безрукі, безокі».Виходить, що День перемоги був потрібний СРСР для вдалого ідеологічного ходу, а ось самі ветерани – потенційні бунтівники проти тоталітарної системи – не дуже. Дивує лише те, в чому ж полягає особлива вдячність деяких сучасних ветеранів Сталіну ,З паутини інтернету так для роздумів

    Anonymous reply Anonymous

    В Президиуме Верховного Совета СССР Президиум Верховного Совета СССР постановил: 1. Во изменение Указа Президиума Верховного Совета СССР от 8 мая 1945 года считать день 9 мая - праздник победы над Германией - рабочим днем. 2. День 1 января - новогодний праздник - считать нерабочим днем.Газета "Известия" от 24 декабря 1947г:

    Anonymous reply Anonymous

    ти хоч знаш хто такі фарисеї?

    Anonymous reply Anonymous

    Де ти провокацію бачиш? Краще би було щоб в один день всі сходилися? Це ти прокатор.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up